Kawan-Kawan

Archive for 2011

malam jumaat?


posted by ceklala

No comments

morning..assalamualaikum :)

kat twitter and fb org dok sibuk cakap malam ni malam jumaat. so what? tu pun nak bising2 ke? ekekeke. orang dah kawen takpela.

tak2. aku tak jeles pun. nnti sampaila mase aku kan kan?hehe. sory agak berhabuk skit. post pun tak berkualiti. eh? pernah ke post yg berkualiti?hahaha aku kebizian di opis benarnye. dah nak abis tahun kan. sume orang bizi. ntah bilenye ntah tak bizi pun tak tau.

minggu ni cuti panjang lagi. 3 hari. ade yang balik kampung? or bercuti ke mana2? ape pun jaga diri bebaik ye. kalo tak sayang nyawa pun nak g merempit ke berlumba ke ingat orang lain tu. dorang tu sayang nyawa dorang sendiri. kawen pun belum. eh?

aku sakit perut ni. dari malam tadi dok sapu minyak yuyi. meragam lak. nak datang bulan gamaknye. benci la. kan best cam mak aku xpernah pun nak sakit perut ke senggugut ke ape sume ni. cane nak jadi camtu ek? ke kene kawen die ilang? ekekeke.

eh ni kang ade plak kate aku gatal nak kawen. tidak ye. tak semestinye ckp cenggitu dah anggap lain. susah jugak kan bile kite cakap lain orang salah faham lain. hmm...xpela..dah memang manusia ni mcm ragam ye idak? so kadang diam jela wat tak tau kan. nanti die penat die diam la kan? ke tak?hahahah

k la. nak sambung layan sakit perut. kang ade yg best aku cite lagi k. bai.


Rabu dengan sekeping Gambar


posted by ceklala

1 comment


senyumlah kerana dengan senyuman dapat menceriakan orang di sekeliling anda :)

alone..


posted by ceklala

2 comments

salam jumaat!

mungkin ramai yang dah start bercuti arini mungkin. ade jugak yang amik halfday. almaklumlah cuti 3 hari kan. ape pun moga perjalanan anda selamat and selamat sampai ke destinasi pilihan :)

baru lepas baca blog ariff. pasal forever alone. yela bak kate dia zaman skang ni certain orang takkan rase alone sangat cos dah banyak gajet2 terkini di pasaran. dok lepak makan sorang2 pun no probs. sebab still ditemani hehe

tapi bagaimana pulak dengan aku yang memang tak memiliki sebarang gajet terkini? mengharapkan hp cabuk jela. tapi aku ade solution lain iaitu membaca buku. yes memang aku tak suke kuar sorang nak2 untuk makan. rasa macam loser kekadang hahaha. kalo shopping memang no hal kuar sorang!

tapi dengan umur skang ni memang aku banyak habiskan masa di rumah. penat keje mungkin. abis keje terus balik uma, mandi, solat, masak, makan, tengok tv or movie and tido! tu jela rutin harian. ade kengkawan tanya tak bosan ke??

sometimes yes. giler tak bosan kan. aku bukan cam kawan aku balik uma men game! (yutat aku kutuk ko nih tau dak) tapi aku dah tak kisah. yela kengkawan ramai dah kawen and ade komitment masing2. kite nak ajak kuar pun agak terhad kan. faham2 jela kan. nanti kite jugak akan berkeluarga insyaallah. aku akan keluar pun kalo ade mende aku nak cari, takat nak jalan buang masa tu memang tak dah kot. ade tapi sangat jarang.

even kadang ade yang ajak keluar minum2 lepak2 pun aku dah kurang. malas. ntahla. perubahan hormon mungkin. ekekekeke.


selamat hari natal buat yang menyambutnya. kepada yang amik peluang bercuti bersama keluarga..teruskan aktiviti seperti ini selalu agar dapat mengeratkan lagi hubungan. take care!



bibir cantik dengan madu


posted by ceklala

No comments

liatnye la rase nak update blog nih....

siyes kebizian yang amat, macam2 hal dan keje mendatang. biasela ujung tahun kan? eh tapi apesal bile ujung tahun je nak bizi bagai nak rak? yang awal dan tengah tahun tu buat ape ek?hmm...

nak update blog kepada yang berfaedah bukan takat borak kosong tapi tula..bile ade masa idea pulak takde. abis tu cane nak update kan. kalo ikutkan banyak sangat yang tertangguh. trip sabah pun tak publish lagi..adoiiila...

asal tadi cam nak kasi petua cantikkan bibir. tapi bile da start ni tercite mende lainla pulak hehe.

tapi takpela. aku kasitau jugak ye. kepada anak2 dara or mak dara atau jgk anak dara yang dah tak bape nak dara tu kan ekekeke..benti gelak jap..k sambung...kepada anda sume kalo nak cantikkan bibir tu meh sini kasi petua mudah lagi menjimatkan!

seperti biase aku memang tak suke mende mahal2 nih hehe..yela baik guna yang asli kan. so kat uma korang ade MADU?

madu memang kita tau sangat berkhasiat. selain untuk di makan begitu saja (eh dah mcm iklan gardenia plak hehe) madu jugak sangat bagus dalam bidang kecantikan.

caranya adalah dengan cara sapu sahaja madu tu pada bibir anda. bole jugak nak biar semalam. tapi make sure takde lipas gigit la yek hahahaha kang tak pepasal sok pagi bangun tido bibir bengkak kan hehe. cara menyapu madu di bibir ni paling berkesan adalah pada waktu malam

tak sampai seminit pun nak sapu kan. nak cantik kene rajin skit ye. pada aku biar cantik original bukan sebab make up okeh :)

aku rajin guna madu sebab bibir aku jenis cpt kering. even aku pakai vaseline selalu pun still mcm tu gak. so solution terbaik aku guna adalah MADU! kadang bukan takat sapu kat bibir je..aku sapu terus satu muka!ekekeke...confirm lembut je muka nnti lepas bilas. 


eh tapi bile sapu kat muka jangan biar lama sangat ye. agak2 die macam dah kering skit tu bole basuh dah. jangan dah kering sgt baru basuh. akan buat kulit jadi kering nanti. dlm 5-10 minit tu ok dah. tapi kalo kat bibir tu takpe pun lelama. sebab selalunye dalam kes aku tak sempat kering aku abis makan dulu dah madu tu!ekekeke

so..selamat mencuba!! :)

Rabu dengan sekeping Gambar


posted by ceklala

No comments

mas cotek with lemon


meneruskan lagi photoshoot produk arini. agak kebizian. maaf.

new family members


posted by ceklala

2 comments

assalamualaikum and good morning! :)

sihat korang? hope sihatla hendaknye. kalo rase cam tak sihat tu cecepat makan ubat k. ade yang balik kg ke ahad lepas? banjir tak kampung korang? manela tau kot ke balik kampung tu sbb nak tengok banjir ke kan hehe

aku semestinye balik kampung sebab nak tengok ahli baru dalam family kitorg. sape lagi kalo bukan budak kecik ni....

sofea zahra ngah main2 ngan acu die nih hehe

budak kecik ni memang layak di panggil budak kecik sbb die memang kecik! kepala die besar tapak tangan aku je pun. eh utk makluman tapak tangan aku ni pun dah cam budak sekolah tau dak. berat budak kecik ni 2.2kg je. kecik dari abang die dulu.

nasib kali ni mak die bersalin normal. yang 1st dulu akk aku ceaser. so die dah merasa dua2 la. harap2 baby sofea sihat sentiasa hendaknye.

tak bole lambat skit nak meraung jek. kalo mak die lambat kasi susu mulala meraung. nak mintak kat acu takdela plak susunye hahaha. harap muka je same kan hehe. seronok kan melayan budak kecik kat uma. ni baru anak sedara lum anak sendiri lagi hehe


taking care sume! nak pi sambung keje. bai.


Beli tiket bas secara online??


posted by ceklala

7 comments

morning! sihat korang? jaga diri lek lok tau :)

arini insyaallah another day for me to puasa sunat. puasa sunat isnin dan khamis. nak body meletop kebabom cam aku? silelah rajin2 kan diri pose sunat yek. selain dapat body cantik dapat jugak tambah pahala kan. tol x?hehe

ok ni nak cite. aku baru je lepas beli tiket bas secara online. yes! ni 1st time. aku before ni pernahla dgr. cuma tak pernah beli. malam tadi borak2 ngan mmbr die pun suh beli online je. 

eh ke ade yang tak tau tiket bas skang dah bole beli online? ok meh sini nak kasi tau. hanya certain company yang terlibat. antara yg menjadi pilihan aku semestinya KTB group (konsortium transnasional berhad) iaitu bas Transnasional, Nice dan jugak Plusliner.

terbaik pasal transnasional dr dulu smpi skang is on time! mmg best! :)

kalo nak tempah tiket bas bole la korang click2 kt side blah kiri tu. masukkan itinerary and search. nnti ade kuar list and korang dah bole pilih and beli! tapi untuk makluman korang still kene ke kaunter utk tukar travel itinerary yg korang dah print tu kepada tiket bas ye. bole baca kat terms and condition b4 beli.

 tiket yang dah selamat menjadi hak milik aku hehe

lepas ni takyah dah korang nak berebut2 kat kuanter tiket bile tiba musim perayaan. korang dah bole beli kt sini je. skang ni sumenye online. segalanya di hujung jari anda!ekekekek

sharing is caring....bai!

Rabu dengan sekeping Gambar


posted by ceklala

No comments

 
tenang...

my new born baby gurl


posted by ceklala

No comments

selamat datang ke dunia baru buat my new born baby gurl! :)




nama saya sofea. 
saya lahir tgh malam semlm date yang acu sy pilih 13.12.11



cakk!!berat sy 2.2kg je. kecik macam mama and acu sy :)



bai. jumpa lagi!hehehehe

13.12.11


posted by ceklala

No comments

morning!

walaupun tak bape cukup nak tido malam tadi tapi hari ni happy sangat2. why??

alhamdulillah malam tadi selamat mendapat 2 baby gurl. bukan kembar. selang sejam. sorang is anak kepada my twin sis. and another one is ank my bff iaitu nani johari. tahniah korang!!

yang membuatkan teruja sebab aku pilih date arini. asalnye due dorang adelah 15 & 16 hb ni tapi aku banyak kali cakap yang kalo bole beranak la date 13.12.11 sbb aku suke. and alhamdulillah akhirnya selamat jugak sumenye! baby sume sihat2 alhamdulillah.

semalam 1 hari suntuk aku sakit perut and migrain. sebenarnye aku pelik nape leh tetibe jadi camtu. rupe2nye bile aku tanye akk ipar aku die kate akk aku dah msk labour room and die high blood pressure. mungkin kah migrain aku yang tetibe ni jugak adelah bersangkut paut dengan high blood pressure die yg jugak tetibe? hmmm ntahla..susah nak cakap.

tapi mase 1st baby die pun aku terasa jugak. bayangkan 3 jam lebih perjalanan blk kg aku sakit perut menahan. die berperang dalam labour room aku plak berperang dalam bas. aku jejak je kaki kt hospital akk aku selamat lahirkan baby. baby tu tunggu aku gamaknye. ape pun alhamdulillah sumenye selamat. syukur ya allah.

tak sabar nak balik jumpa baby! nak cuti tapi tak bleh..keje tgh banyak..kang tak pepsal kene sound ngn bos kan. yela yang bersalin akk aku bukan aku so ape pasal nak cuti kan? ekekekek

taking care korang sume :)

berdiam diri adalah lebih baik?


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum..

selamat bercuti org selangor! suke yek dok uma makan tido jek hehe...most of status kt fb or twitter sume ckp psl selangor cuti. napela cheras ni xmsk dlm selangor ek?hehehehe

korang jangan sesakkan jalan2 kat kl ni yek. normally kalo cuti je confirm kebanjiran warga selangor turun mmg berduyun2. nak2 pulak ni time tgh sale menggila kan nak krismas...hmmm

arini ade 2 keje nak kene settle. ni amik mood dulu jap hehe. amik mood sesambil carik idea. tak sabar nak tunggu bulan 12 berakhir. sbb normally ujung tahun mmg kerja menggunung. client sume kasi job last minit!

ade 1 job ni hold dkt 6 bulan. design dah anta tp xproceed2 smpi jumaat last week baru dok tanye balik. pesal ek suke wat keje camtu? aku dr zaman study bkn manusia buat kerja last minit. dpt je assingment terus buat. same jgk bile dah kerja ni, dpt job terus buat. melainkan kalo xde idea sgt barula aku buat lmbt2 skit. bukan ape nk cr idea tu kekdg bleh pecah kepala nk layan kerenah client yg bnyk cekadak. dapat yg senang..alhamdulillah mmg mudah segala urusan :)

lepas tu pulak jenis yang tak buat kerja tapi ngaku die buat kerja tu. aku mmg nyampah skit kalo jmp org camni. cam si kwn aku yutat dok cerita psl dak opis die yg depan bos tunjuk baik tapi kat blkg pijak semut xmati!!

eii meh sini aku pun teringin nk pijak org camnih. dak opis aku pun ade gak perangai camni. aku cam tertanya2 napela ko bole wat perangai camtu ek. gunakan orang lain utk kesenangan sendiri. kau tau tak ko dah aniaya orang??

aku yang jenis malas nak cakap banyak dan hanya dok tengok je ni mmg la selalu jadi mangsa. mmg sakit hati tapi diam jela buat tak tau. biarla orang nak fitnah ke cakap ko macam tu macam ni dan buruk2kan ko yang penting ko ade keluarga yang faham ko. yang penting allah maha mengetahui segala yang kita buat. sabar jela. insyaallah satu hari nanti segalanya akan ditunjukkan akan terbukti depan mata :)



berdiam diri adelah lebih baik. betul?

rupa ada harta ada tapi...


posted by ceklala

No comments

baru balik cuci kete. 

cam biasela ari jumaat ni time org solat jumaat memang aku pi carik tmpt cuci kete. maunye taknak cuci. dah rase macam bawak lori sampah aku tengok kete tu. yela kete tak mahal pun yang penting kalo kite jaga kan ke nampak elok ye dak?hehe

kebetulan adela mamat ni die sampai dulu dari aku. hensem pastu comel lak lagi hehe. bawak kete honda city. kire ade rupa dan harta la nih. eh aku bukan cakap aku berkenan ke ape yek..suke tengok je. TENGOK je k. korang jgn nak anggap lain plak tau

k sambung cite.

time tu dah 1.15pm. aku dok tunggu giliran la. pastu aku bajet brother ni hantar kete je. sebab selalunye yang anta kete kat situ kalo time solat jumaat dorang tak tunggu. aku usha smpi 1.30pm. tak jugak die gerak2 g masjid. sedangkan dr tmpt cuci kete ke masjid dlm 200 meter je pun. hmmmmm


pada orang yang tengok takde salah la kot. tapi pada aku yang tengok hmmm..rupa ade, harta ade tapi tak reti nak bersyukur rupenye. ok itu hak die.


yela solat jumaat tu seminggu sekali je pun. pada aku la kan aku akan lebih respek kalo die g solat jumaat tu. yela ko hensem cane pun n kaya raya bawak bmw pun tapi kalo tak bole nak luangkan masa kejap untuk solat aku rasa terus jatuh rasa hormat aku kat die. tuhan tu dah murahkan rezeki die tapi die...


just pendapat aku je pun. masing2 ade pendapat masing2 kan. aku pun takla betul sangat. aku pun solat tinggal2 jugak tapi bile pikir balik mende ni bagi pengajaran kat diri aku sendiri jugak. untuk renungan aku bile dah berharta sikit nanti mudah-mudahan aku tak lupa pada yang bagi rezeki. insyaallah..

**sekadar pendapat aku. takde kene mengena dengan yang hidup atau telah mati. sekian.




jenis tak belajar adab


posted by ceklala

No comments

salam pagi jumaat!

korang pernah tak...


percaya tak kalo aku cakap perkataan 'korang pernah tak...' tu dekat setengah jam jgk la mcm tu je tak bersambung2 ayat die!hahahaha..tengah2 aku baru syok nak mengarang tetibe bos masuk suh wat keje! hehe nasib sempat cover line

tadi aku nak cite pasal spesies manusia bile bawak kete. dari semalam lagi nak cite tapi biasela asyik lupe je kan. bukan ape..aku tak faham jenis manusia yang die agak cam bangga diri kot bile bawak kete besar atas jalanraya. tak kisahla kete malaysia atau kete import.

ye aku tau kete aku kecik, aku bole je pun nak selit2 ke tepi jalan kalo kete besor ko tu nak lalu, tapi ko ade adab tak? 

dah kete kecik aku ni baik hati ke tepi kasi kete besor ko tu jalan tak bleh ke mase ko melepasi aku tu ko angkat tangan ke xpun paling koman ko senyum! mahal sangat ke agak2 senyuman ko tu?? 

ni idak, aku yang kasi die lalu aku jugakla yang angkat tangan sambil senyum kat die!

die melepasi aku dengan muka berlagak weiiii. nak je aku rase calarkan skit kete die. tak banyak sikit pun cukup! sikiiiittttt je! baru puas hati aku dgn org yang berlagak camni tau dak!

dah 2 hari berturut2 dah aku kene. ke aku tak taula memang orang2 kat bandar tun razak ni yang memang cenggini perangai berlagaknye kan. camni ke tunjuk adab sopan kat anak?? mengong tau dak.


k bai.



keterujaan melampau!


posted by ceklala

No comments

siyes tadi sebenarnye aku nak cite lain. 

pastu tadi pi dashboard tengok kot2 ade org komen ke tak kan, sekali ade! yg bestnye yg tukang komen tu miss geli! ala akk geli2 yang anto surat kat tv3 tu la. siyes aku dah ler hari2 menempek kt blog beliau baca repekan die selalu kan. tak sangka lak die komen! 

maseh kak! lebiu very much lah!hahahaha


ok itu satu teruja. pastu ade lagi satu teruja gak. ape die? meh sini nk tunjuk nih..


weeiiiihuuuuuuu!

tak. sebenarnye yang membuatkan teruja bukan ape. akhirnya penat lelah menunggu berejam2 membuahkan hasil! nak pulak dapat gi tempat yang mmg dah lame idamkan :)

siyes ni 1st time dapat beli tiket promo dari air asia. selalunye beli promo yang biase2 je. yang ni kan promo start dari 10 sen. sape tak nak kan? tiket yg aku beli ni 30 hengget jek!

so kepada yang masih dok kat waiting room tu..dengan ucapan 'selamat menunggu'! hehehehe

tak lupa buat miss geli yg jugak dok asyik nunggu kat waiting room tu..sile bersabar ye kak!hehe

gud luck! bai!

kecoh betul!


posted by ceklala

2 comments

morning and assalamualaikum..

sihat korang2? bekfes dah ke lum? 

aku pre breakfast sudah dah. minum susu segelas bersama sebijik pisang. diet yang bagus untuk perut di pagi hari hehe. aku mula menukar menu breakfast disebabkan pening yang melanda aku setiap hari. aku cuba gak cari ape masalah. dan tak lupe cari solution :)

insyaallah mudah-mudahan dapatla aku baik seperti sediakala.


sume orang tengah kecoh skang ni. pasal ape? semestinyela pasal  ni!!


ye ye. dengan 10 sen korang dah bole merayap kesana kemari! weeeeeeiiihuuuuu! hehe over excited plak aku nih. so ape tunggu lagi? marilah kite sama2 menunggu di waiting room! selamat bercuti!! =)

Rabu dengan sekeping Gambar


posted by ceklala

2 comments

sweeeeett sgt2! :)

keadaan tak mengizinkan


posted by ceklala

3 comments

assalamualaikum :)

korang jangan marah aku yek. bukan taknak update. nakkkkk sangat!

tapi tula..tak bape sihat. aku asyik tak sihat jek. migrain plus mabuk. hari2 plak tu! ko bayangkan dengan aku yang nak buat keje menimbun kat opis nih. aduhaiii macam bercinta tau dak. tak taula ape yang silap. aku sabar jela. mungkin ade hikmah kan.

balik keje terus balik uma, makan ubat and terus tido! siyes tak larat sangat2. :(


sebenarnye aku nak buat giveaway. ade banyak gift aku beli aritu. tapi korang tunggula..bole?

tunggu keje aku dah kurang skit and kesihatan aku dah mengizinkan ye. sabar tau. tak lari gunung kinabalu dikejar hiks. :)

selamat hari asyura. aku tak dapat nak puasa dengan keadaan yang macamni. sedih huhu


eh ade sape2 tau mane nak dapat bubur asyura tak? siyes mengidam dah lame giler! teringin sangat2...


pembuka bicara


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum..


pembuka hari pertama di bulan 12 ni mehla layankan gamba yang sekeping ni ye. almaklumla baru naik dari cuti panjang..keje pun menimbun2 la kan hehe..dengan kesihatan pun tak mengizinkan..nnti later kite sambung cite k :)


@ manukan island,sabah

banyakkkkk!


posted by ceklala

No comments

salam jumaat!

maaf terlewat. kebizian melanda di opis. bukan sikit2 punye bz tapi banyaaaaaakkk! semalam pun balik dari opis kul 12. ngan mak aku sekali aku angkut gi opis ajak teman hehe

gigih mak aku tunggu aku wat keje. dok kat tepi kusi aku tengok penuh kusyuk menatang apela ank die ni buat hehe. takpe, atleast mak aku tau keje aku camne kan.

selalu memang time aku nak cuti je keje banyak. asal aku tak cuti takde plak banyak keje! eh? siyes ni. tak tipu. semalam je ade 5 job baru masuk. tu yang berusaha gigih ni menyiapkan keje before bercuti. 5 hari tu. lame kan hehe. aku kalo cuti biar lama terus, puas hati!

so kalo takde new entry tu paham2 la bahwa aku tengah bercuti sakan! hehe. korang2 jaga diri bebaik k. jangan nakal2 tau. cubit nanti baru tau! hehe. bai!


oh tak lupe, selamat tahun baru!! =)

akai ada?


posted by ceklala

No comments

tak tau nak describe cane. apesal ntah 2-3 hari mcm2 jadik. rindu kat orangla, keje banyakla, bos suh tarik balik cutila. hmmm..

yang paling hangin mestila kene tarik balik cuti. dah puas meroyan sensorang kat twitter tadi hiks. yela ko bayangkan ko dah mtk cuti awal seminggu tetibe tadi bos ko msg cakap tarik balik cuti tu bole dak?? eh eh eh...aritu ko jugak yang approvekan cuti ni nak tarik balik plak..

selamba je aku cakap balik tiket flight dah beli. takleh nak tukar. kene beli lain. tak taula die faham ke tidak maksud aku tu yg bermaksud kalo nak suh tukar sile bayar balik duit tiket tu bole?? confirmla die tanak ganti kan.

selama ni bile dak opis aku yang lain cuti and time tu banyak keje aku buat je keje tu tanpa banyak cekadak. kene stay malam pun aku tak kisah. yang ni nape lak bile aku nak cuti keje banyak die nak suh aku tarik balik?? akai ada?

aku jarang mintak cuti. sekali aku mtk cuti mmg makan 4-5 hari terus. sebab senang!

kalo ikutkan memang nak buat selamba dek je. tapi tula..aku bukan spesies camtu. rase tak sedap tau dak. haishh..siyes rase tak best :(

Rabu dengan sekeping Gambar


posted by ceklala

2 comments

dak kecik =.=

bola,bola,bola...


posted by ceklala

1 comment

morning!
ade yg cuti sendiri harini?hehe

yela kalo asal malaysia menang games je nak cuti susah ler. sape nk buat keje2 kan.

kebanyakkan blog cite pasal bole. tak ketinggalan facebook dan twitter. sumenye pasal bola. kemeriahan bola sepak tanah air dah kembali. aku taknak cite pasal bola jugak. cukupla malam tadi area umah aku tu dah macam kat stadium. siyes! dengan riuh rendah dan soraknye, tu belum lagi dgn bunyik yg macam hon tu (sory aku xtak tau ape name menatang tuh hehe). plus bile tiap kali malaysia sumbat gol tiap kali tu jugakla bunyik mercun.

dah abis game. lagila dah macam raya cina. bunyik mercun cina tu kul 12 malam baru benti bunyik. bersambung2. sampai adela aku dgr abang tu jerit "woii diamlah!orang nak tido!" ekekekeke.

paling lawak semalam lepas je abis game aku pegi area blkg umah, susunan tiap blok dah macam ade foyer kt tengah2, so aku nampak ade abang ni pukul/ketuk2 kuali! siyes aku nampak! ahhahaha. agaknye die takde mercun atau hon tu kan so ketuk kuali pun jadila!hehe

meriah. sangat meriah sbnrnye! tiap kali ade game bola memang confirm sume pakat dok uma ramai2 lepas tu parking takde. full! semangat kesukanan betul dorang ni kan.

ape pun sekalung tahniah aku ucapkan buat pemain2 harimau muda.korang mmg awesome! bole sakit jantung aku tengok bola semalam tau dak!hahaha


eh?tadi kate xnk cite pasal bola. hehe

asam garam kehidupan


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum
sihat korang2? jangan nakal2 yek hehe

cane weekend?ok dak? hari minggu aku cam biase. takde yang best. kuar umah pun just untuk cari barang keperluan. pegi watson beli barang banyak pastu budak kaunter tu suh register watson kad. yg kene bayar rm12 tuh. aku da cakap kt die taknak, lenkali jela aku beli tapi die paksa. aku malas nak layan die aku bayor jela rm12 tuh. 

susah kalo orang tak faham bahasa nih, kite cakap taknak die paksa2. aku bukan spesies nak marah2 orang sukati. cam org giler je kalo wat perangai camtu. so diam and bayar. settle.

asam gelugor (sumber yahoo)


ini garam (sumber yahoo)

aku bukan nak ajar korang masak arini yek. tidak sama sekali hehe. cuma bile dok menung kejap tu selalu la jugak dok terpikir perangai manusia. iye memang manusia ni ade bermacam ragam. mungkin ade orang suke dengan cara kite ade orang tak suke. mende tu normal. ko tak bole nak paksa sume orang sukekan ko. itu giler namenye yek

macam kes yang jadi kat kawan aku baru ni pasal sorang customer die. yes, customer is always right! BUT! okeh ade but kat situ ye. bukan semua situasi customer tu selalunye betul. jangan ko ingat ko ade duit ko nak hambakan sume orang. tak baik ye perangai macam tu.

jangan ko ingat ko ade duit ko rase diri ko da besar sangat. memang selalu jumpa customer macam ni. kate duit banyak tapi kedekut pastu siap buat muka tak malu mintak diskaun. mula2 datang jumpa lembut gigi dari lidah. cakap besar je sume. last2 habuk pun tarak! pelis ye jangan nak susahkan sume orang. tak sume orang suke dengan perangai kite.

aku memang admit ade orang tak suke aku. dah normal la tu. aku takde pun paksa2 ko suh suke aku. same je situasi sume orang. cuma kite ni bile hidup kat muka bumi ni cubalah bertimbangrasa sikit sesama manusia bole tak?

aku mintak tolong ni. tolong pikir orang lain jugak jangan pikir diri sendiri jek. bole?

kite ni memang bile hidup ade yang kaya ade yang miskin. jangan di ikutkan sangat harta, kemewahan dan darjat sume tu. sebab nanti bile meninggal same je sume orang. kain putih dan kapas jugak untuk balutan. takde sutera mahupun emas.


fikir2kan :)

Cerita Semalam


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum
salam jumaat!

abg-abg jap lagi jangan lupa ke masjid2 berdekatan untuk menunaikan solat jumaat yek. aku memang tak bole tengok abang2 yg memakai baju melayu untuk ke masjid. tergoda okeh! rase cam nk ngorat jek!!eh??hahahaha

semalam no updates dari aku sebab aku bz bertarung. eh2 jangan pikir bukan2 ye. aku bertarung dalam exam hall semalam. aah aku amik spm paper november!eh? ade ke?hahaha tak2.

semalam bertempat di Universiti Malaya..kali ke 2 jejak kaki kat dalam tuh, aku menduduki peperiksaan SPA. 7.30 pagi dah terpacak depan dewan. hmm secara keseluruhan sume ok bole jawab. dari 4 paper ade 1 paper yang memang betul2 aku struggle giler nak menjawab sebab masa tak cukup! paper menyelesaikan masalah. yang memang tak selesai2 masalah!hahahaa siyes mmg tak sempat. ade jugakla dlm 5 soklan dari 40 soklan aku bantai!

nasib ler. ade rezeki aku insyaallah lulus. takde rezeki tak lulus. ramai dah aku dengar yang pegi exam n interview 4-5 kali pun tak dapat2 jugak. ade jugak yang sekali pegi terus dapat and dah kerja pun. itu rezeki namenye. tak kira ko best student dulu ke tak ye. rezeki itu dari allah. aku dah usaha yang lain aku serahkan pada yang empunya dunia :)

tapi week mase nak dekat exam aku adela jugak study. buat soklan latih tubi sume. siyes macam nak amik spm balik!hahaha. baca pa pe yang patut. yela tak kan nak main berserah je tanpa usaha kan. doakan aku berjaya ye korang

so tunggu jela keputusan nya bulan depan. minggu depan aku akan flyyyyy! tak sabarnye nak cuti2!hehe



taking care korang sume. bai!

#Twtupkaseh yg gorjes!


posted by ceklala

2 comments

assalamualaikum..


bape ramai antara kita yang sudah bersiap sedia menyiapkan payung sebelum hujan?

'sediakan payung sebelum hujan'. itu antara bait-bait kata Pn.Muji selaku pengasas Rumah Al-Ikhlas, Puchong. satu-satunya rumah jagaan orang-orang tua Islam yang ada di Malaysia. alhamdulillah ahad baru ni aku bersama 2 org lagi kwn berkesempatan join program amal ini anjuran #TwtupKaseh di twitter.

tmpt perjumpaan di Lrt Kelana Jaya dan Esso berdepan IOI Mall. kitorg pilih IOI Mall sebab itu yg terdekat kalo dari cheras hehe. cam biasela bile dah berkumpul ramai2 tu confirm ade yang lambatla yang sesat sume kan.

selepas dah berkumpul kitorg bergerak ramai2 ke Rumah Al-Iklas. dalam kul 2 camtu dah sampai. diiringi dengan hujan lebat. hujan rahmat kate orang. semua yang join program kali ni adelah anak2 muda. eh aku muda jugak okeeee!hahahaha. tapi kitorg kene take turn sebab kat dalam tu ade kunjungan dari student Uitm dihatiku dan UPM.

dalam kul 3 kitorg dapat masuk, beramah mesra dengan penghuni2, dengar penerangan oleh pengasas dan buat macam2 lagi aktiviti such as aktiviti berkumpulan sesama kitorg, mingle dengan semua penghuni dan sesi karaoke dengan penghuni2. best giler!!

 my nenek angkat..opah! best borak2 ngn opah ni hehe

yes..ini sebenarnye peluang yg aku nantikan sekian lame. memang selalu cakap ngn mak aku teringin sangat nak buat keje2 amal camni. alhamdulillah dimakbulkan. mereka2 yang merancang aktiviti ini sememangnye awesome! credits to #aidasue!

congrats jugak buat semua yang menjayakan program #TwtupKaseh ni. walaupun sume muda2 lagi tapi tetap meluangkan masa bersama2 menggembirakan hati semua penghuni. korang memang gorjes dan kacak!!hehe

penghuni Rumah Al-Ikhlas ni ade seramai 50 orang yang diambil seluruh Malaysia. mereka2 ni sume ade penyakit. biasela orang tua kan. dengan kencing manis, darah tinggi, sakit lutut dan macam2 lagi. alhamdulillah masih jugak ada yang sayang sanggup menjaga dan memberi tempat berteduh buat mereka ini sume. terima kasih tak terhingga buat 'mak' iaitu Pn Muji :)

group 4. korang memang da best!!

mase mula2 masuk tu memang bergenang jugakla airmata. kesian tengok mereka2 ni sume. tak tau macamana nak gambarkan. untuk korang2 yang masih ade family tu hargailah mereka. bersiap sedia dari awal.

kalo korang2 ade nak bagi any sumbangan sangatlah dialu2kan ye. insyaallah aku dan kwn2 akan ke sini lagi. sebelum balik nenek2 dan opah serta atuk2 kat sini suruh kitorg datang lagi. sedih sangat bile dorang cakap camtu. yela most of them kt sini dah xde family members.

wishing tree untuk penghuni dari kami ;)


sayangi dan hargailah kaum keluarga anda. dan bantulah mereka2 yang kurang bernasib baik.

bz kat tempat lain


posted by ceklala

No comments

siyes mtk ampun.

bukan melupakan. aku pun tak tau ape yang dok aku bzkan sangat. bukanla kate bz sgt kat opis ni. dan bukan jugak nak kate tak bz langsung. tapi siyes skang ni hati berbunga riang. wink2!

eh tak2. bukan ade orang baru masuk minang minggu lepas. tidak sama sekali ye hahaha

skang ni aku dah jadi tahitwitter bak kate mohdeazy. ni sume gara2 program anjuran #TwtupKaseh ahad lepas. aku jumpa ramai kawan2 baru yang best! eh jangan kate aku lupe kat korang2 ye. tidak sama sekali. aku tetap sayang korang tau. korang no 1! ececeh gediks lak

semalam dah update post pasal program tu tapi aku pelik time nk publish tetibe ilang plak. terus stresss! dengan kaki sakitnye. nak nangis tak bleh. so aku pi twitter tgk TL org sambil gelak2. padahal tak nak ingat pasal kaki yg sakit. 

siyes rase nak maki budak yang jatuhkan mic tu kt kaki aku. macam takde kaki orang lain yang lagi gemuk die nak jatuhkan. kaki aku yg kecik lagi comel ni jugak dipilih! maseh dik!

sronok skang meroyan kat twitter. aku cakap takde orang nk kondem. kalo die nak kondem pun lantak die la. asal aku tak tau sudah!hahaha

nk tengok aku meroyan aka sewel kt twitter mehla join aku @shukrinfaradiba :)


insyaallah petang ni aku try update balik semula program ahad baru ni yek. jgn mara naaa..hehe

ni yang hangin nih!


posted by ceklala

No comments

morning!

siyes aku menci! dah siap satu post..nak publish..tetibe post tu ilang!

dahla panjang. dah siap letak pic sume. memang tinggal nak publish je!eiiiiii geram2!!

dahla kaki sakit.

k bai. nnti update. :(

saya single saya ok! - 11.11.11


posted by ceklala

No comments

morning!
salam jumaat sume :)

ramai yang kawen arini? semestinye! date 11.11.11 tuuuu. oh btw heppy besday to my luvly uncle shahidi othman :) single lagi okeh. kalo ade yang nak ngorat silekan. tapi adik2 bawah umur sile pegi jauh2 ye hahahaha

kat facebook, twitter and mane2 saje sume orang dok cakap pasal date harini iaitu 11.11.11. ape yang istimewa sangat harini? memang ianya sekadar tarikh. tak lebih dari itu. ramai yang suke date2 macam ni sebab senang nak ingat. tu je.

pelis jangan pikir lain bile orang suke date arini. dah macam2 pulak kenyataan keluar pasal date arini. ia hanya sekadar nombor.


walaupun arini 11.11.11 adalah date cantik, tapi belum ade nampak ura-ura ade orang nak masuk minang aku. kapel pun siyes macam confirm takde! hahaha. loser? andartu? okeh sile abaikan mulut2 puaka itu ye. tak mati pun kalo dok dengar umpat keji orang keliling. manusia kan mulut suke bercakap, mengutuk sesama sendiri. nanti kat akhirat sile tanggung dosa sendiri kalo tak mintak maaf ye.

baru 27..lum 37 lagi. jodoh itu ade, cuma kene sabar. bukan tak usaha, sudah berusaha mencari, rasa macam dah jumpa, cuma skang ni banyakkan berdoa dan tawakkal aje mudah-mudahan dialah jodoh yang terbaik :) kawan2 doakan saya ye..

wak..sy tetap tunggu awak tau  = . ='

tahun depan dah 28..orang keliling dok sebut and tanye pasal jodoh. eh bole sabar tak?!! eh marah tau nih. hehehe. yela dah tuan punye badan pun reti bersabar, ni ko orang tempias sibuk sangat pesal? eh ade ke orang tempias?hehehe

jodoh pertemuan itu ditangan allah. kite manusia hanya mampu merancang, tapi allah jua yang menentukan. janganla ingat perempuan2 yang senasib ngan aku ni tak nak kawen. ko giler ape taknak kawen kan. aku bukan lesbian. aku straight ok! ;)

setiap pertemuan dan perpisahan itu sebenanrnye banyak mengajar dan mematangkan aku. memang takde manusia sempurna dalam dunia ni. macam tu jugak aku. tiap kali perpisahan tu berlaku aku amik iktibar. aku kaji balik mane silap aku. tapi bile dah banyak kali perpisahan dari pertemuan lame2 aku pun dah jadi macam ntahla. tapi still pikir balik ni sume ujian allah. bersabarla dengan sesabarnye  ye hati :)

aku tau allah sengaja temukan aku dengan orang yang salah supaya bila aku dah jumpa jodoh aku yang satu itu aku akan menghargai dia sebaik-baiknya.



k la. banyak sangat dah merapu nih.
thanks sudi baca! bai.



Mirc dulu dan kini


posted by ceklala

No comments

hampir setengah hari aku mengadap mende alah MIRC nih. korang familiar dengan mirc?



hahaha berzaman dah aku tinggal sejak 2 menjak ade facebook, myspace, twitter and friendster. tadi tetibe aku bole download lak mirc nih. sumenye sebab aku bawak laptop ke opis sebab nak study. tetapi lain pulak jadinye bile tetibe teringat mirc ni hehe

memang tak bole buat keje betul mirc nih. dapat pulak jenis yg sekapala kan. aku kenal mirc ni tahun 1999, mase tu aku form 3. hahahaha lame giler kan.

tapi skang dah lain skit. kene tukar umode kalo nak pm. kalo dulu rase nak tegur just tegur je lah kan.

ingat lagi zaman baru2 ade komputer dulu berebut2 kitorg adik beradik nak main mirc nih. yela bole kenal orang ramai kan. sanggup nih mak ayah dah masuk tido kitorg selinap senyap2 sebab nak chat. pastu bole plak gilir2 hehe

lawak gakla bile ingat time dulu. dulu chat room paling aku suke '#kampung' dan '#mamak'. tadi ade akak ni ajak aku join '#jb' so aku joinla. best! dapat lagi kawan baru!hehe

tapi mirc ni kene beware jugakla. tak semestinye mirc je. mane2 laman cyber pun kene beware jugak. tak sume orang kite boleh percaya. jangan cepat percaya sangat kat orang k. pengalaman mengajar aku nih hehe



:: sok 11/11/11..agak2 ade orang nak ajak aku kapel or masuk minang terus tak??hahahahaha

jom jalan2 tengok para2 sakura!


posted by ceklala

No comments


ade sesapa rasa nak ikut?tiket murah tengah promo nih! :)

111


posted by ceklala

No comments

burpp..alhamdulillah..kenyang dah makan mc d hehe
ok sempena dengan date cantik 11/11/11 jumaat ni selain daripada besday pcik aku yg sentiasa rasa muda itu walaupun umur thn ni dah 41 hehe ade lagi 1 makna.

iaitu genap sudahp follower twitter aku 111 orang! yeayyy..maseh  bebanyak untuk korang2 yang follow tu yek hehe. muahhh2!


mungkin bagi korang takde ape...tapi pada aku..appreciate sangat2 okeh!

fara fauzana pulak nak capai followers seramai 111,111 orang sebelum jumaat nih!yela die artis kan..sesuai la followers ramai camtu. aku ni bukan takat retis..sipi2 pun bukan!hahaha

jangan lupe join aku ahad ni untuk Program Amal Rumah Al-Ikhlas ye korang2.
ok bai.

Beramal bersama #twtupkaseh


posted by ceklala

No comments

morning!

assalamualaikum :)

sihat? cane raya korban? ade yang terkorban??hehe harap korang2 sume sihatla yek.

ingat nak update pasal raya korban dan anugerah skrin jumaat baru ni tapi nanti dulula yek. pic tak transfer lagik. meh kite cite pasal lain pulak dulu yek


aku skang tengah mengajak sume kawan2 aku join program amal ahad ni di Rumah Al-Ikhlas, Puchong. ape program amal itu? korang bole click sini

itu untuk yang ade twitter. kalo takde bole tengok sini jugak



kalo nak join bole rsvp kt situ yek. kalo yang tak berkesempatan bole jugak menderma terus kepada aida sue yek di 162106784493 (Aida Suraya)-Maybank. selain duit mereka juga memerlukan brang2 keperluan seperti beras, minyak, gula dan lain2. nak aku tolong sampaikan pun bole sebab insyaallah aku memang akan join dis event on sunday!

bole jugak baca blog ni http://inibukanblog.tumblr.com/ korang bole tengok past event yang dah pun berlangsung. ini yg pertama buat aku so tak sabar giler nak join!

antara aktiviti adalah, beramah mesra bersama penghuni Rumah Al-Ikhlas, gotong-royong, lunch, games and etc.

kepada korang2 yang free ahad ni marilah kita sesama membantu sambil beramal yek :)
jumpa di sana!!

mangsa korban


posted by ceklala

No comments

salam jumaat!

ramai yang dah mula bercuti?? kebanyakkan amik cuti awal harini. ade yang half day. aku camni jugak ler. selagi tak tutup mata..kerja..kerja..kerja!hehe

yela kalo tak keje sapela nak menanggung kan? pompuan zaman skang kenela pandai berdikari ye. jangan nak mengharap bantuan sangat. selagi bole buat sendiri tu buatla k


aku baru saje terkorban. eh terkorban ke berkorban ek? hahaha

mentang2 la lagi 2 hari raya aidiladha adalah raya korban kan. so aku pun same jugak la kene korban. korban dengan workshop. melayang la jugak tadi sume skali 700 hengget kan.

malam tadi kat mrr2 kete buat hal. ko bayangkan dengan aku sorang. memang agak cuak la kan. tu pun buat2 steady. benti tepi jalan check ape yang patut. yela takutla jugak tayar pecah ke ape kan.

check takde ape pun. tapi pelik aku bawak 60 dah gegar. yeeee..60km sejam yek. aku selalu bwk laju tu kalo kt area uma je pun hehe. rupe2nye driveshaft and tayar probs.

memang dr awal tahun lagi aku dah dengar bunyik bile nak corner tu. tp 2 kali dah bwk g bengkel abg aku kt kuantan n bengkel kwn aku kt kl dua2 kate takyah tkr lagi. sekali hamikk! time raya ni jugakla die nak suh tkr. nasibla tak tercabut kt mrr2 semalam kan. takleh jalan terus lagi naya aku!

plus pulak tayar pun kene tukar. and dua bijik pulak tu sekali jalan! ha rasakan!! sape suh sebut lagi nak tukar kete kan. padan muka!!

kepada korang2 yang nak balik beraya tu..pelis ye berhati2 di jalan raya. jangan speed! sayangi nyawa anda. kalo tak sayang nyawa sendiri, orang tu sayang nyawa dorang. kalo rase dah lame hidup pegi buat perangai sorang2 jangan libatkan orang lain yek.

buat mereka2 yang menunaikan haji..sama2 la kita doakan mereka dapat melakukan ibadat dengan sempurna dan mendapat haji yang mambrur serta selamat pulang hendaknya. 



selamat hari raya aidiladha..
maaf kalo ade salah silap, terkasar bahasa tersilap kata.
assalamualaikum :)



main masak-masak


posted by ceklala

2 comments

asyik terbantut je nak update.

jap2 bos masukla. jap2 tepon bunyikla. macam2. banyak plak ayat berganda aku ni hehe

so kesimpulannya update short entry jela yek. ade keje nak buat ni.

pada korang yang suke masak dan tersangatlah suke makan cam aku nih. meh sini nak kasi link yang best! cuba tau!


dan


ko taip je resepi ape ko nak. sume confirm sedap and sangatla senang!  

oh tadi aku ade cakap nak kasi resepi trifle aku kan? nntila yek. bz lah.

babai.


eh tak lupe. tadi lunch time balik uma semata2 nak makan puding trifle aku tu. 2 mangkuk sekali aku balun! sedap weiii..ni tak sabar nak balik makan lagi. ade lg 1 tupperware besar menanti hehe


puding trifle


posted by ceklala

2 comments

aku sakit perut.

aduhaiii...ni dah masuk hari kedua nih. memang aku menci kalo tiap kali sakit perut ni. normally 1st day je sakit perut giler2. ni dah hari kedua tak baik pun :(

nak bercerita pun takde mood. aku cuma ade mood tang makan je skang ni!hahahaha

siyes. housemate aku sampai gelak2 sambil geleng pale je tengok perangai aku. asal rase teringin je aku pi carik sampai dapat. abisla. ni baru musim bulan, lum pegnant lagi nih. matila laki aku kang kalo kawen hahahah. sile bersabar ye cik.

aku teringin nak makan cheesecake. area uma ni takde pulak secret recipe aku nak membelinye. semalam dok google resipi buat cheesecake non baked. jumpa! tu kire dah settle sebab aku takde oven hanya ade microwave je kat uma pun hehe.

tapi ade lagi satu pulak masalahnye. mixer takde! adoii..macam2 tol la. godek pakai tangan agak2 jadik idak?hehe. aku kalo tak dapat beli aku buat sendiri pun jadik je janji dapat makan!

semalam singgah tesco jap. cheesecake tak dapat tapi nak buat puding trifle. senang. janji dapat pemanis mulut orang kata. oh mai. baru teringat. aku terlupa semalam beli cornetto simpan dalam peti ais lupe nak makan! abisla cair kang. peti ais atas tu dah la weng.

berbalik pasal buat trifle. ye semalam balik beli brg terus buat. gambo aku takde tapi gambo google ade. meh sini tengok cane rupe pada yang tak tau yek.

sedap?? ye sangat la sedap!

rupe aku punye trifle memang la bukan sejibik camni yek. tapi lebih kurang. die guna fresh strawberry tapi aku guna peach dalam tin jek. aku memang suke kalo masak main ubah ikut sedap anak tekak aku rase je hehehe. janji sedap!

tak sabar lak tunggu lunch time kang nak balik uma jap pi makan trifle nih. nyum nyumm! geram lak aku rase. pagi tadi nak makan tak sempat hehe. sat2 lagi kang aku kasi resepi yek. senang and cepat!

suamiku songsang??


posted by ceklala

No comments

eh?bukan aku yek. aku kawen pun belum tau dak. jangankan kawen, bf pun takde! tapi calon tu ade dah. mama abah..bile kite nak pi masuk minang nih??? gatai!! hahahahha 

aku tak beli paper metro arini tapi pagi tadi ade nampak article ni kat fb kawan aku mohd eazy (mamat ni single lagi, tulen, sesapa nak masuk minang dipersilakan hehe). babe aku pinjam pic ko nih tau hahahaha

nampak tak? cukup jelas kan? kalo xnampak sok pi buat cermin mata k hiks

mungkin ade yang kate gelila apela. ingat kes budak laki kene simbah asid sebab berebut 'teman wanita'? see skang bukan pompuan je jadi rebutan tau dak. hehe

sebenarnye kalo nak tau ramai lelaki2 di luar sana yang memang sebegini. aku tak cakap semua ye. memang still ramai lagi lelaki yang baik dan tulen kat luar, tapi lelaki yang sebegini jugak semakin hari semakin ramai.

nasibla aku bole tau beza antara yang songsang dengan yang tulen. mane belaja?? adelah!hehe

ade yang akan cakap bile lelaki tu nampak mcm maskulin, metroseksual so terus dicop sebagai songsang. tak jugak ye adik2. ade jugak yang dalam diam memang camni. maksudnye disini memang pandai sorok! (pandai cari pasal pandai2la simpan ye dak hehe)

ade jugak yang memang jenis jaga penampilan tapi die memang tulen. eh?apesal asik sebut tulen jek dr td nih?hahahah. nasiblah laki aku tulen!eh?

memang orang pompuan ni kalo carik calon nak yang hensem, macho, badan taf bagai. tapi ade jugak mereka2 yang songsang ni takde rupa paras menawan!hahahah. ini betul tak tipu. sebab tu sometimes sekali pandang memang tak bole nak syak.

ade jugak yang sanggup kawen sebab nak tutup kegiatan tak bermoral ni. macam kes laki kakak ni lah.

so just kepada korang2 kaum wanita sile beware yek. check la dulu latar belakang buah hati anda yg hebat dan jadi pujaan tu cane k. jangan lepas dah kawen jadi macam kakak ni pulak. sian die. malu pun ade. geli pun ade kot. hahaha

tapi kan. mereka ni pun manusia jugak. cuma naluri tu je lebih kpd kaum sejenis. tapi sebenarnye dorang bole berubah. bagila dorongan dan nasihat yg lebih nak2 perihal agama k



kepada adik2 yang baru nak naik tu,udah2la yek. jangan nak meramaikan lagi kaum songsang yang dah sedia ramai ni. yg senior citizen pun ramai dah undur diri tau dak. sianla kaum wanita yang tak kawen lagi and sibuk cari jodoh tu. eh tak termasuk aku ye!sangat bukan aku hahahaha 

k. bai.


Rabu dengan sekeping Gambar


posted by ceklala

2 comments

bos mimpi..


posted by ceklala

2 comments

ok penat.

tak bukan penat bnyk keje ke ape. tapi penat tolong bos tukar lampu, betulkan plug and cuci aircond! tak. sume tu aku tak buat. bos aku yang buat. aku tolong jugak.

tolong tengok!hahahaha. 

tahniah untuk aku. pekerja cemerlang memang camni. bost buat keje staff tolong tengok je cam aku hehehe

bagus bos aku ni. mane nak cari bos camni kan. lampu problem die turun padang tolong betulkan. aircond tak sejuk die jugak yang cucikan. ape mimpi ntah die buat sume keje tu arini.


kitorg memang takde keje arini. rilex. sebab sok keje dah confirm datang!

okeh sekian. nak sambung rilex. hehe. bai.

1.11.11


posted by ceklala

2 comments

morning :)

:: 1.11.11 ::

cantik kan no ni!! ade tak yang kawen arini? minggu depan 11.11.11 jatuh hari jumaat. memang confirm ramai yang kawen date cantik mcm tu!

why orang suke pilih date yang cantik2 skang ni? antara sebabnye senang nak ingat. tol tak? 

yela contoh no 27.9.2005..agak susah nak ingat tol x? kalo kaum pompuan yang sememangye bab2 tarikh penting ni memang wajib ingat. tapi kaum lelaki?normally dorang tak kisah pun.

kaum laki kadang besday wife/awek sendiri pun tak ingat! jangan pompuan. date 1st time jumpa pun ingat tau!hahahah

itula beza lelaki dan perempuan.

so ade yang istimewa arini? moga2 hari ini lebih baik dari semalam atau hari2 yang lepas.
take care and have a great day guys :)

hijau mata memandang


posted by ceklala

2 comments

morning!

monday blues? ntah. aku pun tak faham ape itu monday blues. yang pasti sabtu ahad baru ni aku kat opis menyiapkan kerja2 last minit.

malas nak cakap dah. memang feveret dorang bagi keje last minit. bagi jumaat senin nak. macam dorang je layak dapat cuti sabtu ahad. aku tak kan.


sejuk je mata tengok pic nih..


abaikan muka aku yg buruk itu hehe


k bai.
hahahahahah.

siyes tak percaya


posted by ceklala

3 comments

sebenarnye tengah tak percaya lagi nih.

tadi lapa sangat so kuar jap gi medan selera bdr tun razak ni tapau pa pe yang patut. tak tau nak makan ape pun sebenarnye. 

tetibe nampak lauk perut masak lemak cili api dengan rebung! fuhhh..terus terkam hehe. tambah pulak dengan sayur peria goreng ngn sambal belacan skit. very da kampung kan hehe

aku belaja makan perut msk lemak cili api dengan rebung ni sebab housematela. memang rajin die makan kalo jumpa. aku pun terikut2 dah hehe

yang buat tak percaya sebab sume sekali rm2!

yes! 1st time okeh aku beli nasi harga rm2 siap dengan lauk. time study dulu pun tak pernah jumpa lagi. ni memang 1st time!

k lah. nak sambung buat keje.

bertimbun2 berlambak2! confirm sabtu ahad kene keje. mengong dorang ni. bg keje last minit. jumaat tghari kasi senin pepagi nak. ngek kan??


dugaan datang..


posted by ceklala

No comments

salam jumaat.

harap korang sume sihat hendaknye. 

semalam aku dapat 3 berita sedih serentak. tengah malam housemate aku msg kate adik die makin teruk. kes langgar lari. dah seminggu die cuti balik kg jaga adik die. mak ayah ke mekah tunaikan haji. katenye lemak dari luka kat kaki yang terbelah dah block salur darah and block jugak paru2. ya allah..berat dugaannya.

tengahari semalam pcik aku bgtau yang die kat ampang putri mayb kene warded sebab minggu lepas jatuh and ligamen kat kaki kanan terkoyak. ingatkan makin ok rupenye makin teruk. isnin kene operate.

setengah jam lepas tu mak aku pulak call bgtau atuk aku sekali lagi  dikejarkn ke emergency sebab sesak nafas. sejam lepas tu bgtau dah kene warded.  tak sampai 2 minggu keluar hospital dah masuk balik. sian.

malam tadi ayah aku msg bgtau yg mak aku pun tak bape sihat.

dugaan bertimpa. aku di tengah2 tak tau nak cakap ape. ditambah keje opis yang menimbun.



ya allah..berilah aku kekuatan.

korang2 doakan mereka ni sume cepat sembuh ye. insyaallah.

jaga diri bebaik. kite tak kan tau bila kite akan kehilangan. sentiasalah bersiap sedia dengan sebarang kemungkinan. hari ini nampak baik esok lusa kita tak tau.

beraya deepavali di puncak bukit


posted by ceklala

1 comment

tak aci tol tau kengkawan aku nih. ade ke jawab kat henpon. tapi aku terima la jugak sebab die tgh meeting kan..tapi kire sempatla jgk kan dok usha blog aku ni walaupun tgh meeting hehe

2 pemenang dah dipilih. sorang dapat sekotak stoberi sorang dapat fridge magnet. jawapannye adelah cameron highlands!

ye..ye..aku semalam beraya deepavali kat atas puncak. bukan puncak genting tapi kali ni jauh skit. kite ke puncak cameron highlands pulak! memang takde langsung maruku kat sini. bayang maruku pun takde. adik murugu je ade hiks

tak caya???

nyum2! sesambil menaip entry nih sesambil makan stoberi!sedapppp!!


ni sume plan last minit. janganla pulak ade yang asyik cakap nape tak ajak?? dah name pun LAST MINIT kan..faham2 la yek. tak kan aku nak tepon ajak g kul 6.30 pagi. mulala orang pikir ade kematian ke ape ke kan hehe

sebenarnye memasing stress ngn keje opis. kebetulan cuti. so ape lagi..mari berjalan!hehe

aku ni memang on je 24 jam. kalo tak kene stayback or siapkan keje memang aku free sentiasala kalo cuti. jarang aku tolak kalo orang ajak jalan hehe.

kebetulan dulu mase dok ipoh aku memang dah biase gi cameron. time tu simpang pulai punye jalan baru je bukak. kawan aku yang ajak ni last pegi mase kecik sekolah rendah. so bayangkanla skang umur dah 27 bape tahun dah die tak pegi?? nasib ade aku penyelamat jalan.


macam kanak2 riang dah aku kt self pluck strawberry nih..
sume aku rase nak telan!


siyes. yang paling interesting kalo ko datang cameron confirmla pegi self pluck stoberi. kalo datang sini takat beli stoberi siap pack 4 kotak 10hengget sangat rugi! berbaloi tau dak petik sambil telan sebiji secara sorok2! eh?kantoi plak heheheh

before pegi sempatla aku wat research dulu. ye aku memang camtu. tak sukela kalo nk pegi tmpt tu membuta tuli main belasah je. at least ko tau mane tempat patut pegi mane tak patut kan. takdela buang masa camtu jek hehe




bersambung....

bai.

cer teka di pagi hari..


posted by ceklala

2 comments

assalamualaikum..gud morning!

puas dapat pecah kelapa semalam? hahahaha..eh tak2..ini tidak lawak ye. maafkan saya penunggu gua. eh?hehehehe

kemana korang semalam di hari cuti? 

aku dikejutkan dengan call dr member aku jam 6.30 pagi. ya allah...ape jadahla call orang pepagi buta time-time cuti ni weiii???! nak tido pun tak senang! ceh. nampak sangat tak bangun solat subuh. opsss..sudah kantoi di situ hehehehe

kalo korang terer..cer teka aku kat mane semalam??

pat2..sape cepat die dapat hadiah! ini betul. bukan omongan kosong. kalo betul sile amik hadiah kat aku hari ni jugak. tidak akan dipos yek.

senang je kan???

sile isi jawapan di ruangan komen. letak kat fb atau twitter tidak akan dilayan sama sekali!hehehe. penyertaan terbuka pada semua orang. selamat mencuba!


pesanan raya diwali


posted by ceklala

2 comments

dah pasang pelita?? sebab besok kan deepavali..hehe

tak2..bukan ade kene mengena dengan aku nak pi batu caves pi pecah kelapa ke ape. tidak sama sekali!hahaha. tapi sok kan cuti. sok blog ni tak berupdate.

arini kite marathon terus k hiks.

korang2 yang nak jenjalan sok jalan leklok yek. jangan nakal2 tau. behave!

yang driving tu pun same. jangan ingat jalan tu korang punye. sesedap je nak merempit!!

kalo dok uma tak gi memana tu pun bagus jugak. spend time dgn family kan. masak2..makan2..lepak2 hehe

happy Deepavali rakyat Malaysia!

taking care yek korang sume. 
babai.

jalan jauh sambil cuci mata?


posted by ceklala

2 comments

tajuk sangat tak sesuai. ntah pa pe hahaha

jauh perjalanan luas pemandangan :)

Naksan Park, Daehakno, Seoul Korea

pic ni kawan aku send tadi mase chatting. kebetulan boring dok uma pg tadi so die pegila jogging amik mood hehe. kawan aku ni study kat sane kat KDI School of Public Policy and Management course Human Resource and Social Policy.

sronok kan?! dahla dpt belajar kt negara orang siap disponsor lak lagi tu! scholarship by NIIED (national institute of international education - korean govt scolarshipla senang cite hehe)

tahun depan adelah last year die study. aku and die tengah dalam perancangan untuk ke osaka japan next year. weiiihuuuu!insyaallah panjang umur murah rezeki aku sampaila sane hehe

nami island

kalo dapat ke korea tmpt plg aku nak g ialah tmpt atas ni. iaitu di Nami Island

ape yang menarik?? semestinye pemandangan kt situ yg best! korang pernah tgk cte Winter Sonata? ha kt sinilah pengambaran dibuat. best kan? feeling2 romantik la konon hehe

focus utama skang adalah simpanan. kalo nk g europe tu mcm ntah zaman bilela dpt g kan hehe. xpe..kite round asia dulu yek. simpan sikit2 lama2 jadi bukit. janganla ko dok bukitkan je kain baju shopping berlambak2 dalam almari tu udah yek hehe.

swing?


posted by ceklala

No comments

tadi beria dah aku bukak window ni..lame gakla..dkt sejam lebih

tapi tak jugak aku taip pa pe. sebab dok pikir nk cte ape kt sini. bukan takde ape tapi cam macam2 la pulak nak cite. camne nih?hahaha

lepas tu pulak perut ni cam memulas semacam. 3-4 kali dok ulang alik meeting. tak tau pesal. salah makan ke nak datang bulan ke ape. siyes tak suke. rimas weh!

mane ade pompuan kt dunia ni suke bile pms datang tak dijemput. seronok aku tengok mak aku. die xpernah lngsg rase pms2 ni sume. best ek. aku ni tiap bulan aduhaii...sehari tu confirmla tensen. sume mende tak kene je rase.

normally a week before. time tu mmg mood dah mcm hape ntah. time tu la rase stressla,nk kecik hati la. padahal takde pa pe pun. mende kecik pun bole jadi besar. cuma tu la. mood swing dtg tetibe hehe. maafla kepada yang berkenaan yek. silela memahamai diri ini. ecececeh ehhe

bukan ku pinta tapi tetibe je die nk muncul. mane leh tahan hahaha

ntah pa pe merepek. bai.

budak lelaki hensem?


posted by ceklala

No comments


nampak tak tu?yang atas sekali tu yek. hahahahah. terkedu aku jap.

canela plak bleh ade orang search pasal 'budak lelaki hensem' kat blog aku nih weh. memang takde ye adik2. blog ni jangan ko harap ade lelaki hensem. pompuan cantik jauh sekali!hahahaha

kepada yang nak balik keje dah tu..sile berhati2..ujan lebat kat luar tuh.
taking care okeh =)

babai.