Kawan-Kawan

Archive for February 2011

Pencurik jahat! kete sy bukan mini cooper


posted by ceklala

5 comments

assalamualaikum...

nak marah tapi tak bole..mende nak jadi..bak kate mak ayah dah takde rezeki...nak buat camne kan..redha jela...ade hikmah disebaliknye mungkin....hmm..

ape cite? penat nih kene menapak g opis...pagi tadi nak gerak pi opis sedar2 kete kene pecah! kene pecah kat side pemandu pulak tuh! kepada pencurik yang bodo tu...nak kasi pesanan...kete sy bukan mini cooper yek...sile jangan ambik!

nasib la takde brg berharga yang ilang...cume smart tag dengan touch n go je...mayb sebab taknak mensia2kan peluang mencurik yang ada...tak dapat kete dpt brg bole jual pun jadi la...

rasenye pencurik tu tak professional...sebab rasenye die memang dah nak bwk lari kete tu...tapi tak tau ape yang membuatkan die terbantut..hanya mengopek tempat starter tapi tak berjaya mungkin...bodo punye budak!

tapi still ade kerugian...kene ganti cermin yang pecah..ganti tempat starter..dan jugak membeli smart tag dan touch n go yg baru! brengset!! abis duit bulan nih...dahla nak bayo roadtax insurans plak lagi bulan nih haishh...

again..mende nak jadi...takdela menyumpah seranah pun...just mase nampak pagi tadi adelah terkejut jap dlm 10 min..pastu dah cool blk...biarla...dah xde rezeki kan...

ade pcik2 yg dtg membizikan diri td ckp yg kat area situ memang selalu jd..tak taula pulak..sebab ingat kawasan melayu ok..rupenye...tidak! kejadian disedari penduduk setempat jam 4.30pagi td...so kepada sume..sile berjaga2 tak kira dimana saja ye...

alhamdulillah sebab sumenye selamat..tak jadi mende2 lain yang tak diingini...

kenyataan - kanak2 bawah umur


posted by ceklala

2 comments

tadi lunch hour sempatla balik uma jap..dok opis pun bosan takde ape..nak gi makan lagila malas sebab takde geng kan..so better balik uma leh nengok tv!hehe

selalunye kalo nak naik uma..ye kene naik sebab uma bertingkat...tingkat 6 yek...selalunye kalo nak naik uma mesti akan naik lif..dulu mase mula2 rajinla jugak naik tangga je..exercise kan...tp dah lame2 penatla pulak hehe..so tangga hanya digunakan untuk turun sahaja yek..almaklumlah uma tepi tangga...malas nak lalu lalang uma orang turun pakai tangga jek hehe

so mase nak naik tadi guna lif..dalam lif sorang2 so terpandang ade kenyataan atas button lif tu..die tulis camni 'kanak-kanak dibawah umur sekolah adalah dilarang dari menggunakan lif ini tanpa pengawasan dari ibu bapa'....dibawah umur sekolah?? nape die taknak tulis kanak2 di bawah umur jek...

tak payah kot letak sekolah tu..dahtu tak kan yang dah sekolah menengah pun tak bole guna kan? and lagipun selalunye memang budak2 akan naik lif pun...jangankan yang sekolah..yang tadika pun dah pandai guna lif nak balik uma..yela kalo dah uma tingkat 20 takkan nak naik tangga pulak kan??mati!

mak pak pun tak kan la nak mengekor je anak kemana pegi..ye di bandar dan dikampung lain ye...mak pak sibuk keje..anak memang bergelimpangan la...pandai2la nak idup...itu memang kenyataan idup di bandar..kene pandai survive...kalo tak....hmm...jwb sendiri la yek...

tapi ape2 pun mak pak kene gak sentiasa awasi anak anda...kene tau die berkawan dengan siapa...die balik pukul bape..jangan nak main lepas bebas je..kang jd la mcm kenyataan yang anda tak inginkan :) 

banyak pulak 'kenyataan' kali ni hehe.... 
salam hari jumaat korang =) 


Sile Berhati-hati di Mana Jua


posted by ceklala

No comments

salam pagi jumaat!
how r u? hope sihat2 aje ye :)

harini free skit..semalam dari pagi masuk sampai ke petang mmg kebizian yang amat..balik pun lambat semalam...pas maghrib br blk huhu...takpela sekali sekala je pun..bukan selalu balik lambat..tapi kekadang ade gak rase nak benti keje dan cari keje lain...dah boring dok tempat yang same..memangla keje lain2..tak sama everyday tapi biasela bile dah lame ni akan ade jugak rase bosan tu kan..tapi as long as bos ok and gaji pun ok..stay jela :)

tertarik dengan cerita kes ragut baru2 ini...wanita yg bekerja sebagai seorg arkitek mengejar peragut yang yang mencuri beg tangannya...berani! ye wanita itu memang sungguh berani sebab sanggup pi kejar peragut tu..sampai mati dibuatnye! tapi itulah die...bile hak kepunyaan kite dirampas semestinya kite sanggup buat ape saje..

ade yang mengatakan wanita itu akan didakwa atas kesalahan memandu secara berbahaya..tapi skang ni die mempertahankan haknye...so salah die ke?? and bukannye die pi langgar peragut tu tapi peragut tu yang tersilap langkah pi langgar kereta wanita tu mase nak lari..so sape salah skang? sbnrnye peragut tu yang kelam kelibut..biasela dah buat salah kan..tapi sayang...umur tak panjang mati macam tuh..haish

ayah sy penah berpesan...pesanan seorg pegawai polis ni...die cakap kalo org nak ragut ke or pecah rumah ke ape die kate bagi jela ape yang penyamun tu nak..janji die tak apa2 kan kite...and kite selamat...sebab katenye nyawa ni takde ganti rugi..tak bole diganti or tukar hak milik...dari nyawa melayang better bagi jela...

memang lepas tu kite akan buat report..and yes bukannye lepas buat report polis akan terus buat tangkapan..janganla ingat polis ni takde keje lain selain dari nak melayan dan selesaikn kes korang je ye...sehari beratus2 report dikeluarkan, banyak lagi kes2 yang lebih tinggi nak diselesaikan..just ingat..jangan cuba buat tindakan sendiri!

so far alhamdulillah tak pernah kene lagi kes2 ragut or pecah rumah ni cuma pernah la last year purse kene copet..mase tu kat jusco maluri..tengah shopping ngan mak..mayb mase tu pencopet tu nampak my wallet tebal..bukan tebal ngn duit ye padahal tebal dengan resit je pun hehe...tertipu di situ ekeke...dlm purse tu memang bnyak cards n duit pun ade dlm rm50 je..kebetulan mase tu nak g bayar brg my mum then tetibe dgr jusco buat annoucement pasal pencopet..suh beware...so secara pantas terus check handbag...then..jeng2...purse da ilang! bile mase ntah die copet!! patutla terasa handbag ringan jek..huhu

pusing2 jugakla mencari...then tanya counter sume..xde gak...g wat polis report...yg lecehnye adelah bile dah kene mcm ni..nak buat sume card2 tu balik yang leceh..hmm...tapi mende nak jadi kan...redha jela..bak kate my mum..ade hikmah sumenye...:)

jaga diri...

Penghalang


posted by ceklala

No comments

hye....hehe sengih cam kerang wangi :)

nak update blog...tapi ade 3 penghalang...satu sebab tengah kebizian melampau...2 sbb takde idea nak update pasal ape..dan yang ke3 i nak kene off comp sebab ujan lebat!! bukan lebat je uols...siap guruh, kilat sabung meyabung nih! seram jek rase..kang tengah2 menaip mau tetibe pling! terpadam!

so baik i tutup skang yek...sebab org TM dah pesan kalo ujan beserta guruh dan kilat sila tutup modem internet dan cabut plug..kalo tak nanti bole terbakar! takut u!!

so i tutup skang yek...sok i update okeh :)

tata..

Jantung Sihat Dengan Quaker


posted by ceklala

No comments

morning!! dah sarap lum??
kepada yang belum apa kata hari ni cuba breakfast dengan quaker oats seperti sy! :)


breakfast yang sedap lagi berkhasiat semestinye dengan bijirin quaker...sekarang ni sane sini sibuk buat kempen mengenai jantung sihat...dan quaker adalah cara terbaik bagi mendapatkan jantung yang sihat! 

untuk mendapat healthy heart..dengan oats ianya membantu dalam mengurangkan kolesterol, heart disease, hypertension, strokes and stress! see...betapa bagusnye oats ni kan :) memakan semangkuk bijirin oats juga bagus untuk kesihatan kita kerana ianya dipenuhi dengan fibre dan whole grains! confirm kenyang sampai tengahari tau!

sekarang ni pun dah banyak jenis oats ada di pasaran..samada yang dimasak ataupun tak perlu dimasak (instant)...mudah..cepat dan ringkas! nak lebih sedap bole dimakan bersama honey mahupun buah-buahan! see dah bole dapat banyak khasiat dengan sekali makan kan...ade fibre, karbohidrat and ade khasiat fruits! :)



untuk  mengetahui lebih lanjut mengenai quaker oats bole melayari laman ini www.quakeroats.com

Syurga Idaman Dunia


posted by ceklala

No comments

ni bukan cite pasal syurga yang akhirat tu yek...i bukan alim ulama yang sesuai nak cite or cakap2 pasal syurga neraka ni semua...tidak sama sekali :)

ni nak cite pasal syurga membeli dan belah kasi perabis duit! ape lagi kalo bukan shopping!! kt mane? mane lagi kalo tidak di bandung! dah semakin ramai rakyat malaysia yang bermurah hati menderma tanpa beramal di bandung hehe...rase2nye penyumbang terbesar ekonomi di bandung mesti rakyat malaysia kan? 

same gak macam bila singaporean turun jb..yang dok shopping sakan tak ingat dunia tu sape lagi kalo bukan dorang hehe...maunye tak sakan kalo dah matawang lagi tinggi dari kite kan..begitu jugak jika kite ke bandung! terus jadi kaya raya bile ke sane...ingat senang nak pegang duit juta2??! tidak di bandung ye..kalo di malaysia memang mustahil nak ade duit 1 juta dalam bank...nak ade ratus ribu pun tak tau bile nak penuh kan hehe

so teringin feeling jutawan?? sile ke bandung! hahaha

tengah dalam perancangan ke sane bersama  family tercinta...tapi nak gak tau pendapat2 korang yang pernah ke sane...cane facilities sane...hotel..tempat2 wajib pergi dsb..sharing is caring kan hehe :)

memang hari2 dok research psl bandung...mcm2 website n page berkaitan sume tengok..tapi nak jugak share mane2 yg terlepas pandang tu kan...tolong yek kengkawan hehe..nanti i banje air suam! thanks...

makan pagi


posted by ceklala

No comments

morning!
da breakfast? korang breakfast ape arini?

arini sesambil layan oprah dan chef at home channel afc sesambil breakfast gak hehe..acara wajib tiap pagi breakfast depan tv! hehe...eh tapi betul ke ade orang kate kalo hari2 makan depan tv bole jadi gemuk?? kalo betul memang nak buat la hari2! hehe sebab memang tengah dalam proses nak menaikkan berat badan yang susah giler nak naik nih...dah semakin ramai yang tegur dah makin kurus..ye ke??

so pagi tadi breakfast roti gardenia dengan blackcurrant jam je 2 keping dengan segelas susu :) chewah feeling omputih kekadang kan? hehe..takdelah feel sangat pun..dah roti tu ade sebuku kat uma...kalo tak makan sape nak makan? malam dah makan mende lain..yang i tau roti memang bagus sebab ade karbohidrat...untuk yang berdiet nak lagi bagus makanla roti gandum! mmg penuh dgn hi-fibre..kenyang takyah cakapla...;)


minum pagi yang selalu kat uma tuh selain milo and susu is horlicks je...horlicks kalo minum memang bole kenyang sampai lunch time! tryla...sebab horlicks kan bijiran yang penuh dengan serat :)

again..macam i selalu cakap...breakfast sangat penting yek...kalo i xlunch pun takpe asalkan dah breakfast...so pada yang liat breakfast tu pelis ye...sayangi badan anda...nak pakai lame tuh hehe

ingatan yang hilang..


posted by ceklala

No comments

sebenarnye nak update blog tapi...

tetibe cam blank pulak! nak cite ape nih? tadi cam banyak bebenor mende nak cite...bile dah bukak page terus tetibe hilang ingatan! haishh

ni lah die kalo dok opis tapi kejenye melayan tenet dari kul 9 pg smpai 6.30ptg...otak pun bole jadi blank! memang takde keje..bukan ngular ke malas ke ape..idak yek...tapi keje takde! bos pun ngah dok sedap2 melepak kat uma tengok tv tuh...hmm..so ape yg best nak buat??

nak suh blogwalking?? memang takyah suruh pun memang wajib buat! hehe...nak suh bukak fb,twitter n lain2 pun sudah! sampai dah naik jemu...so ape jalan penyelesaiannya??

hehe...:)

weekend gateway - balik kg weh!


posted by ceklala

No comments

pepagi emac kt opis nih dah buat perangai..haish menci tol tau! ye ar maunye tak benci..tengah2 syok dok blogwalking tetibe die padam! ye emac kt opis ni dah lebih dari 5 tahun..sebab tu dah start wat perangai!

assalamualaikum...:)

ape yang menarik di hujung minggu korang?

i balik kampung jumaat malam pas keje aritu...ni bukan kampung tanah tumpah darah tempat dilahirkan...tapi ni balik kampung halaman tempat dibesarkan dan tempat wajib acara raya tiap2 tahun hehe...kalo dah kawen nanti mesti dah tak dapat jadi tempat wajib beraya tetiap tahun kan..ye ar dah kawen kang kene bergilir ngan kg suami lak! ececeh..berangan!heheh

takpe..verangan sekali sekala tu wajib! hahahha...sampai di jb around 1pm...sian atuk i tunggu kitorg...larat plak die nunggu sambil tengok tv..nasib ade astro! layan movie tuh hehe...atuk i dah berusia 80++ dan alhamdulillah masih larat lagi...cuma sakit kekadang tu biasela dah tua kan

aktiviti balik kg dimulai pada hari sabtu iaitu bangun tido kite cari lontong kering! harap maaf pic takde sebab teruja makan smpi lupa nak amik!hahaha...rupenye lebih kurang macam gabungan nasi impit..kuah kacang..daging or ayam msk rendang..sayur lodeh dan jugak sedikit sambal dan serunding! hebat bukan?? giler tak hebat! makan tak pandang orang lain dah hehe..menu wajib bile blk kg tau!

diteruskan dengan aktiviti sambung tido selepas makan hahaha..dan bangun tido bersiap ke rumah maklong di gelang patah jb..gelang patah ni dekat dengan second link dan nusajaya pada yang tak tau ye..menu lunch nasi ayam! pas makan tido lagi pastu bangun layan hindustan cite hum tum! hehe

otw balik rumah atuk di kempas baru jb singgah jap jusco tebrau...jalan2 buang masa hehe..then balik uma..malam kuar makan..kali ni tempat tujuan adalah restoran singgah selalu dekat danga bay! sini happening giler okeh..cakap je nak makan ape sume ade...menu wajib adalah otak-otak kempas! sodap!!

ahad buat bihun singapore for breakfast beserta sambal kicap pedas! kalo mkn bihun singapore takde kicap pedas tak lengkap ye hehe..tengahari kuar jap ke plaza angsana tempat paling happening kalo malam raya hehe...jalan2 buang masa dan duit sikit..rembat kasut sepasang..murah bai! color ape? mestila color feveret turqoise hehe

petang lepas asar dah gerak balik jb..smpi kl kul 8..giler dorang ni bawak kete..macam kene kejar hantu jek haish! balik kg kali ni best! disamping berjalan2 dan menghabiskan duit dapat jugak mengeratkan silaturahim sambil menziarah kaum keluarga tercinta :)

cane weekend korang? buat ape je??

Mentaliti Orang Kita


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum

pagi tadi ye sedang marah..skang dah ok..begitula orang perempuan bile datang bulan...ade saje yang tak kene...tapi aku tak pernah nak hamburkan marah pada orang lain...cube jugak tahan agar orang yang takde kene mengena terkena tempias...'tak baik buat orang..nanti orang buat kite balik'..itu kata mama aku :)

entry kali ini lebih sesuai rasenye menggunakan perkataan 'aku' dari i yang selalu aku gunakan...kalo terasa kasar mintak maaf ye...kalo ade yang perasan kadang2 ayat dan tatabahasa di dalam blog aku semakin tersusun dan teratur..why? itulah tujuan utama aku 'blogwalking' setiap hari...memperbetulkan mana yang salah...manusia mane tak pernah buat silap kan??

dari hari ke sehari aku semakin teruja berblogging..bukan sebab nak cari populariti murahan..jauh sangat andaian tu...tapi sebenarnye aku terlalu suke menulis...dan terlalu suka membaca..aku menjadi 'silent reader' kepada banyak sangat blog..mungkin blog2 kamu juga aku dah jengah dan jenguk...:) aku juga masih memperbetulkan cara penulisan aku..aku tau ade yang suke dan ade yang tak suke dengan cara aku...sekadar mahu berkongsi saje :)

tapi...ah manusia kan...terlalu sukar nak memuaskan hati orang lain...aku manusia tak sempurna...

sebenarnye kite sume ada masalah mental...why? sebab ade je yang tak kene dengan orang lain kan...pantang tengok orang lain lebih sikit je dah mula ade niat tak baik..pantang tengok orang lain senang skit je mula nak dengki..nape camtu? 

itulah manusia...aku pun pernah jugak kadang2 macam tu..nak2 bile tengok perempuan lain yang lebih cantik dan berjaya dari aku...bukan dan dengki atau ape..tapi aku cemburu dengan keupayaan dorang...dan aku percaya satu hari nanti aku juga bole berjaya seperti mereka...insyaallah..

dah terlalu banyak mentaliti yang tak bole kite ubah...sebab itulah mentaliti orang kite...jika ubah sesuatu yang dah sekian lama ada pasti ada yang tak kene...susah..tak berbaloi katenye...

terlalu puitis rasenye post kali ini...tapi ape salahnye..sesekali kan...sebab skang aku tengah waras bukan sewel macam selalu :)


seronoknye dapat bercuti ke tempat seperti ini lagi...terlalu suke pada keindahan alam :)

sarang tebuan jangan dijolok....


posted by ceklala

No comments

agak2 kalo dah kebal sangat badan tu jolok jela sarang tu yek...

bukan ape..kekadang geram jugak ngan manusia yang tak faham bahasa dan tak reti sabar nih...agak2 kalo tak bole nak ikut peraturan sile buat negara sendiri dan jalan sendiri yek...takpun kalo dah memang tak bole sabar sangat beli jela helicopter ke kapal terbang ke..jangan guna jalan raya k...

dahla memotong lane pastu dengan selamba je main himpit2 orang...agak2 ar...tak kene buku dengan ruas lagi kan...dah kene sok padan muke!

tak kuasa betul nak marah2 pepagi jumaat ni tau...buat rosak mood jek..haishh...


Jangan Jeles Bole??


posted by ceklala

No comments

manusia ni memang macam2 perangai..
dan jugak banyak RAGAM nye...

tapi itulah fitrah semulajadi manusia kan..ade yang diam membisu seribu bahasa...suke mempersendakan orang lain..ade yang macam lalang pun ramai jugak skang ni..tapi bole tak kekadang biarkan aje mereka2 dengan dunia yang mereka sendiri cipta..bole??

lantakla nak meluat ke ape kan...die kaco ke tak? kalo die tak kaco mahupun usik ataupun jentik sile biarkan...tu dunia die..yang penting die happy dengan dunia die..die tak menyusahkan orang lain.

nape sejak dua menjak ni menulis blog macam lain jek ek? kekadang rase cam skema mabuk..kekadang macam budak kecik punye karangan..tapi again..sukatila kan...ni blog sy...sy kaco awak tak??

arini suke sangat! bosan pun ade gak..bosan cos keje takde...sume orang pelik sebab datang opis takde keje..tapi taknak plak amik tau bile time banyak giler keje kat opis ni sampai tak balik uma 2 hari kan?

suke sangat sebab arini dok bertweet dengan misha omar, zahiril adzim dan jugak redmummy! baik kan dorang retweet balik kt sy hehe


nak jeles? tak payahla..g buat keje tu k...


assalamualaikum

Yang salah kite betulkan...


posted by ceklala

2 comments

JANGAN GUNAKAN PERKATAAN "SALAM"

بِسْــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

اَلسَّلاَمُ عَ...لَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".

Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89)

baik gunakan,,,ASSALAMUALAIKUM atau ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH...

Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

Pagi semalam saya dengar radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.

Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz“Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh”

Ringkasnya, baginda SAW akan ;Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum”

dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”

Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam,

saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat.

Jawab salam yang betul ialah ;
“WAALAI KUMUS SALAM”dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu ;

“WAALAI KUM SALAM”

Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata

“Kirim salam, assalamualaikum pada ASHREE ye” contoh lerr…

Dan bukannya : “Kirim salam kat ASHREE yer”

Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” Ko tolong kirim salam maut kat dia yer“.
Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan!

Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan“A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.

Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”.

Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform“A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan ‘AKUM‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani.

Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘.

Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum“, kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaikum“.

* Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”

* Jangan guna “A’kum” kerana“A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.

* Jangan guna “Semekom” kerana“Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.”Gunakan perkataan “ As Salam” sebagai singkatan bagi“Assalammualaikum.”

Tolong tag kepada umat Islam yang lain , untuk elakkan diri daripada membuat dosa..

Sekian, semoga ada manfaatnya


(artikel ini di share dari sorang member di facebook..sama2la kite kongsi ye :) ) 

Kemaruk


posted by ceklala

No comments

morning guys!!
udah breakfast? kalo lum p makan skang!
kang masuk angin perut tu susah lak :)

korang ade twitter? kalo ade sangat la bagus! sile follo i skang kt my twitter : shukrinfaradiba ...tima kasih! hehe...untungnye kalo korang folo twitter i korang takyah susah2 hari2 nak taip url blog ni baca my update...bole jek nak baca dr sana gak..i akan update link terus ke twitter untuk memudahkan lagi korang :) baik kan sy??? heheh

i skang kemaruk ngn twitter pulak...haishh..sebab dah bosan dengan fb so beralih pulak ke twitter...sebenarnye dah lame pun ade acc twitter ni...dr mula2 kuar lagi dah register cume xbape nak aktif..but now dah activate!! hahah...

insyaallah nanti i reply kalo korang tegur2 tu n i will folo u back! see u there :) muaaah!

REDmummy Best!


posted by ceklala

No comments

okeh i teruja skang! ye siyes ni...ngape?

maunye x..tadi dok bosan2 tunggu bos bukakla twitter then nmpk ka red dr redmummy da 'jutawan blogger' tuh punya tweet marah orang...then saje la try nasib reply tweet kak red tu...

sekali dapat jawapan positif! kak red REPLY! walaupun tgu setgh jam pun xkisah demi kak red okeh! sape kate orang glamer sombong? xyek...

see i tunjuk bukti okeh hehe


hari2 datang opis perkara pertama buat adalah bkk blog redmummy ni tau baca update! siyes tak tipu...dah hampir setahun follow blog kak red..dahla best...sume pasal blog redmummy memang bestla! xjemu baca walaupun dok ulang2 okeh!

ni bukan kes nak kasi trafik tinggi ke dok puji mintak pa pe ke x yek...korang ni sume xleh ke tengok orang lain happy skit..ade jek nk dengki kan??

k la nak sambung makan mee sup meletop! babai

Manis Macam Gula


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum and Good Morning!!

sihat korang? hope sumenye sihat hendaknye...i pagi ni tak tau ngape dok bersin2 jek..adekah sebab resdung?? mintak2 takla yek...cukup2la allergic tuh...tak moh dah sakit lain lg huhu...tapi ape bole buat kalo dah ketentuan kan..redha jela yek..

sikit info nak berkongsi dengan korang harini pasal GULA aka SUGAR dalam bahasa omputih ye hehe..


sume orang suke gula..ade yang xsuke ke? kalo tak suke tu pelik sebenarnye yek hehe...dari budak kecik sampai orang tua sume suka gula...gula ade macam2 jenis...gula perang..gula putih...gula batu pun ade yek..bukan kepala batu tau! hahaha...

bile membeli barang di supermarket or ape sahaja cuba tengok pada ingredients kat belakang yek...kalo ade perkataan sugar tu semestinya dari gula putih..dan jika pada ingredients tu mula2 dah tulis SUGAR means bahan2 dalam tu bahan utamanya adalah gula yek...dan untuk yang tak tau jugak ape saja perkataan dari ingredients tu yang ade perkataan 'ose' juga merupakan sebahagian  dari gula k..contoh perkataan adalah 'dextrose'...so cube kire ade bape banyak gula dah pada makanan itu yek..

sile ingat..kalo rase2 tak nak potong kaki sile jauhi gula yang banyak! sayang kaki tak?? kurangkan gula dalam makanan dan minuman dan lebihkan gula dalam senyuman hehe...bak kata orang tua2...'manisnye senyuman macam gula'..tak payah minum air letak gula lagi dah hahahaha

 kan manis kalo camni hehe :)

Lelaki dan Wanita : Bezanya...


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum..

sy orang islam....ade orang kate sy bukan islam sbb sibuk dok tulis artikel pasal valentine..die faham ke tidak ape yang sy cuba sampaikan? tapi adatla manusia...tak pernah cukup dan puas..tak bole tengok orang lain senang sikit..ade je sikap cemburu atau ape2 aje perkataan yang sesuai..sy bukanla spesies manusia yang suke mengeji orang lain...nak mencarut lagila tidak! takpela..asalkan die bahagia dengan hidup die..


kadang2 lelaki mulutnye lebih berbisa dari mulut perempuan..tak percaya? cuba dengar dan fahami lambat laun anda akan perasan...

perempuan kadang2 bile bercakap memang ikut sedap mulut tapi sebelum bercakap dah pikir nak cakap apa, bukan main hentam sembarangan..

lelaki bile keluar bekerja demi tanggunjawab kepada keluarga..

wanita bile berkerjaya adalah demi kepuasan diri dan keinginan...

lelaki kurang romantik disebabkan ego yang tinggi..diandaikan jika membuka pintu kereta untuk wanita bole menjatuhkan maruah! haishh...

wanita yang romantik sangat sukar untk ditemui..kerana mereka benar2 ikhlas dengan cinta dan kasih sayang mereka..dan mereka menunjukkan kasih sayang mereka kepada pasangan dengan bersungguh2..

ini hanya serba sedikit perbezaan..secara umum sahaja..bukan untuk mengkritik sekadar mahu berkongsi yang tahu...manusia dibezakan melalui jantina...kite sume adalah sama xkire bangsa atau warna kulit yang berlainan..kite tetap di bawah bumi yang satu..berpijak bersama di bumi Allah swt...




terima kasih buat saudara 'darkbatman' kerana sudi memberi komen...tertunggu2 kedatangan blogger terkenal seperti anda memberi inspirasi supaya terus memberikan yang terbaik :)

Yang Perlu dan Tak Perlu bile Valentine..


posted by ceklala

3 comments

sok cuti!! yeayyy..asal cuti je sume orang suke kan..pesal eh?? hehe

sume orang tau hari ni hari ape...14 februari merupakan hari kekasih atau dalam adat kristian adalah hari 'valentine'..penting sangat ke hari ni? kalo kite rasa kite ni masih lagi orang islam sile jauhi perkara2 macam ni yek...i memang tak pernah sambut langsung! ever!

dah tak nak menghurai lebih lanjut pasal hari valentine ni sebab tiap2 tahun dalam paper or radio atau mane2 sume ade bgtau mengenai keburukan valentine ni...so korang dah besar bole pikir sendiri baik buruk yek...ke ramai yang rase diri tu kanak2 lagi? kekadang bole...kalo selalu tu memang nak kene penampar sulung kan?

nak berkasih sayang ke ape tak perlu nak tunggu hari valentine...hari2 biase pun bole kan? nape la nak agungkan sangat budaya barat tuh? kalo rase nak jadi orang barat sile dok barat jangan dok malaysia yek..ape salahnye kalo bagi hadiah ke coklat n bunga tu pada hari2 biasa...sebenarnye itu lebih interesting sbb pasangan akan tertanya 'eh? nape bg ari ni?' then jawab jela sesaje hehe..kan best camtu!

nak romantik tak perlu tunggu hari valentine..bile2 suke pun bole...tapi jangan over yek! haha

selamat menyambut maulidur rasul buat sume umat islam di seluruh dunia :)

sok cuti..malam ni dok uma diam2..mengaji ke tengok tv ke baca al-quran ke..jangan merayap or buat mende2 tak senonoh pulak tau!

taking care..assalamualaikum.....

bile perempuan datang bulan


posted by ceklala

No comments

ni bulan februari, bulan depan mac, pastu april pastu mei pastu JUN! yeayyy besday sy! hehe


ok2..ni bukan nak blaja pasal kalendar yek...tapi nak berbicara mengenai bila orang perempuan datang bulan...ni kite cite secara umum la yek..kang kate blog i ni kurang sopan lak kan...kaum wanita semestinya lebih maklum perihal dan perangai bile datang bulan..tapi adekah kaum adam tau??

ade perempuan bile datang bulan die kuat makan...macam i! hehe...ade yang stress melampau...ade yang teruja terlampau..ade yang mengada2 terlebih...ade yang sakit perut smpai pengsan2! ye ini betul ye bukan rekaan...terkejut kan? sian kaum perempuan ni...macam2 sakit terpaksa tanggung...sakit nak datang bulan..sakit alahan mengandung..sakit nak beranak la..mcm2! so kaum adam...sile kesian kt kaum perempuan skang pelis! hahahah

kaum pompuan bila datang bulan hanya nak kaum lelaki faham je perihal dan perangai kitorg ni...iaitu dengan 'layankan aje perangai kitorg ni' hehe...itu kalo tak nak kene maki la kan...yela bile datang bulan ni tegur skit pun dah rase nak melenting! so kalo rasa2 tahan maki sile kaco yek hehe

nak tau cane rasenye sakit datang bulan? penah tak korang kene lenyek dengan bulldozer? or paling koman pun pernah tak kene pijak perut?? penah? bagus! macam tu la rasenye...kekadang tu sampai terguling2 menahan sakit perut...

tapi apakan daya...itu sume ketentuan ilahi...well sakit period atau lebih dikenali sbgai senggugut ni tak semua perempuan alami..ade yang tak pernah kene senggugut langsung macam mak sy! tak percaya? saya pun tak percaya! untung kan? hehe...ade kawan sy tu tiap kali period je mesti pengsan! ade sekali tu mase study...bf die datang tanye kitorg nampak gf die tak? kitorg kate tak nampak...pastu die suh pi toilet tolong tengok...rupe2nye ya betul! gf die terjelepuk pengsan kat toilet! ini kejadian benar...

cane nak ilang sakit? kalo sy redha jela sambil menahan sakit...so far tak pernah lagi amik sebarang ubat..sebab sampai skang still teringat cikgu kt sekolah cakap jangan makan menstrual nanti susah nak mengandung! sampai skang ingat okeh! takut tau...bile period jugak macam2 sakit nak datang..sakit pinggangla..pening kepala la macam2...haish



tapi kalo dah sebulan period lambat tu dikira cane ek? ade isi ke?? baik pi check cepat! hahaha ape2 pun kepada kaum perempuan sume...bersabarlah...hehe :)

Cintanya Ungu macam Pelangi


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum n gud morning!
mesti sume sronok arini dah jumaat kan?sok cuti!! yeayyy :)

kekadang terasa cam kanak2 riang je...bukan saje dibuat2 tetapi kekadang tak tau nape perangai bole jadi cenggitu...again..kekadang jek ye hehe...korang pernah tengok pelangi? pelangi aka 'rainbow' dalam bahasa omputeh....ni tengok version live depan mata tau bukan tengok dalam tv ke tengok dalam tenet or pic ke pe...pelangi selalu kuar time ujan gerimis bercampur dengan matahari...dah lupe lak cane kalo dalam sains hehe...



bukan nak cite pasal cane bole terjadinye pelangi tu ye..dah rase cam mengajar sains lak nanti kang hehe...nak cite pasal drama astro malam tadi 'Ungunya Cinta'...ade yang tengok? best kan?! siyes best! dengan lawak2 si  Sharifah Shahira hehe memang bestla...bile Sh. Shahira bertemu Didie Alias memang gamat! hahahah sangat sesuai bile dorang digandingkan bersama hehe

citenye pasal Didie dan Shira kawan baik mase dulu dan terjumpa kat gerai tempe shira then berceritala dorang pasal life masing2...didie bgtau yang anak die stupid dan sgt nakal dan die tgh nak cari cikgu tuisyen, kebetulan anak si shira tengah cuti sem memang ngajar tuisyen so die sarankan anak die je ngajar...

soknye anak shira iaitu Leez Af datang ke rumah didie untuk mula ngajar ank die iaitu lakonan Sharnaaz...tapi macam yang didie dah bgtau anak die ni nakal lagi stupid!hehe...leez datang nak mengajar die bantainye main game! hahahah...2 jam leez tercongok tengok si sharnaaz main game..

memula memasing memang xngam...ade je xkena...si sharnaaz ni pulak kuat buli...leez ni pulak brutal...lame2 bile dah hari2 tu mulala cinta bersemi...uniknye name leez dalam cite ni ialah 'UNGU' hehe cam name color Luna mak die kate hehe...mase bapak si leez nak propose shira die kasi bunga..mak die nak color merah tapi bapak die beli color ungu sebab bapak die buta warna!hahahha

ending menyedihkan bila dorang tengah asyik masyuk bercinta leez ternampak sharnaaz dgn sorang pompuan..die ingat gf rupa2nya itu adalah doktor sharnaaz..die disahkan ade barah otak...leez dapat tau mase die tengah final pertandingan nyanyian..lepas abis baru mak die bgtau...malangnye die xsempat jumpa sharnaaz...sad ending...tapi cite ni memang best!! memang lawak hehe

tapi tula orang tua2 selalu kate kan...gado2 lame2 nanti suke! so sape nak gado ngan i ni cepat??!hahahah

for sure nanti astro tayangkan balik...jgn lupa tengok k :)

Hati Seorang Manusia Bernama Celine Dion


posted by ceklala

2 comments

assalamualaikum...
hati manusia lain memang kite tak kan tau..
hanya hati kite saje yang kite tau...
tapi itu tak bermakna kite kene pentingkan diri sendiri..

orang yang terkenal lagi popular ni kekadang hati dorang lagi mulia dari orang biase yang takde ape2 macam kite ni...ade tu pulak yang baru je nak popular dan kaya dah mula berlagak sombong..why eh?? dunia ni hanya pinjaman sementara...tak perlu nak buat perangai2 yang tak bape nak elok tu..



pagi tadi berkesempatan bukak hbo before g keje...tgk cite 'Celine : Through The Eyes of The World'
...cite about perjalanan Celine sepanjang concert....dari kecik memang minat Celine..bukan mengagungkan atau terlalu taksub cume sangat suka dengan suara dan sifat rendah diri yang dimiliki penyanyi ini...beliau sangat bagus...seorang isteri yang baik dan ibu yang menjalankan tanggungjawab dengan amat baik walaupun terlalu bz dengan kerjayanya...

sepanjang concert beliau membawa bersama anaknye yang sgt comel itu...begitu juga suami beliau yang juga merupakan pengurus beliau sendiri...nape artis kite tak nak jadi macam tu? kan senang bile ade je ape2 suami or isteri sendiri yang uruskan..takdela masalah makan luar berlaku kan?hehe takde kene mengena dengan sesiapa yek :)


agak tersentuh tadi ceh2 hehe...ye betul agak tersentuh bile melihat Celine dengan senang hati berjumpa dengan peminat2 yang banyak menyokong beliau selama ini..sanggup berjumpa dengan peminat kurang upaya yang datang ke concert beliau...memberi penghargaan dan menangkap gambar bersama...

agak2 ade tak artis kite macam tu? semasa concert jelajah ini jugak Celine mempunyai masalah dengan tekak dan peti suara beliau..doc memberi nasihat supaya hentikan concert buat sementara tapi die tetap tak nak hampakan peminat...so far Celine merupakan artis yang jarang mempunyai masalah sepanjang karier beliau...go Celine! hehe macamla die baca kan blog i nih hehe

dah jadi macam blog artis plak i rase hehe...jumpa lagi..daaa :)

Anak Orang bukan Anak Kite


posted by ceklala

No comments

huhu..sob sobss....tetibe lak kan?
hp i tertinggal kt uma! uwaaaaaaaa :(
cane nih??

eleh padahal tak heran pun...sebab hp tu ade ke takde tak bunyik2! hahahha...padan muke i kan...tapi cane kalo tetibe ade secret admirer nak tepon i ek?? citt! berangan je lebih kan? hahahha...

cam biase before g keje layan tv dulu so pagi tadi layan Oprah lagi....bout Women, Food and God..some of audiens yang dijemput sumenye ade masalah mengenai FOOD! terlalu obses dengan makanan dan menjadikan mereka Obes ye kawan2...

alasan dorang untuk makan banyak sangat mudah ye...mereka mengatakan yang mereka asyik lapar! eh takkan la perut tu keje lapar jek 24 jam kan? haishh...yang sebenarnye itu sume adalah nafsu semata...minda yang cakap lapar tapi perut  cakap TIDAK! macam penah jadi kat i jugakla...baru pas makan...dah kenyang nih tapi tetibe teringin nak makan cheese cake! dah memang confirm2 yang itu adalah nafsu semata bukan perut yang lapa yek!

erkk cakap pasal cheesecake terus teringin nak makan...tapi skang perut memang lapa!hahahah

                                     


makan untuk hidup dan bukan hidup untuk makan yek! kalo tak nak badan tu bagai di pam pam sile makan ikut aturan..bukan ikut hati...ade orang yang makan untuk release tension...ade macam2 sebab tapi ape2 pun silela makan ikut aturan yang betul ye...pelisssss!


same jugak bile anak2 kite menjadi obes...jangan salahkan dorang bile dorang terlalu obses nak makan ye sebab punca utama adalah KORANG! yela korang mak bapak kan...dah dari kecik ko kasi bedal jek sume mende kasi anak korang makan so bile die jadi obes salah korang la! anak akan ikut ape saja yang mak pak die buat...kalo die tengok mak pak die makan banyak die akan ikut...kalo mak pak kaki pukul tak mustahil anak pun nanti dah besar jadi kaki pukul! haishhh...mintak jauhla yek...

tapi nak buat cane...kang tegur kate busy body lak...tapi cube pikir balik masa depan anak tu cane...dah besar nanti mesti akan sampai satu tahap anak akan cakap 'nape die gemuk tak cantik macam kawan2 yg lain?' tak sian ke bile anak cakap camtu? sile jaga pemakanan anda dan anak2 serta keluarga anda tersayang yek...pls..pls...peliss....

Limau Lemau Lesu


posted by ceklala

No comments

korang penah makan limau lemau? ok i pun tak penah makan yek...yang i penah makan ialah limau sunkist dan limau mandarin! eh limau bali dikire limau jugak kan?hehe


nampak sedap? nak?? okeh sile pegi kedai beli sendiri yek hehe... bukan lemau pasal makan limau ke ape tapi rase lemau je badan ni...lemau atau lesu la kalo tak faham maksud lemau tu hehe...dok opis ni bile takde keje giler bosan! dahla tetibe opismate cuti lak bini die sakit...haishh bertambah la bosan!

dari pagi tadi dok bukak youtube jek tgk video clip la tengok movie la...ni pun still sesambil melayan youtube gak la ni...nak tido mata cam tak moh tutup lak hmm...ape nak buat lagi nih??

Happy Honey Money Naomi Campbell


posted by ceklala

No comments

Morning ols! :)
da breakfast? i sudah...
tadi mam roti sapu jam 2 keping dengan horlicks hehe

sambil2 sedap makan roti yang disapu jem blackurrant tuh layanla Oprah kat channel Diva 702..arini tetamu undangan is Naomi Campbell! eh memang cantik rupenye si Naomi ni ek...aritu tengok cam tak cantik tapi tadi tengok memang siyes cantik! struktur bentuk muka die memang cun okeh..kalah Tyra Banks! ade sape2 kat sini tak kenal dengan model yang memiliki ketinggian luar biase ni? ni pic Naomi utk tatapan korang yek hehe...


eh kite bukan nak cite pasal how to become a model ye harini ekekkee tapi pasal kebahagiaan atau kekayaan? bukan lagu Shahir yang Kebahagiaan dalam Perpisahan tu tau!

ape yang terjadi is kite tau yang Naomi pernah menjadi seorg drug addict dan jugak alcoholic and skang die dah bebas dari drug selama 6 tahun dan alcoholic selama setahun setengah..but still sampai skang masih lagi menjalani rawatan pemulihan..kata Naomi die mula terlibat dengan dadah selepas kematian Gianni Versace yg pada masa itu die mengalami depression yang sangat teruk! so jalan penyelesaian nak melupakan adalah dengan dadah dan alkohol!

ye..memang sengal itik bile nak atasi masalah jek p amik dadah ngan alkohol...agak stupid di situ yang mana ianya bukan bole lagi baik tapi lagi parah! bile hidup dah terumbang ambing cane nak hidup dengan bahagia dan aman tol x? same yg berlaku pada Naomi...katanye walaupun duit die banyak and die bole beli ape saje yang die nak tapi die tak bahagia! sape kat sini yang sokong ngn i yang susah kite nak dapat kedua-duanya serentak iaitu kebahagiaan dan kekayaan? hehe...tp itula yang terjadi pada Naomi sendiri...

kaya tapi tak bahagia...katanya lagi semasa membuat 60 pertunjukkan di Paris, Milan, London dan New York die rase sangat2 kosong selepas pertunjukkan..dimana sume kawan2 dah takde..abis kerje sume balik ke tempat masing2 dan tinggal la die sorang2..and die feel so empty..so see now walaupun kaya raya tak bererti ianya menjamin kebahagiaan ye adik2 hehe...janganla nak mengejar kekayaan sangat sebab ianya hanya bersifat sementara saja...well utk pengetahuan juga Naomi sudah terlibat dalam bidang peragaan 25 tahun! lame okeh...

kalo kite dah jumpa kebahagiaan itu jagalah ia sebaik-baiknya... :)

Kite harus berDOA...


posted by ceklala

1 comment

kepala rase cam ting tong...cam pening2 lalat..npe ek?

last nite lepas blk dari itm shah alam anta adik nurul dan lepak2 makan minum dengan yutat terus blk uma then bukak tv..tujuan utama balik awal sebab nak layan movie kt uma! ye..itula rutin mingguan...eh tak jugak..harian pun bole hehe...kul 10 ade movie disney kt hbo..cite the princess and the frog! nak tengok kat wayang aritu tak sempat dah abis hehe nasib ade hbo!

bukan nak cite pasal pompuan yang cium katak then katak tu bertukar jadi manusia ke ape yek...tapi bolela nak cite skit pasal cite malam td...tiana org susah yang pandai masak..mcm i jek hehe...berangan! ok back to topic..tiana ni berangan nak bukak kedai mkn sendiri yang dinamakan tiana's place...dari kecik sampila besar die kumpul duit untuk tunaikan hasrat die n ayah die nk bkk cafe tu..bla..bla...smpi satu masa tiana dok ngah tenung bintang tengah berdoa nk capai impian die tu...bile bkk je mata lepas abis doa tetibe ade katak kt sebelah die! katak tu adalah putera raja yang disumpah dan kononnye tiana kene cium katak tu untuk tukar katak tu jd manusia balik...tapi yang berlaku adalah sebaliknye...ok nnti korang tengok sendiri k cte tu hikss..

cuma nak cakap kt sini yang kite seharusnye BERDOA pada yang satu kalo inginkan sesuatu...mcm yang tiana ni buat jugakla...die berdoa pada bintang tapi ko jgnla wat cenggitu pulak kang org kata tahyul okeh..kite berdoa pada Allah swt yang satu k..moga2 segala yang di impikan tercapai...

tapi kene ingat! berdoa sahaja tanpa usaha takkan dapat ape2...ko ingat kalo doa nk mintak kete sport arini sok terus dapat? kalo xusaha kumpul duit memang sampai bebile la xdpt kete tuh! ingat bole turun dari langit? ekekekke...

DOA..usaha dan tawakal..insyaallah dengan izin allah kite dapat..yang penting kene yakin jugak ye :)

i dah doa hari2 moga percepatkan jodoh..dh usaha cari jodoh tapi tak jumpa2..ade sape2 nak masuk minang i tak? pelisss i nak kawen tahun depan! hahahaha....sewel kan pompuan ni??

CutI Yang Panjang Giler..


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum and Goood MorniNiG!!

sihat korang? rindu i x? pelisla rinduuuuu hahahah....tak rindu takpela...i jela rindu nak berblogging...hampir seminggu tak berblog hehe...biasela kalo dah cuti so mood pun lebih pada bercuti la kan hehe...so ape yang korang buat for past few days?

me? oh siyesly memang banyak giler aktiviti cuti kali ni...dari hari isnin balik kampung smpila semlm...ha amik ko seminggu terus cuti kan hehe...cuti lame pun tapi still xpuas...rase cam nak sambung cuti jek!hahah..:)

cuti bermula dengan menjadi mekanik part time di bengkel abg sendiri...almaklumlah support adik beradik sendiri kan...kalo sape2 dok area kuantan nak servis kete ke pa pe bolela g ke bengkel abg i kat area bukit ubi yek...harga confirm terbest! sebut je nak buat kete tu mcm ape sume bole hehe...sehari suntuk dok kat bengkel dok servis ketela..ganti minyak gearbox la ganti driveshaft la..memacam lah..hehe

hari2 berikut menunggu rombongan kedua balik...eh bukan rombongan merisik ke meminang yek tapi ni rombongan cik kiah dr kl ke kuantan hehe...antara aktivit yg dibuat ialah menuju ke Gambang Waterpark! korang2 yang dok pantai timur mesti tau kan kt mane? pada yang tak tau or tak penah p silela pegi sebab mmg best! dari tol gambang tu dlm 8km smpila ke Gambang Waterpark tuh...price utk dewasa is rm21.90 dan kanak2 rm14.90 yek..baby x dikenakan bayaran hehe....

sabtu aktiviti sendiri...dengan yang p kendurinye..dengan berjalan dan bershoppingnye...macam2...rombongan cik kiah bergerak blk kl sabtu petang yang disangka xjem padahal jem teruk! yela sume org pikir kalo balik ahad pagi mesti lagi teruk jem..tapi sume org akan pikir mende yang same tol x?hehe...i selamat sampai tengahari semalam...gigih drive sensorang...tp i ok jek...:)

k la...dah panjang sgt bebel..bosan lak korang nanti...i nk p blogwalking blog member2...acara wajib harian hehe...jmp lagi..daaa :)