Kawan-Kawan

Archive for January 2011

Bila 1 Malaysia cuti RAYA...


posted by ceklala

No comments

burppp...alhamdulillah dh kenyang :)
makan nasi putih lauk peria goreng dengan siput sedut masak lomak cili api!
amikk ko! jarang lunch..bile tetibe teringin lunch mkn xhengat kan hehe

korang bile cuti? i petang ni jugak balik kampung!heheh...mentang2 bos dah ciow pepagi td blk kampung i pun gigih nak jugak balik kampung arini hehe...patutnye nak balik sok dengan member tapi tula..dok kl lelame bukan ade ape kan..baik balik awal jumpa mak ayh tercinta!ekekek

tapi agak2 korang petang ni jammed tak? yela kl cuti sok dan ramai juga warga kota yang amik cuti ari rabu macam i sambung smpi raya cine! ha amik! seminggu terus kan heheh...macamla nak sambut raya gak kan haishh! cane jalan tak jammed kalo dapat warga kota yang macam i ni hehe...kaum lain sibuk nak raya kite pun sibuk la jugak berbondong2 nak jugak balik raya penuhkan jalanraya tuh!hehe...

tapi tu la rakyat malaysia...kate 1 malaysia kan kan??! hehe...jammed pun biarla 1 malaysia hehe...kepada yang balik kampung nak beraya macam i jugak nih sile driving berhati2 yek...jangan merempit macam i! hahahha...eh betul nih..janganla nak bawak lelaju drift2 bagai yek...kalo korang tak sayang nyawa korang sile sayang nyawa kitorg ni yang nak idup lame ekekekek

speed trap pun banyak nak cuti2 raya nih...so kalo sayang duit sile bawak berpada2...tak kemane nye kampung korang tuh..dok situ jugak hehe...pesanan untuk diri sendiri jugak nih ;)

selamat tahun baru cina buat sume!

sempena i cuti seminggu ni jawabnye berhabukla blog ni yek...kalo ade sumber tenet i update k hehe
taking care sume..jangan nakal2 okeh :)
daaa....

Siannye...Kite Beruntung Sebenarnye..


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum..
ramai yang dah mula bercuti arini kan?
selamat bercuti buat korang sume!

pagi tadi mase kuar uma sambil pikul beg baju nak balik kampung turun tangga berselisih dengan sorang kakak ni...nak kata kakak bolela..kate makcik tak nampak tua sangat lak...kakak ni membersihkan kawasan sekitar rumah...sbb memang kawasan uma everyday ade yang bersihkan sebab ade bayar maintanance...

so mase berselisih tu akak ni tengah bawak satu bungkus beg plastik...memula xpenah amik kisah pun ape yg orang bawak...tapi tadi macam ternampak...nak tau ape die bawak? sisa2 makanan...nampak epal dah ade kesan makan dengan ubi kayu n keledek! sian kan...

ya allah...syukur sangat2 sentiasa di murahkan rezeki and tak pernah lagi macam tu..kite patutnye bersyukur dengan kurniaan allah...kalo kite kat tempat orang2 macam tu ape kite rase? tak terbayang rasenye...

Aktiviti gaya bebas


posted by ceklala

No comments

Goooood morning!hehe

Tetibe kan update pepagi buta di hari minggu hahaha..ade job ni..tu yang bangun awal..kalo takde job maunye berlingkor lagi atas katil! Hehe..hari2 minggu ni lebih sesuai membuat aktiviti gaya bebas ye seperti berenang di lautan!eh tak2...seperti window shopping di hari minggu..ke taman tasik berhampiran beriadah bersama family..

Dan nak cuti2 ni ape lagi kale bukan musim orang nak kawen!! Kalo dijemput tu sile pegi yek..tak baik tau walimatulurus tak pegi ye :)

K la..got to go dah..jumpa korang senin depan yek..selasa I dh start cuti panjang! Yeeeayyyy!!hehe

Babai

Sume orang suke hari JUMAAT


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum n gud morning uols! :)

tersenyum lebar i pepagi nih..arini baju and tudung kaler pink uols! soft pink gitu hehe

korang suke tak hari jumaat? i suke giler uols! maunye tak suke kan...sok and lusa cuti!! yela sape tak suke hari cuti tu die ade pelik skitla...ke wayar tercabut ke kan...sile pegi jmp wireman terdekat untuk cek yek hahaha

tapi kan..sian gak pada yang kerja ari sabtu...ade yang keje hari sabtu half day kan? sian korang...takpela...demi kerja nak buat cane kan? tapi i mase interview kerja memang dah tanye siap2 hari sabtu kerja tak...yela dahla kampung i jauh yek..kalo sabtu pas keje baru nak balik kampung mau kene bebel ngan mak ayh..hehe

tapi sebenarnye my weekend same je ngan weekdays...yela cos selalunye weekend i buat part time pulak...nak buat cane kan..dok tempat orang merantau ni kenela pandai2 cari duit..kalo tak cane nak survive ye dok? hehe..

k la...nanti i sambung lagi sesi meraban..bos dah masuk hehe
jangan lupa solat juamaat pada kaum adam tuh...:)

FOTOGediks!


posted by ceklala

No comments

hehehe...sesekali je gediks uols! pe salahnye kan?? hiks

dah siap dah edit pic2 fotogediks sekitar majlis ASK yg lepas...ASK tu anugerah skrin la sayang hehe...bukan Akademi Seni Kebangsaan yer...tersangat lah tak layak nak masuk akademi sebab takde bakat seni lain pun selain seni grafik jela heh hahahha...

malas nak cakap banyak sebab selalunye asyik cakap tapi pic takde kan? ha kali ni i kasi pic bebanyak taknak cakap tapi biar pic2 ni je yang cakap bagi pihak i...bole??hahahaha

layankan ajela yek hehe....













cukup??

APE?! tak cukup?? ah korang memang tamak haloba kan...sume nak banyak jek...biarla sikit...sebab sikit-sikit lama-lama jadi bukit! hahahah...

p/s: kalo ade yang rase2 nak termuntah tengok pic2 gediks kat sini sile pegi muntah kat toilet ye...hehe babai!

Takde KEJE...Cari KoJE...


posted by ceklala

No comments

morning! :)

nampak gaya arini pun macam takde keje kat opis..so ape nak buat nih? haishh mati kutu plus otak lembab bile jadi cenggini...ye ar bile lame takde keje pastu tetibe datang keje bertimbun mula la otak jadi hang! hehe

takpe2...ape kate arini kite edit2 gambo yang ade dalam simpanan..pastu kasi korang tengok bole? tak kisahla cantik ke idak kan yang penting ado! ko ado??! hehehehe...

ni yang dah siap kite kasi tengok dulu yek hehe...

yang lain korang tunggu yek..i edit2 skit sat kasi cantik meletup kebabomm! hehe..tak cantik kang korang tak nak tengok plak kan hiks...

ape pun aksi2 yang bakal ditonjolkan adelah aksi2 fotogediks semasa bekerja...sambil kerja sambil gediks! eh tak2...sambil kerja sambil minum airla hiks...tunggu ek..taknak tunggu sudah!babai....tsk..tsk..... :(

Budak Sewel yang Suke berKawan


posted by ceklala

No comments

ye..sayalah budak sewel itu..bapak sy pun ckp sy sewel!erkk...

eh cun tak design baru belog yg comel nih?hehe...tak tukar sangat pun..just tukar font and color skit2..orang kalo takde keje macam i memang camni..jiwa parah!hahah

tadi...tengahari..adela sorang mamat nih tetibe nak kenal...so i okeh jek...yela orang nak berkawan kan...bukan nak buat kawen hehe..

bla bla die kate die doktor..bla..bla..tanye nape kurus...dah semulajadi kot kurus...makan banyak pun tetap camni! tetibe...jeng2...die mtk nk tgk perut sbb die kate org yang susah naik badan ni sebab orang tu banyak angin kat perut...and die suh send pic perut sbb die tak percaya yang i cakap perut i tak buncit! eh hello...sile percaya yek..lgpun giler ke hape tetibe nk main tunjuk2 nih? haishh...doc ni betul ke doc ayam nih? pastu bile tak kasi..cam biasela die marah2 sume then delete sume...eh btw tima kasih delete!i suke!!

sakit otak jugak dengan orang2 yang camni kan? pelik2 je perangai...

ye..i ni suke berkawan..bole berkawan dengan sape saje...tak kira bangsa,rupa,warna kulit or ape saje asalkan anda benar2 jujur dan ikhlas nak berkawan! ye bukan nak menggatal semata2 yek...k la...nk g kaco orang jap..daa :)

teh O es Lencikang HuRu Hara


posted by ceklala

2 comments

tetibe nak dekat waktu lunch ni teringin lak nk minum teh o es leici!



eh bukan lenchikang tuh yek...hahaha...eh yang betulnye lai chi kang ke len chi kang ke ape ek? yang tau lai chi kang tp ade kedai tulis len chi kang!hahahaha..lawak pun ade gak...tp ade gak yg ckp je lai chi kang tp xde pun laici dlm tu walau secubit! sungguh ni...orang skang ni bile meniaga bukan tau nk ikhlas skit...org meniaga die nk niaga gak pastu niaga memain..haishh xbaek tau cenggitu...

takde keje kt opis ni ha..dok ntah pa pe jek dr pg td..tak tau nak watpe hahah...oh btw kalo korang bosan2 kat opis tu ape kate korang dengarkan radio http://www.capciken.net/ ni ha..siyesly memang terbaek! sesambil tension2 kt opis tu sesambil dgr kawan i merepek best gak hahaha...support kengkawan keh :) or bole jugak click like kat fan page huru hara fm :)

Pepagi..


posted by ceklala

4 comments

panas je rase perut lepas minum milo pepagi nih
eh dh ade org baca ke? jap bg salam...
assalamualaikum hehe..da breakfast?

last nite mmg best!! ade time2 bosan skitla but totally enjoy last nite! thanks 4 blogger2 lain yang join Teater Tun Mahathir kt Istana Budaya malam td..korang memang best! nnti kite gather2 lagi yek hehe...walaupun ade yg 1st time tengok teater tp thanks sbb korang still menunggu smpi abis shoW! tahniah!!hehe

eh, nak tanye korang skit ni...nampak keterlaluan or over exposed sgt ke bile rajin update belog ni? ni cakap diri sendiri ni bukan org lain...cos ramai gak kwn2 cakap 'pesal ko rajin sgt update belog?' eh?dah saya ade cite sy nak story mory ape salahnye sy update kan? lgpun ni kan belog sy so sukati sy la kan nak update sehari bpe puluh kali pun kan? tol x? ke korang pun bosan sbb br je nak baca entry baru dah ade entry lagi baru?!hehe

tu ayat propa je kengkawan ckp cenggitu...sebenarnye dorang jeles sbb takleh update belog selalu!hahaha...kan2 hehe...tapi belog ni memang kegunaan die adalah sebagai medium perantara antara sy dengan audiens utk menyampaikan sesuatu...anything yang sy nk cite or sampaikan..belog bukan diari...kalo diari dh lame sy tulis senarai panjang2 hari ni buat ape okeh tapi ni tidak sama sekali hahaha...kang org ckp aku gilo plak hehe

dahla malas nk propa lelebih..eh tak2...malas nak bebel lelebih nanti ade org marah..babai!

Peluang Ke-Dua


posted by ceklala

No comments

congrats pada yang menang...i dah pm yg menang...
insyaallah next time i buat contest lg k...
ramai yg menjawab di ym n fb...tak dikira okeh hahaha :)


ok back to topic...bape ramai dari korang yang penah bagi peluang kedua pada pasangan anda or orang yg anda sayang? ape??! tak penah langsung?!! ish2...ape salahnye kite bagi peluang kedua pada pasangan or orang yang kite sayang...kite tak rugi ape2 pun...

ilang maruah? of cos not! jika kite memaafkan orang lain insyaallah orang lain juga memaafkan kite...begitu juga jika kite beri peluang yang kedua insyaallah bile smpi masa kite peluang juga akan diberikan :)

hukum karma? ape yang korang faham? tak perlu la nk bagi detail pasal hukum karma ni cume what comes around goes around kata orang putih hehe..tp percayalah...kenyataan itu adalah benar sama sekali...sekali kite buat orang...berpuluh kali pulak nnti orang akn buat kite..kalo bukan pada kite mayb pada adik beradik kite..anak2 kite mayb...mane tau kan?

tapi for me sendiri...selalu bagi peluang bukan sekali dan bukan jugak 2 kali tapi 3kali...ape?3 kali??! ahhaha...ye 3 kali...cam biasela...sekali tu amaran....yang kedua tu akan ade skit unsur2 ancaman or ugutan hehe dan yg ke-3 tu faham2 jela kan..babai!hahaha

tapi janganlah bile dah diberi peluang tu anda mensia2kan peluang yang ada...kene ingat...takde yang sempurna dalam dunia ni melainkan allah swt...

kite hanya manusia biasa...terimalah pasangan kite seadanya...mungkin anda mencari kesempurnaan dalam hidup tapi percayalah anda tak kan jumpa kesempurnaan itu jika anda sendiri belum cukup sempurna..:)

FREE Teater Ticket!!


posted by ceklala

6 comments

morning guys!
ha ini bebetul bukan cobaan yek..

i nak kasi FREE Teater Ticket nih...bpe bnyk? 2keping!!

oh before i terlupe...ni adalah tiket menyaksikan Teater Tun Mahathir yang tengah pun dipentaskan di Istana Budaya...show malam ni jam 8.30pm...

berminat?? caranya senang jek...just jawab soalan ni k :)

'kenapa ceklala perlu memilih anda untuk menang 2 tiket ni?'

senang?giler xsenang heh hehe....oh contest ni sehingga jam 1 ptg arini sahaja yek..

jwpan plg best confirmla menang hehe...so see u 2nite!

p/s: sume jwpn hanya akan diterima melalui blog ini saje yek..ramai plak yg nk jwb kt ym n my fb hehe..xaci sungguh! 2jam je lg nih!hehe...if yg join contest xde blog sile tgalkn nama or ape2 id utk i contact blk k :)

SIMPLE....tapi happy :)


posted by ceklala

4 comments

'simple' atau dalam bahasa melayunye mudah...bukan murah ye..

i seorg yg sangat simple...ape yg simple?nk sy list??meh baca meh hehe

* g keje hari2 kekadang pakai selipar jepun rm15 inggit beli kt downtown cheras..janji kaki xsakit kan uols :)
* bole makan kt warung2 tepi jalan yg kekadang tikus size kucing main kejar2 tuh...tapi make sure tmpt bersih dan selera la nk makan kan...kalo dh kg baru tu syurga makanan mmg tempat dorang membiak secara aktif xleh ckp ape dah hehe...
* hp cam ayam tp versi obersea hiks
* pakai kete cap malaysia...bangga okeh walaupun comel cam tuan punye hehe sbb bayo pakai duit sendiri..
* dok uma 2 bilik yang dinding,lantai n syiling kongsi ngn jiran sebelah ats bawah sume
* baju2 keje sume import dr obersea yg di beli kt times square yang giler murah and bnyk pilihan...xcaye sile pegi okeh..nak baju keje harga 15 hengget pun berlambak2!hehe
* tiap2 malam b4 tido pakai bedak sejuk je..xpakai night cream sk-dua yg beratus tuh
* beli compact powder dah setahun lebih xabis2...sbb hari2 dok tempek bedak baby johnson jek hehe

ha cukup x?ke nak lagik hehe...simple kan i?banyak lagila nk gtau tp maleh ar...hidup biar simple dan sederhana yang penting kite happy! tol x? :)

Aktiviti yang tak bape NORMAL....


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum korang!
how's weekend?ape aktiviti?best ke idak??hehe

my weekend best!ape yg best?bestla dpt jumpa my family...dorang trn dr kuantan semata2 nak tolong anak die yg sorang ni pindah uma baru la katekan hiks...sume dah settle...cume xtido2 jek lg uma br tuh hehe..takut?!no lah...cume astro xsiap pasang lagik hiks...i b4 tdo mmg nk kene tgk tv..mata dah layu baru leh tdo!hahaha

ha ni nak cte pasal yang normal tak normal tuh...korang dah tgk movie Paranormal Activity 2?? sile PEGI TENGOK okeh...siyes best dan SERAM!!! ya allah..siyes ni dah 27 tahun idup..ni la cite tgk kat wayang paling seram penah tengok...i bukanla jenis penakut antu ke or xsuke cte2 seram ni...tp mmg beranikan diri la...sbb yela mende2 ni mmg wujud kan...cume percaya dgn xjela...tp cite ni mmg terbaek!

mmg mase preview kt wayang bulan 12 aritu dah ckp ngn housemate nnti kite g tgk k...ha hamik ko jumaat malam minggu br ni tengok dgn pcik n kwn2 seramai 7 org..rasenye sume menjerit dlm panggung tuh!hahaha...eh siyes ni...mula2 agak pening sbb most of jalan cte dr video camera..so goyang2...mase ending tu sume org xbgn pun dr kusi...sume mcm eh ape jd kt baby tuh?mak ayh bdk tecit comel tu mati ke?ha...smpi camtu tau...

so ape lg...sile ke pawagam2 berhampiran anda yek...
kalo takut bwk topeng tutup muka!hiks
babai...

Kite memang rakyat 1 malaysia..


posted by ceklala

3 comments

assalamualaikum and salam pagi jumaat :)

korang cuti ke kerja arini?i cam biasela keje hehe tp ok je pun keje...dok uma pun tak tau nak wat ape kan..kalo dah kawen tu lainla cite kan..macam2 nak buat time2 cuti...haip!jangan dok pikir lain pulak yek hahahha...yela bile dah kawen tanggungjawab tu besar..nak kene siap makan pakai suami and anak2 lagi..kemas ape yg patut..mcm2 la..tp i bujang lagi okeh...so xkisah nak wat ape pun!hehe

ok ape aktiviti korang di hari cuti thaipusam semalam? g pecah kelapa jugak ke kt batu caves?hahahah...semalam aktiviti dipenuhi dengan mengangkat barang..ape laie kalo tak pindah uma...ye i dah pindah uma...uma sewa jela pun...b4 ni sewa bilik skang dah sewa umah...senang skit nk ajak kengkawan datang hehe...jemputla datang uma baru i yek..tapi jgn ler datang skang...brg2 xkemas lagi...tunggu i make over uma dulu yek hehe

tetibe rase panjangnye mukadimah kali ni..lum masuk cite sbnr lagi nih hehe...bosan dah ke?rilex ar...semalam yang dikatakan 1 malaysia is bile menu breakfast..lunch ..minum petang n dinner mmg satu malaysia sungguh! mau taknye kalo dah breakfast menu ialah bihun singapore iaitu tema dari kaum melayu...lunch pulak nasi serai beserta lauk pauk ayam masak tomato serta kari dalca,tema kaum india...minum petang kembali pada tekak melayu iaitu goreng pisang cicah sambal kicap cili...dinner dah masuk ke kaum cina iaitu seafood di jalan imbi! ha cukup one malaysia x?hahahha...memang ikut theme betul kan hehe

tapi malaysia ni memang best...dahla ade macam2 kaum...then kite ade macam2 jenis makanan! sebut je nak makan ape sume ade...tinggal nak masak or cari jela pada yang malas nak masak hehe...so bak kata pepatah...hujan emas negeri orang,hujan batu di malaysia..baik lagi negara sendiri..tak gitu cik tipah??hahhaha....

Orang baru...


posted by ceklala

4 comments

assalamualaikum...
uhukk...uhuk...bunyik batuk.
ye tengah batuk teruk nih...mcam org tua batuk je bunyik (sile bayangkan hehe)

if sy dilahirkan semula..adakah sy nak dilahirkan sebagai orang baru or jadi seseorang yg lain? jawapannye semestinye tidak! eh watpe nak jadi org lain?be urself...allah nak jadikan kite ni sebaik2 kejadian...nape perlu jadi orang lain? ye, tak sume org perfect...redha dan terima saja kebaikan or keburukan pasangan kita...dan tak perlu jadi sempurna sebab kite hanya manusia biasa...just be urself!

tahun ni merupakan tahun ke 27 sy bernafas di bumi allah...alhamdulillah masih dipanjangkan usia...kejayaan yang dikecapi? tak perlu sampai ke gunung everest utk mencapai kejayaan..cukup sekadar kejayaan peribadi..ape die? tak perlula bgtau...i'm just a simple person with a simple life...kenali dulu then baru judge okeh :)

sangat tak suke bile orang suke judge tanpa kenal! eh? who are u? are u perfect enough? kite ni manusia biasa..tak lepas dari melakukan kesilapan...same je kite semua ni...kalo ade org buat silap ape kate kite maafkan dan bagi peluang kedua? sekali kite maafkan org insyaallah berganda pahala yg kite dapat...

tak perlu mencari kesempurnaan sedangkan kite sendiri belum cukup sempurna...:)

Sedutan ASK 2010


posted by ceklala

No comments

okeh malas nak cakap banyak...dok batuk2 je ni ha pun...uhuk...hukk...eh?macamla nak menaip ni kene gunakan mulut kan?padahal guna tangan jek nak menaip hiks...

ye...seperti dijanjikan...i selitkan some pics sekitar majlis ASK 2010 ataupun Anugerak Skrin 2010 yang berlangsung di PWTC baru2 ni...dan seperti biase ini merupakan tahun ke-3 i involved dengan deco for Post Party!so here's da pic...

dis fresh white hydrangea menyerikan lagi ballroom..

sepanjang red carpet..

deco pintu utama ke ASK

backdrop / stage @ red carpet

cukup? xcukup??! ah korang mane penah cukup kan kalo bg bebanyak pun...hiks...yela2 nanti i kasi lg yek...keje banyak ni tak sempat nak pilih lg pic2 yang cun2 hehe

daa...:)

Tahniah! anda pemenang bertuah!


posted by ceklala

No comments

Anda yang kami cari! sile claim hadiah anda di kaunter pertanyaan terdekat!

hehe...tetibe je kan...ye..sape2 rase die adelah pengunjung bertuah blog i ni iaitu ceklala.blogspot.com sile claim hadiah anda ye..maunye i tak nak kasi hadiah kalo dah dapat pulak no cantik lagi bertuah iaitu 5555! gile xcun kan? buktinye?

ha percaya tak?ye la...i tau blog i ni tak seberapa...tapi rase bersyukur sangat ade jugak yang baca blog x seberapa ni sampai dah 5ribu lebih readers!thanks so much guys!

kepada yang berkenaan...sile pm sy yek :)

PeNDataNG bARu....


posted by ceklala

No comments

ape pasal ko type kecik besar tu ha?!
hehe saje je kasi pening skit baca kan hiks

ha...apenye die pendatang baru tu?!!

ade orang nak masuk minang ke??hehe nak tau?

kene tungguuuuuu......

hahahah....sabo ek :)

Demam kura-kura..


posted by ceklala

2 comments

ade ke demam kura-kura? kalo tukar jadi demam labi-labi xok ke?

ye...i demam nih...tapi bukan demam kura2..ni demam bebetul..dari last week lagi..jap baik jap datang balik demam...ni macam nak datang balik penyakit lama..asma...menci tol la...yela kalo datang skali ngan package!

mane taknye...memula sakit tekak...belasah makan dequadin dengan woods xbaik2...pastu die datang pulak selsema xbenti..makan ubat pun same jek mengalir..haishh...pastu ni pagi tadi dah start batuk ler pulak! lepas ni dapatla sakit lame...memang lame betul xdatang sakit ni..last kene pun mase pegi umrah last year..bulan 4..nak dekat setahun dah..

tapi takpela..dah sakit...bukan nyesal ke ape...takpun...tak baik cakap camtu kan...lagipun allah bagi sakit tu kan bagi menghapus dosa2 kecil...amin...

Teaser Deco AJL25 (Post Party)


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum n salam pagi jumaat!
sok cuti!!yeayyy...ceh..macamla cuti seminggu kan?
padahal cuti 2 hari je pun...eh tp i punye sukela
janji cuti tau!hahaha....

ok ni some teaser deco AJL25 for Post Party baru2 ni...sory xbanyak cos i ngah bz nih..xsempat nak edit pic..semalam pun x update blog sebab kebizian...jangan risau...janji tetap ditunaikan k hehe

deco@hotlink...party with stars!

deco@post party!

eh?!ade jugak kan!hehe

cukup x?hehe...kalo nak lagi tunggguuuuuuu.......hehe
ni sume pic siang hari..malam hari nanti yek....:) sabo tau!
oh lupe plak...theme kali ni black and red! gorjes kan??!

No Cantik!


posted by ceklala

No comments

hukhukhuk...
tu bunyi org batuk yek..nak buat suara i yang mcm itik ni xreti plak hehe
cane eh nak type bunyik?kuekk kuekkk ke?

petang semalam tetibe jek tekak rasa gatal2...memang tak tau langsung pesal..yela tetibe jek rase lain...malam terus makan dequadin nak kasi ilang...tak ilang2 gak...haishh...bangun pagi dah rase lain dah..muka panas jek pastu nak mandi pun cam malas..sejuk!!

mintak2 la dijauhkan dari demam...memang susah nak demam...tapi bile dah demam bole kasi satu package! dengan batuk,selsema, asma n etc sumela die kasi...tu yang mintak sangat dijauhkan...insyaallah..aminnn...

eh td rasenye nak cite pasal no cantik kan? tetibe plak tukar topik...pale dah weng..sory yek..oh gini..semalam kan no cun! 11.1.11...giler xcun kan? ade tak orang kawen semalam?orang skang nak kawen sume nak tarikh cun2 sebab nak senang ingat!betul...tanye member2 yang pilih date cun2 sume lebih kurang je jawapan...

no kat blog i ni pun cun gak...arini genap 5353 readers dah baca blog i yang comel nih hehe tq so much! alhamdulillah ade gak yg sudi baca..thanks korang! :)

doakan i cepat baik demam yek...uhukkk...daa

Yang Orang Perempuan Tak Faham...


posted by ceklala

2 comments

suke korang yek baca gosip hiburan ni sume yek (past entry bout AJL25)...hehe...tak kan nak suh i tukar blog ni jadi blog gosip artis dan hiburan kot?hahaha...no no no...

i ni pompuan...ade beberapa soalan yang bermain kejar-kejaran dalam otak nak tanye kaum lelaki..ade gak some soalan tu dah tanye pada member2 lelaki terdekat and ade yang sampai skang walaupun dah dapat jawapan tapi still jawapan tu macam xrelevan n kukuh!hmm..

mesti korang tertanye2 apekah soalan cepumas tu kan?hahha...eh ade ke korang tertanye2? ke i sorang je?!eh lantakla..yg penting memang i nak tau...hehe

why kaum lelaki ni yang lagi seksi and sosial lebih menjadi pilihan hati dorang?and yang i tau lelaki ni yang lagi susah nak dapat tu la yang dikejar...tol ke?

banyak jawapan i dapat dari 2 soalan ni...tapi ape pun ni sume atas hati and pilihan masing2...xde paksaan...cinta mane leh paksa2 kan?eh ke cane?ntahla...korang pikir2kan la sendiri yek..i nk p tido...bosan nih..hehe

Desas Desus Di Balik Tabir


posted by ceklala

No comments

morning and assalamualaikum korang :)
sihat arini?dah breakfast lum?

sementara menunggu pic2 di transfer ke i ni i nak citela skit cite belakang tabir yang orang tak bape nak tau about AJL25 baru2 ni...nak tau ke x?tak nak sudah...i xkisah pun okeh hahaha

semasa sesi full rehearsal banyak sebenarnye adengan2 yang hanya orang2 belakang tabir dan penonton yang dtg je tau..dis time full rehearsal ajl agak kelam kelibut skit..do know why..mayb cos tahun ni merupakan tahun ke 25 ajl berlangsung dan dorang nak yang terbaik dan sgt terbaik! ape pun kite manusia kan...takde yang terbaik datangye dari kite..hanya allah swt saje yang berhak kan..

ok back to topic...i cite skit2 jela k...mase tok pah kite br nk start nyanyi utk full rehearsal..salah satu lcd/skrin disebelah kiri pentas jatuh secara tiba2!eh xde unsur2 mistik di situ yek hahah...mmg nasib baik sgt xde sape2 kt bawah tu kene..mau berlobang kepala kalo kene tuh hehe..then stop jap utk betulkan...masuk yang ke-2 mic tok pah pulak xberbunyik..then kali ke3 br sume ok..eh tapi mase live performance pun still ade terjadik sesuatu gak tau..ni org kt tv xnmpkla...kt stadium je nmpk...one of da ball yg bling2 mase lagu ke-2 tok pah nyanyi tu terjatuh! omg mmg nasib baik sgt ball tu kt tepi jek..cane kalo tetibe ball tu kene kepala tok pah?!haishh...seram k...

sebnyak 11ribu tiket utk ajl kali ni..tapi yang datang sebenarnye lebih dari yang dijangka!ramai yang berdiri sbb tempat tak cukup tempat k...mana taknye..suku dari tempat duduk depan stage di ambil utk extand kan stage jadi lebih panjang dan besar!memang all out tahun ni!

mase ziana perform..spotlight dihala ke arah sorang klon ziana zain!sebijik k die tiru hehe..cume dorang xtnjk kt tv jela hehe..tahun ni jgk sume finalist tak pegi ke post party ajl..xtau nape sbb last year ade jugak yang turun...mungkin dorang tak puas hati dengan result or mayb jgk malu nak jmp peminat sbb tak menang ke kot kan...i xtau k

itu jela sedikit corak coret balik tabir ajl yek :) nanti pic dah ade kt i nnti i kasi upload k hehe ape pun sekalung tahniah harus diberi pada gibam iaitu penerbit ajl25 yang dah bertungkus lumus dengan team nye menghasilkan yng terbaik kali ni!

Sabar menanti...


posted by ceklala

No comments

i tau korang ni sume mmg penyabar orangnye kan?hehe

i ngntuk gilerz tahap tak tau nak cakap ape dah ni..nak update pasal AJL25 semlm tapi pale otak ngah weng ni ha..kang update ntah pa pe lak type nye kan..sok yek i update psl AJL tuh..sabar k..

silela bersabar yek hehe..eh penah dengar x name restoran sabar menanti? ade tau..ini bukan tipu...restoran sabar menanti ni ade kt ipoh..area stadium..makanan kt sini bole tahan sedap cume kalo datang sini mmg kene bnyk2an bersabar sbb service die lambat! bagus betul kan letak name Restoran Sabar Menanti..hehe

OBSES pada Cantik!


posted by ceklala

2 comments

i tau ramai gadis2 di luar sane tersangatla obses pada kecantikan..for me kecantikan bermula dari dalam dan bukan luaran semata2...cantik ni universal..depends atas pandangan mata masing2...ade yang cakap kurus itu cantik dan ade jugak yang kata sedikit berisi itu lebih cantik! again...cantik itu subjektif..

sume orang cantik! ye betul...allah dah mengurniakan kita tubuh badan dan sifat yang sangat sempurna...setiap manusia berlainan..cantik dan indah setiap ciptaan allah itu...

so untuk kali ni i just nak sharing skit how i jaga kulit..i tak cakap kulit i cantik tapi kulit i bersih..alhamdulillah kulit i normal and tak banyak probs..yang penting kene jaga keperluan kulit..yes ade yang cakap nak cantik make up jela kan tapi sampai bile nak make up? sampai bile nak berselindung di sebalik warna2 make up? tak kan nak tido pun nak make up tol tak?hehe..kekadang natural tu lg cantik tau :)

ok here some tips...korang ade amik supplement tak? b4 dis i ade bgtau pasal ade probs allergic kan..alhamdulillah dah better than b4 :)...so dah baik ni i meneruskan utk terus baik dengan amik some supplement such as vitamin C & E...tak perlu suntikan kolagen bagai...makan je supplement ni dah cukup bgs utk ur kulit k...untuk vit C i amik yg 500mg punye..sekali sehari...i guna brand kordels..brand ade mcm2 kat pasaran..kene ingat yang vitamin C hanya bertahan dalam tubuh badan hanya 24 jam tau..so kene amik everyday! then i jugak amik evening primrose oil yang ade vitamin E and sunflower oil..yang ni sangat bagus utk kaum perempuan ye...i amik brand sevenseas cos 100% sesuai utk org vegetarian..kalo ade senggugut teruk bole makan ni..sangat elok untuk kulit dan juga dalaman kaum perempuan!

tu pasal supplement..yang lain selalu i amalkan is cukup tido n minum air suam! :) seminggu sekali i akan buat facial sendiri kt uma jek..just buang blackhead n whitehead and olso buat scrub n mask!

sume orang nak cantik kan?tapi tak perlu terlalu obses..sentiasa bersyukur dengan kurniaan allah..jaga dalaman itu lebih penting...kalo cantik dalam akan cantikla yg luar tu nnti! :)

nak kulit cantik lg bersih camni x?hahaha gedix jap....

Jantung Berdegup Kencang..Debaran Kini BERMULA!


posted by ceklala

1 comment

morning guys!
da breakfast lum?jgn lupe breakfast okeh!

drum roll pelisssss...ececeh berangan jap kan...ape yang debarannye kan?mesti korang nk tau!ke tak nak tau?tak nak sudah! gi main jauh2...shuhh....hahaha...eh pelis jangan okeh..nanti sape nak baca blog i ni kalo korang g main jauh2 plak kan hehe

nak cite ni pasal debaran anugerah juara lagu...eh i tak masuk ye..i bukan artis kekadang je berangan artis! eh? tak2...tak penah feeling artis sbb muke tak cantik!hahaha...korang gi bukit jalil tak ahad ni tgk AJL25?rugi weh kalo tak pegi! why?sbb dengar cite cik jibam yang juga penerbit AJL25 kata tahun ni merupakan tahun ke 25 AJL n dorang akan buat yang terbaik dari last year! tak sabar nih nak tunggu!

dengar artis for opening pun dah cukup best inikan pulak artis utk penutup tirai AJL 25! sume memang vadaboom!hehe...kalo sape2 yang tak dapat tiket untuk tengok live ahad ni, i nak suggest kat korang datang for full rehearsal hari sabtu malam...tapi janganla korang bawak 1 bas pulak k hehe...ye korang bole datang tengok...kalo tak dapat masuk nanti roger i yek..i seludup u ols masuk ikut pintu depan!eh?hahaha

tahun ni merupakan tahun ke-3 i terlibat dengan AJL..experience yang sangat best okeh..i take part utk deco for AJL Post Party..yang mane after show settle ade Post Party..takde mabuk2 yek...ade kawan i kate Post Party ni mabuk2...eh takde maknenye! just makan2 jek and ade some entertainment skit...tu je..kalo nak tengok artis2 secara dekat yes dekat Post Party ni la...i tak teruja tengok artis haha sebab dah tak heran cume teruja nak tengok performance dorang jek! mesti best tahun ni!

korang agak2 sape menang ek?? nanti ade some pic i upload kasi korang tengok k..i tau i utang pic utk anugrah skrin baru2 ni hehe..sabo yek...nanti i upload..sabo tau hiks..daaa :)

ni pic last year..last 2 year punye korang tgk kt fb i jela yek hehe

Ampunnnn....


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum
maafin aku ya dong
kerna ngak update blog ku semalam
tenet di opis ku mengong!

hahahah...eh apesal tetibe cakap indon nih? eh tak2...i ade kat malaysia ye bukan kat bandung or jakarta or mane2 place di indonesia ye hehe..saje je tetibe angin mengong dah datang kan hiks..sihat korang??

soryla yek semalam tak dapat nak update blog cos tenet probs...pelik sebab kat bilik bos ok jek..tapi kat kitorg ni tak bole! nasib gak semalam ade keje freelance nak kene buat so terisi la gak masa tu kan...kalo idak memang buntu gak la otak nih!hehe

last entry kan i ade cakap pasal proses mencuci uma...well dah cuci tapi tak abis lagi! ade sape2 leh tolong tak? penatnye weh cuci uma..ye memang cuci ye bukan sapu..kebersihan ni depends ats orang gak..agaknye tuan uma tengok umah tu bersih..tak perlu di cuci...tapi dapat kat i and housemate..ya allah! kotornye!!

patutnye before bagi orang masuk uma kemas la dulu bersih2 kan..ni tak..main tinggal barang2 sume dalam uma..dah tu sape nak buang?i jugak kan?! dahla tingkat 6 okeh..ye lif ade tapi still same nak kene berangkut sampah 4-5 kali trip!

k la..malas nak emo2 pepagi nih...
kang melarat2 lak ke lain kan
nak sambung baca paper nih..daa :)

tahun baru sume nak baru!


posted by ceklala

No comments

hehe tajuk entry gedik kan
yela ape salahnye sekali sekala
bukan selalu pun okeh

takde ape yang baru sangat pun
cume dis month i akan berpindah ke rumah baru!
yeayyy!why suke? eh mestila suke ye
cos dis time sewa uma bukan bilik anymore!

korang pun bole agak cane bile sewa bilik
dok terperap jek dlm bilik
bukanla nak kate tak leh dok kat hall sume
tapi macam tak best tau!so happyla dh dapat sewa uma dis time :)

eleh macam la dok condo bagai kan
eh i xkisah pun uma ni cane rupa bentuk k
yang penting segala kemudahan ade tau tu yg plg penting!
biar luar buruk janji yang penting dalam tu biar kemas tersusun
bukan macam tongkang pecah tau!
ade je rumah besar cantik giler dr luar tp bile masuk dalam..nan ado!
haishh tak mo camtu k
penat cane pun sile kemas umah! tak sakit mata ke tengok bersepah?

dah lame sebenarnye nak pindah tapi tak dapat yang sesuai
so ni dapat yang ok so terus jela on kan
dahla murah then sume kemudahan ade ape lagi nak kan?
tak kisahla dari luar nampak buruk pun
petang ni pas keje ade sesi mencuci rumah dengan nurul
barang akan di angkut skit2 slow2
ujung bulan terus pindah sume!

hehe tak sabar nih nak make over uma kan
slow2 la yek i bukan keje manager bank gaji berkepuk
nak beli ape2 kene pikir sume mende dulu
insyaallah nanti umah dah cun i upload kt sini k :)

bertahun baru di sebalik tambak


posted by ceklala

No comments

morning!

semalam seharian suntuk dok menghabiskan masa membaca blog gf khairul fahmi che mat aka apex..best gak..genre yang lebih kurang same dengan blog i iaitu perkara2 menarik yang dibuat...takde specific..arini nak baca blog sape pulak eh..hmm...

semalam lupe nak cite kan ape yang i buat di tahun baru hehe...terlambat ke?tak kan?!hehe...jumaat tu kan cuti..thanks PM! asalnye memang dah apply cuti ngan bos..then pagi2 kamis tu datang opis bos msg die kate tak yah apply cos PM kasi cuti!i suke okeh! so pagi2 jumaat i wit housemate,uncle n lg 2 members bertolak ke JB! mane lagi uma atuk i ler...lgpun dah lame tak balik..kebetulan pulak i punye sume family members balik! meriah la kan hiks

sampai jb 11.30pg..lepak2 jap then terus tolong mak i masak..menu nasi ayam! senang kan sbb malam kang nak buat bq lak lg...tak plan sangat pun nak buat..then tanye ayah i die kate buat jela..bukan selalu dpt kumpul ramai2 kan...so petang tu dalam kul 4 kitorg gerak ke rumah my aunty di gelang patah berhampiran second link...eh kalo korang nk g sgpore ikutla second link...walaupun ikut dari belakang tapi cepatla dari ikut tambak...tambak for sure jem!

before singgah uma maklong i kitorg ke tesco jap cari brg2 baby..yela maklong i br dapat cucu kan then beli skali terus brg2 buat bbq..smpi uma die terus kepada aktiviti minum petang dan juga tangkap ikan! uma maklong i ni die ade bela ikan keli dengan talapia! my fav tuh talapia hehe..banyak gak amik keli tu...dekat 50 ekor ade..talapia je tak banyak sebab takde sape nak g mancing!hahaha

balik2 terus prepare sume brg2 bbq..then after maghrib sesi pembakaran terbuka berlangsung hehe...makan2..minum2...lepak2...gosip2 hehe..asalnye malam tu pas bbq nak ke danga bay n bndr jb jalan2 tengok bunga api tapi malangnye driver tido! so ape lagi...bunga api kat tv jela kan hehe..

sabtu pagi i dah gerak balik dengan mak ayh i cos malamnye i ade resepsi my luvly fren betty :)..so far sronok la balik dis time...sambut new year dengan family sume..sgt best! tak pernah lagi sambut new year kat dataran ke mane2 tempat yg siyesly mmg full kan..lgpun ntahla...tak suke sangat sesak2 camtu..nak balik for sure jem giler! sory sangat2 sebab seperti biase pic takde...hahah...lupe ade bwk blk kamera hiks..

sory ek..jgn marah tau..nanti kene jual!hahaha

Semangat Tahun Baru 2011


posted by ceklala

1 comment

assalamualaikum korang!
selamat tahun baru 2011!!

moga tahun baru ni memberikan yang indah2 pada life korang :)

hari ni 1st day masuk kerja di tahun baru..so ape perasaan korang? still same macam last2 year ke? me semestinye bersemangat! bukan sebab naik gaji ke ape..cume nak jadi pekerja yang lebih berdedikasi pada kerja la...bukan sebab b4 ni tak dedikasi yek hahah..tapi tak salahkan kite mempunyai azam untuk jadi yang lebih baik kan?

thousand congratulations to my luvly fren hazlynda cos dah selamat menjadi isteri yang sah pada razmie 1/1/2011 kelmarin..moga rumahtangga yang dibina akan bahagia dan terus kekal abadi selamanya! dan jugak buat kawan2 yang bakal mengakhiri zaman bujang tahun ni...ramai okeh!hahah...seram lak rase bile sume dah nak kawen kan hehe

i insyaallah ade yang masuk minang i kawen la...dh jangan tanye lagi k soalan cepu mas tu! asal tahun baru je sibuk nak tanye bile nak kawen kan...cane nak kawen kalo bf pun takde!hahaha...takpe2...jodoh i ade..tapi i tau die main nyorok2 ngan i kan hiks..umur makin naik ke satu lagi angka...tahun ni sudah 27...eh i muda lagi okeh!hahah

b4 kuar uma nak g keje sempat tgk tv3 mhi..tengok adik2 masuk sekolah! ade yang teruja..excited..sedih..macam2 perasaan ade!hehe...sronok tengok...teringat zaman skolah yang dah lama tinggalkan..eh i dulu masuk darjah satu mak ayh tinggal jek tepi pintu pagar pastu masuk sekolah sendiri yek..takde anta2 sampai depan pintu!anta dorang ni hati cekal okeh takde nangis2!hahah

selamat bekerja buat sume...pada yang memulakan kerja baru di tempat baru di tahun baru...selamat bekerja di tempat baru..dan pada yang masih di tempat lame sile tingkatkan prestasi anda yek!

daa...