Kawan-Kawan

Archive for July 2011

salam ramadhan


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum..

da buat preparation lum? eh bukan preparation nak raya ye..tp nak sambut puasa la hehe

sebelum terlambat nak ucapkan buat sume selamat menyambut ramadhan al-mubarak bulan yang mulia dan penuh keberkatan :)


dikesempatan ni jugak nak mintak maaf jika ada tersilap kata atau perbuatan. manusia  biasa yang lemah lagi hina disisi allah. takde yang sempurna melainkan allah swt.

sok malam lepas dengar pengumuman puasa jomlah sama2 ke masjid beramai2 tunaikan solat terawih =)


tak sabar nak tunggu sok malam!!

sangat tertekan!!


posted by ceklala

No comments

harini jumaat..tak baik mencarut lagi memaki..tapi aku dah tak tahan sangat dah ni!!!

uwaaaaaaaaaa..sobs sobs..

aku sangat tertekan dengan opis ni. tolongla weh. aku tak faham dengan bos aku. siyes nih. aku dah ikut sejibik cam die nak pun die reject jugak! ni dah masuk kali ke-3. suh aku tiru sebijik aku da buat. ape lagi tak betul nih? yang lagi sorang ni tiru yang lama takdela modern mane bole plak die terima!

ni memang mendatangkan amarah!!

ke die memang spesies suke berlainan jantina. perkauman sejenis betul nih! kalo same spesies memang feveret die je nak main reject2. 

kalo rasa dah memang hebat sangat buat sendiri la! bole??



STRESSSSS!!

Mengidam rojak dan cendol


posted by ceklala

No comments

slurrrrrpppp!
burpp...alhamdulillah :)

kenyang sudah. makan ape? sat2 nak tunjuk gambo hehe


rojak mamak..pic ihsan dari en google


kalo dah makan rojak minumnye mestilah cendol tol tak?hehe


nyum2...slurpppp...pic ihsan google gak


ngidam nak makan dari ari senin lagi, tapi bile pegi aritu uncle ni takde plak. tadi teringin lagi so try jugak pegi hehe. aku ni spesies manusia tak suke sangat mende bersantan. tapi da best is bout cendol mamak ni rasa die tak lemak sangat and tak manis sangat! which is memang yang aku suke!!

untuk yang tengah berdiet tu bawak2la bersabar ye. tengok jela. jangan makan lak hehe

kalo nak rasa cendol and rojak uncle ni bole cari dekat lrt bandar tun razak. start niaga dari tghari sampai petang dalam kul 7 camtu. memang tiap hari sold out! hehe

sape yang bersalah??


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum! good morning guys!

eh rase cam nak tukar style ler. cam bosan lak asyik bagi salam pastu say morning. cer cte ade yang lagi menarik tak? bole sharing2 kan? hehe


ok mesti ramai yang da tau pasal kes khairul fahmi che mat dan tunangnye elia kan??

well, blog aku ni bukan ruangan gosip soksek2 ye hehe. tapi macam terasa jugak nak menulis pasal ni. kalo tanye aku cantik ke tidak gf baru kfcm tu? jawapan aku is..cantik!!

lelaki, dapat lagi cantik ape lagi la kan? tapi tu la, tak baek ler buat tunang macam tu. kalo rasa nak buat perangai takyah la kot sibuk2 tunang aritu. sebab tu kalo ikutkan ramai orang cakap bile bertunang tu jangan di hebohkan sangat sebab takut tak jadi.

eh aku idak ler mendoakan jodoh dorang tak panjang. tak baek doa yang tak elok untuk orang.

dalam fb dan blog elia pun dah memang nampak keretakkan. sama2 la kite doakan yang terbaek buat dorang. nak salahkan sesapa pun agak susah sebab kite tak tau ape punca masalah dorang. tuduh2 kang jadi fitnah pulak kan.

bile jadi kes macam ni orang akan lebih salahkan perempuan. sian kaum perempuan.

so yang terbaek adelah kite doa sama2 agar jodoh dorang panjang. amin. 

Bila RABU Berkata-kata


posted by ceklala

2 comments

assalamualaikum...

malam tadi aku tido sambil pegang hp. hahahah. pasalnye before tido tu dok msg2 ngan kawan aku. aku da ngantok, so sambil tunggu die reply la tu last2 terus tertido! bangun pagi tadi tengok hp haram die tak reply! cis! buat penat jek pegang tepon hahahha

petang semalam lepas keje terus berdesup gi hukm. nasibler sejengkal je ngan opis. nengok kawan aku sakit. dah kuar masuk spital macam umah kedua. sakit ape? slipped disc. eh betul ke aku eja nih??

die lebih kurang sakit tulang belakang. tapi kat part pinggang. skang ni die admit kat wad spinal. umur baya aku. tu semalam mase melawat die borak2 die cakap dah macam orang tua je sebabnye sume orang kat situ yang tua2, die je muda hehe. sabo jela ye, sakit ni tak kire umur.

mula sakit dari last year, pasal main snow kat genting. tengok adik2, kadang yang kite tak rasa bole bwk penyakit tu la datangnye sakit. sebab tu bile jatuh ke ape jangan cuba bangun terus, dikhuatiri ade yang retak or datangkan any injuries.

aku bape kali dah jatuh terduduk kes tergelincir, mudah-mudahan takde apela. amin

insyaallah kalo tak banyak keje arini gi lawat die lagi. sian die bosan dok spital. sampai bole paksa and marah2 doktor tanye bile nak operate, kalo taknak operate die nak balik! bole camtu? hahaha

Lelaki dan Wanita


posted by ceklala

No comments

morning!
da breakfast? aku tengah breakfast nasi impit ngan kuah kacang nih. ha dah macam nak raya kan hehe. macik ni memang tiap2 hari jual. cuma aku je jarang beli sebab susah nak cari parking 

ok skang aku ade baca buku baru. tajuknye "why men don't listen and women can't read maps"

mungkin ade yang pernah baca buku ni. buku ni sangat bagus untuk kita mengenali perwatakan2 berlainan jenis. lelaki dan wanita itu berbeza. buku ini membantu kita mengenali berlainan jantina dan memahami diri sendiri. ia juga dihasilkan melalui kajian bertahun2. ianya adalah fakta ye.

sangat seronok baca buku ni. tetibe tengah baca aku akan cakap.."aah la betul"..hehe.


antara yang menarik:
  • mengapa lelaki mendengar seperti patung
  • mengapa peta bole menyebabkan perceraian
  • mengapa lelaki jatuh cinta dan wanita putuskan cinta
  • mengapa lelaki tidak mampu berbohong kepada wanita
  • mengapa apabila wanita bercakap lelaki rasa dileteri
  • mengapa wanita menghargai hubungan, lelaki menghargai kerjaya
  • mengapa lelaki berperut buncit dan wanita berpunggung besar
  • mengapa lelaki hanya dapat melakukan satu perkara pada satu masa
  • mengapa lelaki diibaratkan ketuhar gelombang mikro dan wanita ketuhar elektrik

aku baru lagi start baca. nanti ade mase aku update ape yang menarik dari buku ni ok :)

check dulu before jalan..


posted by ceklala

No comments

burppp...alhamdulillah da kenyang hehe

agak pelik dengan diri sendiri sebab arini aku lunch and aku mkn banyak!! xtaula sebab nak datang bulan yang itu or ape kan hehe

tak nak makan nasi tapi nak kunyah2 je pun. so setelah penat pikir nak makan ape aku decide pegi drive thru je mc d hehe. senang and agak dktla jgk ngn opis 10 min da sampai. terkejut sebab drive thru lengang takde orang!

ok tak smpi 5 min da dapat makanan. tapi spesies aku ni sebab dah banyak kali terkena jadi aku checkla kan ape ade dalam beg tuh. skali salah!! die bagi aku salah menu!

dah banyak kali jadi sebenarnye. bile die kasi terus amik and jalan kan and tak check. tadi sempatla aku intai pastu terus brek! nasib ade parking utk driver yang tgu order kan. aku turun and tanye budak delivery tu ni salah bagi ni cane. pastu die tanye aku mintak ape tadi then terus die bawak masuk dalam.

eh takdelah nak marah2. aku ni spesies bole sabar la jugak. bukan salah besor pun kan. name pun manusia ade buat salah kan, maafkan jela yek hehe 

well, next time check dulu k. ape2 pun check dulu jgn main jalan je okeh.


p/s: gcb, chicken mcnuggets, sundae stroberi..memang melantak nih hehe

lambat..lembab


posted by ceklala

No comments

morning!

tak tau kenapa agak blur di pagi ni. mungkin ini yang dinamakan monday blues? 

ntahla. aku melayu tulen. tak bape nak faham sangat dengan perkataan tu sebab tak pernah praktikkan pun hehe. adakah anda jugak sama seperti aku yang bangun pagi tadi tapi terasa mahu tutup aje alarm dan sambung tido balik? hahaha.

tak tau kenapa harini terasa macam lambat dan lembab. hahaha.

terasa mau balik uma saja atau keluar berjalan2. kerja dan menimbun tapi apela yang bole dibuat kalo kepala otak dah ke lain hati kelain?hehe

ini sume adelah berkat dari cuti 2 hari dirumah dihabiskan dengan tido, makan dan tengok tv sahaja...



mencari semangat baru untuk menyiapkan keje!!caiyok2 utk diri sendiri!hehe

Jumaat datang lagi..


posted by ceklala

2 comments

assalamualaikum.
salam hari jumaat =)

mula2 pagi ni nak bagi tahniah kat diri sendiri hehe. sebabnye malam tadi berjaya mengekalkan ketahanan diri untuk stayback di opis dan menyiapkan kerja-kerja sehingga jam 1 pagi! tahniah! sebagai reward pagi2 dah gi 7E. buat ape? beli jajan la sebagai hadiah hehe. macam2 ade!

tu la lumrah keje. ade orang keje macam ni, ade orang keje macam tu. bidang masing2. 

aku pernah jugak terpikir nanti kalo dah kawen laki aku faham ke tidak dengan kerja aku yang tak tentu masa ni? yela memang bukan selalu pun ade job urgent and kene stayback kat opis sampai lewat malam. kalo dah name pun urgent kan faham2 jela.

opismate aku yang kawen bulan 12 aritu kate inila 1st time sejak kawen die kene stayback hehe. wife die pun kejap2 call. yela risau kan. sebelum ni tak pernah balik lewat sangat. yang pasti katenye niat asal untuk tengok chelsea lawan malaysia kat stadium semalam terkubur terus! melayang tiket macam tu je. sian.

pada aku kalo pasangan faham kerja kite takde masalah sebenarnye. tapi biasela cemburu kan tandanya sayang!hehe

untuk semua kaum adam jangan buat2 lupa solat jumaat tengahri nanti ye :)

Bile Sume Mende nak URGENT!


posted by ceklala

2 comments

aku pernah cakap pasal hal ni dulu. tak taula korang ingat ke tak.

aku sebenarnye agak tak faham jugak dengan client ni nak-nak jabatan kerajaan. nape suke sangat bagi keje last minit? kul 4.30ptg baru nak bagi job pastu kate urgent! abis tu dari pagi tadi apela yang ko buat ek?? bergosip ke?!

aku bukan cakap sume orang keje kerajaan macam tu. tak jugak. ade jugak swasta camtu. tapi pada akula orang yang suke bagi keje last minit ni memang life die berterabur aku rase. takde planning. takde arah tujuan lebih tepat lagi.

aku baru je sudah buat packaging baru teh tarik ni tetibe bos call suh get ready ade job urgent! bole tu bole aku tunggu, tapi skang dah 4.30ptg, so agak2 bile nak siapnye? dengan nak kene tunggu bos balik bawak job lagi, lagi bape jam nak tunggu?

ni nasib aku lum kawen. buatnye kawen dapat lak laki suh balik ontime tak ke naya? keje aku bukan leh balik ontime pun.

lenkali pepagi masuk opis tu silela check dulu baru nak bergosip ke nak chatting ke ape. janganla nyusahkan orang lain. bole?

nasib aku tak maki hamun, dok bising pun dalam hati jela, kalo tak sia2 je die dapat pahala aku dapat dosa. tapi tak baikla camtu. kite ni hidup bermasyarakat silela bersama2 bantu membantu..ada faham??

Review Movie - Harry Potter and The Deadly Hallows Part 2


posted by ceklala

No comments

morning!

sebenarnye dah genap seminggu filem ni ditayangkan di malaysia. dan aku adalah antara manusia terawal kat kl ni yang pi tengok. 

sebenarnye secara kebetulan. aku nak pi tengok Transformers memula tapi sold out! pelik kan. padahal dah 3 minggu tayangan. sebab aku pun budget mesti ramai giler orang nak tengok Harry Potter ni sekali tak la ramai sangat. sebab patutnye release hari khamis tapi aku tengok hari rabu malam.

tempat kejadian adalah tgv mines. 1st time aku tengok wayang kat sini hehe. theme aku hari tu adalah 3D ye kengkawan. ye aku kalo keluar 2 version aku lebih berminat nak tengok 3D! memang terbaek. barula feel macam berlakon skali dalam cite tu hehe

kalo aku nak review panjangla sangat kan sinopsisnye. tapi aku sarankan agar korang tengok dulu part 1 then baru tengok yang final / part 2 ni okeh barula korang faham! 

Harry Potter and The Deadly Hallows Part2 ni adalah filem terakhir dan kelapan dari filem2 siri Harry Potter. lepas ni tak bole dah nak imagine sihir bukan2 hehe

ramai yang menggila baca novel die tapi aku lebih suke tengok filem. tak pernah miss walaupun 1! start aku tengok cite ni mase study kat sri iskandar hehe. happy ending yang aku bole katakan. dan filem yang terakhir ni jugak rangkuman dari semua filem2 yang sebelum ni. so di akhir cerita kalo ko tak faham jugak cite ni memang kene ketuk kepala!

wajib tengok untuk semua penggila Harry Potter dan mereka yang suke magik dan sihir! filem ni jugak dah jadi filem yang paling banyak kutipan di seluruh dunia. memang tak bole dipertikaikan lagi filem ni memang filem wajib tayang dan tengok! hehe


kemaruk ayam


posted by ceklala

1 comment

baru lepas breakfast roti gandum cicah asam pedas ayam.

asam pedas tu masak sendiri ye malam tadi. tengah2 kusyuk tengok tv tetibe rase cam nak masak. ape aje yang ada dalam peti ais tu aku masak. bukak peti ais nampak macam bole buat asam pedas!balun!hehe

aku lebih banyak masak asam pedas ayam berbanding ikan. daging aku tak pernah lagi masak. daging tu kalo buat kari lagi sedap! cicah dengan roti canai!hehe

agak sedikit mushkil sebab sejak 2-3 menjak balik dari bandung ni aku kemaruk nak makan ayam! siyes tak tau nape. aku sebenarnye allergic dengan ayam dan telur. kalo ikut tak leh makan tapi aku makan jugak tapi kurangkan pengambilan. 


kalo tak nak tengok aku tergaru2 macam beruk kene belacan sile jangan bagi ye. tapi alhamdulillah la mase akhir tahun lepas jumpa pakar kat ampang puteri tu dah makin ok. tak macam dulu. sangat teruk!

semalam aku mengidam nak makan ayam goreng pasar malam, aku dah pi cari. aku ni spesies kalo nak memang aku cari terus. takdenye nak tunggu orang ke ape, janji hajat dihati ditunaikan hehe

malam tadi pulak teringin makan asam pedas ayam...petanda apakah??

ayam bakar di pasar baru, bandung inilah punca aku kemaruk ayam!

rabu berkata-kata


posted by ceklala

No comments

morning! =)

selalunye rabu aku hari tanpa kata tapi hari ni aku nak berkata-kata la bole? eh mestila bole kan dah name pun blog sendiri hehehe. teruja sebab owner denaihati.com sudi singgah dan meninggalkan jejak untuk post entry semalam mengenai traffic.

memang betul katenye. setiap orang yang terjun ke dunia blogging mempunyai matlamat yang berlainan. macam tu jugak aku. aku menulis untuk mencari kepuasan diri sendiri. 

memang ade yang berblogging dengan niat mencari pendapatan sampingan. aku salute jugak untuk mereka2 yang berjaya memperoleh pendapatan lumayan dengan hanya berblogging :)

bukan senang nak jadi senang. usaha itu penting. jangan mengharap bulan jatuh keriba sebab memang tak kan dapat.

aku mula memasang iklan nuff pun disebabkan nak test market. adakah pencapaian aku dalam dunia penulisan dapat diatasi oleh pemberian tambahan ini? usaha kene lebih dan bersungguh-sungguh. rezeki tu ade dimana2. kalo allah kate dunia blogging ni rezeki aku untuk dapat pendapatan sampingan alhamdulillah, tapi kalo bukan so carila cara lain.

yang penting kenela sentiasa berusaha. usaha untuk ape? memantapkan pencapaian diri sendiri, hidup ni kene ade target :)



p/s: tak sabar pulak nak tunggu lunch time nak makan asam pedas ayam yang aku masak malam tadi hehe

 

tak kejar traffic


posted by ceklala

4 comments

hye korang!

hehe tetibe terajin update lak kan. tadi kate banyak na koje. eh memang banyak pun. ni gap kejap ler. magazine baru sudah buat, pasni nak buat packaging lak..adoilla keje keje. eh tapi best gak ade keje camni. selalu tu melopong je kat opis tak tau wat mende. giler bosan! siyes!

eh bukan nak jadi pekerja cemerlang. opis ni pun bape kerat je pun. bos laki bini keje gak. so takat kitorg designer yang bape kerat ni jela wat keje. lain sume anta supplier luar. ape ade hal janji bayor kan hehehe

bercerita pasal traffic ni. bukan traffic light ye kengkawan hahaha. tapi ni pasal kejar traffic untuk blog. sebenarnye aku pun tak tau apekah kepentingan traffic ni. ade yang cakap kalo tinggi traffic maka tinggila bayaran kite dapat untuk sesuatu iklan tu. 

aku pun tak faham sangat. tapi aku fahamla fungsinye. kalo agak2 ko tak faham ape aku cakap ni ko google jela yek hehe.

ade jugak kate bile kite memasang nuff untuk blog kite dan bile traffic mencanak naik maka bayaran pun akan mencanak naik jugak. sile jangan pikir lain. so pada aku tak penting sangat pun, sebab aku bukan kejar duit! aku hanya kejar keseronokkan bile orang membaca hasil tulisan aku. itu sudah cukup buat aku tersenyum lebar. siyes.

tq untuk korang yang sudi singgah sini baca hasil repekkan aku ni hehe

aku pasang nuff da dkt 8 bulan tapi nak tau x hasil yang aku dapat? rm1.50 jek. cukupla makan roti telur kan hiks =)

360 - teruja!


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum..

sory korang. arini pun aku terlajak jugak untuk mengupdate blog kesayangan aku nih. yela aku jela sayang korang tak kan huhu. eh sory merepek ntah pa pe lak hehe

ok ini adalah post aku yang ke 360! 

sikit ke banyak? banyak la jugak kan. gigih okeh mengupdate selalu! demi kesenangan hati sendiri hehe. yela aku tulis blog pun memang untuk kesedapan hati sendiri. tak nak kasi hati sengsara. kang kalo hati dah sengsara merana susah nak ubati. aku dah ler jenis takut makan ubat! hahahah

tima kasi bebnayak buat sume yang mensupport, menjadi followers dan semestinye yang mebaca blog ceklala ni. tq so much korang muaahhh! =)

korang yang dah memang setia dengan blog ni mesti tau aku kalo tak update tu memang bersebab kan. takdenye tak update suke2. semestinye sebab banyak keje. biasela nak puasa ni berderet2 keje masuk! masuk je opis skang ni atas meja memang dah siap letak dah keje baru. yang lama pun tak siap lagi. ape cite nih?? 

tak taula ape motifnye bagi keje menimbun before puasa. nanti puasa ade jugak keje. eh ke takde? kalo takde lehla aku update pasal menu berbuka tiap2 hari!hehe

siyes tak sabar nak puasa ni. tak sampai 2 minggu je lagi. gi bazar ramadhan. aku suke tengok je pun. paling normal aku selalu beli pun agar2 yang bercolor2 tu jek. yang lain lebih suke tengok! hehe. pastu tak sabar nak gi solat terawih. sebelum ni kat rumah lame agak susah sebab masjid or surau sangat jauh. tapi tidak kini di rumah baru masjid depan umah! suke okeh. dah terbayang2 gi masjid berbondong-bondong ngan jiran2 hehe


buat sume kaum wanita - dah settle ganti pose ke belum??

cerita ceriti


posted by ceklala

No comments

hye uols! sory ler dah bape hari tak berupdate hehe

almaklumlah cuti hari minggu i memang tak update sebab tak kuasa nak type macam siput satu2 kat iphone tuh. so dok diam jela kat uma tu kan hehe

pagi tadi nak update tapi tak sempat. ni pun kalo ikut tak sempat tapi sebelum kene maki ngan korang kan baek i update!hehehe uols kan tau i jarang lunch. so tadi sebab dah tahap kelaparan maha hebat so i pun kuar jugakla meredah panas terik matahari yang membahang tuh demi perut yang comel ini hehe

tema harini adalah ikan keli bakar ye uols. cam biase pic tak sempat amik sebab dok sibuk membalun =)

oh cane weekend uols?? 

i ok jek. sabtu sibuk buat pelamin. pelamin pengacara terhangat ye uols! nanti i update k :) then ahad bangun tido pepagi terus kemas uma pastu pi jenjalan shopping sensorang! eh siyes heaven! 3 shopping complex serentak i terjah! later i cite k. bos i dah stock bebel2 tanye kerja dah siap ke belum nih hiks

taking care lalinks! :)

Lagi 1 Masalah...


posted by ceklala

2 comments

makan dah?

aku belum. perut aku dah nyanyi2 nih. tak taula lagu ape tapi dah tahap kronik. lame pulak nak tunggu opismate aku balik solat jumaat. eh mat! ko tak solat jumaat ek?? orang suh gi solat bole plak gi main facebook ek. apedaaa...

tadi pagi kan aku cakap pasal hilang ingatan jap. tapi sebenarnye aku memang selalu camtu. aku tak taula antara faktor utama penyumbang pada masalah lupe aku ni sebab termakan semut yang banyak or ape. tapi aku perasan aku start ade masalah untuk mengingat time aku study degree.

mase tu tengah final year. nak buat tesis. korang pun tau cane nak buat tesis tu kan. ape? copy paste?! ha bagusla. sile amalkan selalu ye perangai camnih. buat ler sendiri. barula tau kemampuan kite tahap mane ok :)

mase tengah consult dengan lecturer aku tula bermula segalanya. ececeh..dah macam cite ape dah hehe. tengah2 dok wat pembetulan tesis tu lecturer aku dok pung pang pung pang le dok suh betul ini. aku plak bole skit2 eh jap miss! .... ape miss cakap tadik??

banyak kali jugak ler aku cakap camtu. terdiam jap lecturer aku pastu die cakap aku ade masalah short term memory disease! ah sudah. ko pernah dengar? aku tak pernah. siyes. mase die cakap tu aku bole siap gelak2 lagi hehe. die selamba jek cubit aku! eh nasib die pompuan ok nak main cubit2 kalo lecturer lelaki buat camtu aku cakap buang tebiat!hahahah

kalo time skang ni pun same jugak. kadang aku tengah bercakap lepas tu ade orang dok potong cakap aku pastu aku diam confirm lepas tu aku dah tak ingat ape yang aku cakap tadi! sob sobs.... :( 

so korang agak2 ler kan masalah aku ni bole di ubati ke tak? kalo pasal semut tu aku tak bleh buat apela. kadang memang tak perasan kehadiran semut dalam jug air kt uma! siyes! sape suh die masuk dalam jug tu? ape dah takde tempat lain ke die nak mandi?? huh

Hilang Ingatan Jap


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum..

tadi mase kat umah aku dah beria2 buat draft dalam kepala otak nak cite ape dalam blog arini. tapi bole pulak bile dah sampai opis, siap baca email and blogwalking terus lupe ape nak update! sejenis hilang ingatan la nih! sengal itik betul la. 

so..ape nak update nih??


hmm...tak tau. kejap-kejap lagila bole tak?hiks

jangan marah. 


pagi ni hujan rahmat di hari jumaat. moga2 sumenye murah rezeki :)

Pompuan menjadi Mangsa


posted by ceklala

4 comments

sebenarnye aku nak beri peringatan sikitla.

ini khas untuk kaum wanita. dah macam-macam sangat hal jadi skang ni. dulu kes culik and jual kat negara jiran, kes lari ikut laki lombok, pastu kes simbah asid. itu yang kite tau. yang kite tak tau cane pulak? sebenarnye banyak sangat kes. 

cuma kadang tu berita skang kalo kite lihat lebih kepada bermusim. yela kalo musim bunuh org asyik keluar cite bunuh je, padahal kes2 macam ni hari2 jadi! so beware ye.

dulu time aku kat U ade macam2 persatuan pertahanan diri. cuma aku yang tak berminat. bile tiba rasa takut dalam diri camni terus menyesal napela aku tak amik salah satu seni pertahanan diri ni. kan berguna untuk aku kendian hari. kalo skang ni ko tanye aku pertahanan diri yang aku tau adelah menyepak!hahaha

siyes. malang tak berbau. kadang bile kate rase safety tu sebenarnye tak bape nak safety jugak. 

macam baru ni mase aku tengah isi minyak, balik keje malam, spesies aku ni kalo nak isi minyak memalam kalo takde kete langsung memang aku blah, kalo ade kete aku tengok pulak kalo2 macam tak berapa selamat untuk aku sorang pompuan kat situ, sanggup aku blah dari jadi mangsa keganasan walaupun minyak aku memang dah tahap parah! berbalik pada cerita tadi, mase tengah isi minyak ade kete park belakang kete aku, nak isi minyak jugak ler tak kan masak nasik pulak kan. mase otw lepas bayar nak ke kete die sempat lagi tu dok mengusha. tanye sorang ke? nak gi mane sume. aku terus isi cecepat, masuk kete kunci pintu and blah terus! muka memang ade ciri2 perogol bersiri skit hiks. nasib aku isi rm10 jek cpt skit abis.

tadi baca paper kes pompuan kene rogol and jadik tebusan dalam toilet pam minyak! see! risaunye kalo jadi camni.

kaum pompuan, bile masuk kete tu peliss lock terus pintu anda! jangan nak gedik2 tengok kiri kananla, nak lemah gemalai isi barang la kemas pa pe ke. macam2 bole jadik! nak2 kalo anda sorang and malam hari! kalo tak malam pun siang pun bole je jadik. sile berhati2 sentiasa. 

eh siyes aku takut skang ni. dengan kes ayu yang kene bunuh and bakar tu lagila seram! kalo ade protection baek takpe, kalo takde ko nak wat ape? nganga jela bole kan??

Belajar Bahasa...


posted by ceklala

4 comments

morning!

live ur life to the fullest! mood happy nih =)

tetibe plak pepagi ni kan hehe. sesekali kenela ade english education bak kate usop wilcha hahahaha. pernah tak kekadang ko rase nak je menjawab in english tapi ko risau and takut yang grammar ko tak betul lah, sebutan salah lah, pernah? ye samela cam aku dulu2!hahaha

malu giler kot. yela dulu time spm pun paling terer bm jela dapat A1..english aku dpt 4B kot! hahaha. tu la dulu malas sangat kan. skang padan la muka! 

aku start ok utk speaking mase kerja di bandar sri damansara, company advertising. kat sane creative department memang sume kepala otak sewel. kitorg macam2 bangsa tapi memang cakap melayula. tapi....tapi bile ade meeting all in english! cuak weh mase memula hahaha. tergagap2 jugak la nak wat presentation. jumpa bos pun speaking. die tau aku tak fluent tapi die kate try. so aku tryla. lelame ok skit.

pada aku la tak perlu malu. memang kite rase serba kekurangan bile kite tengok wah fluent giler orang tu speaking tapi bile tengok diri sendiri dah macam orang baru kuar dari gua!hahaha. eh aku ler tu hehe. memang kite tak perlu agung-agungkan sangat bahasa lain tapi dalam keadaan sekarang dan pasaran kerja ko perlu. 

banyak tempat kalo ko baca part criteria mesti ade selit fluent in english and mandarin. pada aku bile dah sebut mandarin aku dah faham die nak kaum cina. so takyahla susah payah gedik2 nak jugak mintak kerja kat situ! tapi part english ni ha, 90% memang akan ade.

so kalo ko nak berada dalam zon selesa, sile belajar! aku pun kekadang tengok kamus! malu? ah lantak kan aje dengan orang2 tu sume. dorang memang bole bercakap macam2, tapi dorang bagi ke ko duit? dorang tolong ko kalo susah? tak kan? so abaikan jek! aku sampai dulu b4 kerja ade jugakla berangan nak amik kelas belajar memalam tapi cam biasela kan kalo dah ade M besar tu memang susah!hahaha

mula2 memang susah. tak konfiden. lelama insyaallah ok. kalo tak cuba memang tak kan pernah tau kan? dari tak tau langsung at least ko taula jugak skit2. menuntut ilmu ni biarlah sampai ke akhirnya. tak rugi ape2 pun. mak sedara aku cikgu bahasa inggeris tingkatan 4 n 5. katenye kalo dah susah sangat, ko baca novel. itu cara paling berkesan! bile ko baca ko tandakan words yang ko tak faham. then bukak kamus. dalam novel ko akan jumpa ayat atau words yang berulang2. so dari situ lelama ko akan tau and faham. nampak tak cara? sile cuba dan usaha. jangan malu.


ok aku nak gi speaking sorang2 dalam kete jap. hehe.

Dah BerTAMBAH!


posted by ceklala

2 comments

assalamualaikum..pagi tadi lupe bagi salam hehe sory

ngah dok godek2 aku punye blog ni tetibe terperasan sesuatu. ape die?? followers da makin bertambah! maseh korang! tima kasih bebanyak! sayang korang sesangat ah! =)

ni yang buat rase cam nak blanje makan roti telur nih!hehe. eh itu feveret aku tuh kalo dapat makan time breakfast di hujung minggu. minum plak milo ais! memang terbaekk!hehe

aku selalu jugak merapu ntah pa pe kat blog ni. nak jugak tau yang korang2 ni sume suke aku bercerita pasal ape? yela aku memang suke bercerita. tak caya tanye la kawan2 sekola rendah aku. sume cakap mende same! 

'ko ni memang tak berubah2 ek dari kecik, maintain kecik and banyak cakap!'

hahaha. nak wat cane kalo dah sejak azali cenggitu kan hehe. tak suke la diam2 pastu stress2 ni sume. hidup ni kite tak tau sampai bile. kalo bole selagi hidup ni ceriakanlah orang2 di sekeliling kite. mudah-mudahan hidup kite pun akan ceria jugak! :)

taking care lalink2 sume! muaahhh xoxo.

Rabu Tanpa Kata #2


posted by ceklala

No comments

terasa ingin terbang lagi kemana2 agar dapat 
menghilangkan rasa resah dan gundah di hati...

tak makan = puasa lagi bagus..


posted by ceklala

No comments

da makan? makan ape? nasi? eh tak ngantuk ke korang kalo lunch makan nasi ek?

aku selalu yang buat malas lunch sebab pas makan nasi jek sure ngantuk! sebab tu aku dah terbiasa tak lunch. tak lapa ke? gilerla kalo kate tak lapa kan hehe. aku bedal la biskut ke makanan ringan lain ke. sebab aku kang kalo dah ngantuk memang dengan selamba aku gi tido kat sofa depan dalam opis nih. tu berani buat time bos takde jela hehe

arini aku tak makan ler. kan aku pose. so malam nanti ler baru makan. tapi macam aku yang jarang lunch ni memang bagus pun aku pose selalu. dari aku dok tak makan lunch baik pose! dapat jugak pahala kan hehe

kadang tu takdela lapar. sebab dah terlalu biase tak lunch. cuma aku wajib amik breakfast. dinner semestinyela kan. kalo rasa lapa aku ade biskut oatmeal. makan 2 keping pun da kenyang. orang lain dok bising perut buncit la gemukla kalo makan malam. aku ni ha sampai takde perut camne pulak citenye?!ekekeke.

malam kalo makan tak yah citela. kang sebelum nak tido pun bole bantai lagi makan! hahaha. aku kadang kesian dengan orang yang sibuk nak diet kuruskan badan ni. pada aku tak yahla kurus sangat. sebab antibodi manusia ni lain2. cara pembakaran lemak pun lain2. so jangan la terpengaruh sangat dengan cara cepat nak kurus k.

utamakan ape yang ko makan tu dulu. kalo dah feveret ko hari2 dok bantai santan, mende bergoreng je selalu memang alamat tak lame la tuh!hehe. 

cara paling bagus adelah dengan berpuasa. tapi nanti malam time berbuka tu jangan la dok bantai makan sampai 5 pinggan! itu macam memang sampai bebile la badan ko bagai di pam pam!hehe. pada yang belum habis ganti pose tu silela cecepat ganti yek :)

Sunat Sya'ban


posted by ceklala

No comments

assalamualaikum..

takde ape yang menarik untuk aku cite harini. sekadar berbasa basi kate orang. 

korang2 yang membaca blog aku ni sihat? harap2 sangat korang sihatla ye. jaga diri bebaik ye. kalo rase cam nak demam ke cecepat makan ubat okeh. aku risau kalo tengok kengkawan aku sakit.

hari ni aku puasa. hari pertama untuk aku berpose di bulan sya'ban. insyaallah aku akan berpuasa 3 hari berturut2. puasa sunat. tapi kenela make sure yang puasa wajib tu dah diganti ye untuk yang perempuan :)

banyak kelebihan puasa sunat di bulan sya'ban ni. meh sini aku share sikit dengan korang k


Memperbanyakkan puasa sunat:
 
i. Dalam Kitab Durratun Nasihin dinyatakan bahawa Rasulullah saw bersabda bermaksud: “ Sesiapa yang berpuasa tiga hari pada permulaan Syaaban, tiga hari pertengahannya dan tiga hari pada akhir Syaaban, maka Allah swt mencatat untuknya pahala seperti pahala tujuh puluh nabi dan seperti beribadat tujuh puluh tahun dan apabila dia mati pada tahun itu maka matinya seperti orang mati syahid.”

ii. Jika berpuasa sehari dalam bulan Syaaban akan diharamkan tubuhnya dari api neraka. Dia akan menjadi taulan nabi Yusof di dalam syurga. Diberi pahala seperti pahala nabi Ayub dan Nabi Daud.

iii Jika berpuasa sebulan pada bulan Syaaban, dipermudahkan Allah kepadanya Sakaratulmaut dan ditolaknya (terlepas) daripada kegelapan dalam kubur, dilepaskan daripada huru-hara Mungkar dan Nangkir, ditutup keaibannya di akhirat nanti dan diwajibkan syurga baginya.

iv. Sesiapa yang berpuasa pada awal Khamis di bulan Syaaban dan akhir Khamis (juga dalam Syaaban) dimasukkannya dalam syurga .(Hadis Rasulullah yang dipetik dari kitab al-Barokah.)

v. Rasulullah saw turut bersabda yang bermaksud: “ Dinamakan Syaaban kerana padanya terdapat kebajikan yang amat banyak dan puasa yang lebih afdal sesudah Ramadan ialah puasa bulan Syaaban.”
 
 
Perbanyakkan doa, zikir dan berselawat kepada Rasulullah saw:
 
Sabda Nabi saw yang bermaksud: “Barang siapa yang mengagungkan bulan Syaaban, bertakwa kepada Allah, taat kepadaNya serta menahan diri dari perbuatan maksiat, maka Allah swt akan mengampuni segala dosanya dan menyelamatkannya pada tahun tersebut dari segala macam bencana dan penyakit.” (Dipetik dari kitab Zubdatul Wa’izhin)


jomla kite sama2 puasa sunat :)

Masalah = Muafakat


posted by ceklala

No comments

kalo ade masalah ape nak buat?

lari??! itu bukan jalan penyelesaian yang paling baik.

muafakat membawa berkat. rasenye semua orang pernah dengar. dalam erti kata lain ayat tu suruh kite agar berbincang. bermuafakat, insyaallah segala kekusutan akan terlerai.

kalo berdiam diri je sebenarnye masalah akan makin rumit. yela kalo masalah tu hanya sebelah pihak takpe. tapi kalo dah melibatkan dua pihak tidak ke ianya semakin membebankan? memang pihak tu akan cakap tak nak bebankan sape2, tapi kalo dah pihak lagi satu ni jenis amik berat so cane pulak?

jangan lari, tapi hadapilah kenyataan. hidup ini realiti bukan mimpi.

memang dugaan dan cabaran akan datang selalu. sebenarnye ia untuk memperkuatkan dalaman kite, percayalah yang allah tak kan membebankan hambanya selagi hambanya mampu.

sedangkan lidah lagi tergigit....

Option


posted by ceklala

No comments

aku kuciwa!

kuciwa sebab xmenang contest watermark aritu :( sobs..sobs...

eh takdela. memain je pun. aku join pun suke2. memang tak mengharap pun. kalah menang adat bertanding kan :)

well dalam design ni memang camtu. ade beberapa option. if design yg ko buat tu memenuhi selera dan citarasa client so makanya dorang amikla design ko tu. if not..buat lain!hahaha. same jugak cam kerja aku skang. tetiap hari buat design. compete dengan member satu opis yang lain. memasing buat option. 1st stage of cos la tunggu bos approved. 2nd stage br tunjuk client. kalo suke dorang pilih. tak suke dorang amik company lain. sanggup camtu??!

itu memang lumrah. macam aku pernah cakap dulula, aku tak bape berkenan sangat bile buat design untuk gomen, tapi suke ke tak ko kenela buat jugak sebab dah kerja kan. 

tak sume orang born to be creative, ade yang creative sebab blaja. ade yang memang die buat ape je sume cantek! buat 1 garis lurus pun fine giler! kalo ko agak2 senget ke tidak?? ha yang tu memang susah and jarang nak jumpa! hehe

aku? tak payah tanyela..hahahaha


p/s: tak nak update pa pe yang berlaku hari sabtu lepas. banyak sangat spy. so diam2 jela yek. tak yah komen pa pe. selamat berhari isnin! :)

Bersih - sape yang bersalah?


posted by ceklala

No comments

salam,

aku dari malam tadi dok kat kg baru, opis pcik aku. eh aku bukan datang sini suke2 tapi sebab ade keje. keje ape lagi kalo bukan keje part time aku di hujung minggu.

tido pun kat sini jugak. tak bergerak kemane2 sebab kebanyakkan jalan area kg baru ni dah ditutup untuk laluan keluar masuk. tadi mase tengah isi minyak di petronas kg baru, aku nampak 1 trak polis penuh dengan orang. bukan polis tapi mereka2 yang ditahan mungkin. atas kesalahan ape aku tak tau. hanya mereka yang tau.

aku bangun tido je kul 7 pg tadi dah dengar helicopter berlegar-legar kat atas ofis. takut pun ade. rase cam dok kat negara luar yang berperang lak hiks

mase nak beli breakfast pun aku tengok polis merata2 di kawasan sini. jalan dah ditutup. ade polis nampak aku isi minyak siap pelik tanye aku cane lepas masuk. die tak tau aku dari malam tadi memang kt sini je hehe

staff2 pcik aku yang semalam ulang alik dari kg baru ke kelana jaya bukan je kene redah jem yg sangat teruk. dari kul 6 ptg gerak dr kg baru ke kelana jaya kul 12 malam baru sampai! amik ko!! tu belum lagi kene patah balik sebab barang tertinggal. nak balik ke kg baru kul 2 pg kene tahan kat roadblock siap kene soal siasat. nasibla alasan dah memang kukuh kan.

ntahla. mungkin betul ape bapak aku cakap. aku tak menakutkan. tapi dorang pihak berkuasa lebih tahu. ramai yang menyalahkan pihak berkuasa sebab menutup jalan dan buat roadblock yang sebabkan jem yang sangat teruk. tapi ade tak yang bising tu pikir kalo polis tak buat camtu, kalo jadi pa pe dorang nak salahkan polis jugak kan nanti?

pihak berkuasa tahu ape yang mereka buat. bukan nak buat tu sume suke2. mereka pertahankan keamanan. karang bile jadi sesuatu yang buruk ko tetap jugak salahkan polis! aku tak emo. tapi merata-rata aku baca sume salahkan pihak berkuasa. memang perhimpunan ni melumpuhkan semua system. kedai2 terpaksa ditutup. kerugian. sape yang nak tanggung? kate nak buat secara aman kan??

pikirla. sile berhati-hati ye semua.

BERSIH 2011 - Penutupan Jalan


posted by ceklala

No comments

blog aku memang bkn blog politik sebab aku memang tak berminat dengan politik. hanya memberitahu. sekian.


cuak? panik? berwaspada? bersiap sedia??

antara cetusan rasa segelintir warga kota. ade yang buat endah tak endah sebab mereka rasakan ianya hanya satu demonstrasi jalanan yang biase2. macam tu jugak aku pada mulanya. aku ingatkan hanya biase2. tapi tidak selepas mendapat maklum balas dari sumber terdekat yang mengatakan warga kota harus bersiap sedia dan berwaspada. harus!!

aku bukan menakut2kan. aku memberi peringatan bersama. memang kite harapkan ianya terkawal. tapi tak mustahil ianya akan jadi igauan ngeri buat segelintir pihak. kite rakyat malaysia memang sukakan keamanan. tapi akhirnya nanti pasti akan terjadi sesuatu di luar dugaan.

semalam jugak segelintir warga kota telah membuat pembelian panik. ade yang takut harga barang akan naik mendadak selepas perhimpunan. ade jugak yang mengatakan mungkin akan terjadinye darurat. kite sume tak tau. beberapa jam saja lagi kite akan tau. tapi tak salah rasanya kalo kite bersiap sedia dari awal.

beli dahulu barang2 yang penting seperti makanan dan minuman. duduk sahaja di rumah jika tidak ade ape2 perkara penting untuk dilakukan. semakin banyak sekatan jalan oleh polis sedang giat dilakukan. begitu juga dengan penutupan jalan bermula malam ini hingga ahad.

sile rancang perjalanan anda hari esok.

1) Lebuhraya Perseketuan menghala ke Kuala Lumpur – traffic will be diverted to Old Klang             Road/Sg besi/Seremban Highway
2) Dari Jalan Klang Lama ke Kuala Lumpur – trafik dialihkan ke Seremban Highway/PJ
3) Dari Jalan Bangsar/Jalan Travers to the City Centre- trafik dialihkan ke Jalan Mahameru
4) Dari Jalan Mahameru menuju ke Pusat Bandar melalui Jalan Musium – traffic will be diverted     to Jalan Bangsar.
5) Dari Sg Besi ke Istana Negara – Jalan Ditutup, jalan di alih kan ke Jalan Tun Razak

List jalan yang ditutup pada 9 Julai 2011:-

• Lebuh Ampang
• KLCC
• Bank Negara
• Dataran Merdeka
• Sogo
• Chow Kit
• Menara Sultan Ismail
• Masjid Negara
• Jalan Raja Chulan
• Jalan Ipoh
• Sentul
• Jalan Tuanku Abdul Rahman
• Jalan P.Ramlee
• Jalan Bandar
• Subang Jaya (Near Segi)
• Sunway Pyramid and Subang Parade
• The Federal Highway
• LDP
• Seremban Highway

mudah2an sumenye berjalan lancar esok. tiada sebarang rusuhan atau perkara tak di ingini berlaku. berhimpunlah secara aman buat sume yang terlibat.

sila alert dengan sebarang berita terbaru. tak kisahla dari media cetak, elektronik, internet seperti facebook atau twitter. dan sile sampaikan perkembangan kepada semua rakan2 anda supaya kite dapat sama2 berjaga2 okeh 

p/s: elakkan memakai baju kuning esok hari kecuali pengantin yang tema kaler baju memang dah tak bole tukar di saat akhir hehe

jaga diri bebaik ye semua. behave urself okeh! selamat berhujung minggu :)



Magical Musical - Theater


posted by ceklala

2 comments

assalamualaikum korang!

sihat? hope sume sihat. hati biar bersih di hari jumaat ni. maafkanla segala salah silap mereka2 yang telah berbuat salah kepada anda. ini bukan sempena kempen bersih itu yek, takde kene mengena okeh hahaha

kalo bole kalo takde ape2 kerja penting silela duduk saje diam2 di rumah yek. tak yah nak gedik2 nak pi tengok perhimpunan bersih tu kalo takde kene mengena k


ok nak cite yang baru2 ni aku dapat 2 tiket free ke teater magical musical di amphitheater @ sunway lagoon. aku kalo tiket free biasela mestila laju!! hehe. akk aku ler yg kasi kalo bab2 macam ni, dapat tiket harga rm300 u! :)

magical musical theater ni dibawakan khas oleh air asia x bersama beberapa penaja lain. kalo korang pernah tengok cite hairspray, dreamgirls dan mamma mia, so ini memang teater musical yang patut anda tengok! terjoget2 anak buah aku ikut dengar dorang nyanyi hehe




amazing!!







best!! itu yang aku bole cakap. walaupun tiket agak mahal nasib baik aku dapat free, tapi kalo kene bayar pun memang berbaloi!! harus pergi tengok untuk korang2 yang sememangnye suke teater musical macam aku hehe







cantekk!!


untuk yang nak pergi tengok masih bole. teater magical musical ni berlangsung dari 10 Jun hingga 17 Julai. tiket2 berharga rm100, rm200 dan rm300. bole jugak layari laman web sunway lagoon  http://www.sunwaylagoon.com/ untuk dapatkan maklumat lanjut k

blurrr...


posted by ceklala

No comments

salam..

amik ko sehari suntuk aku tak update!hehe

jangan marah yek. keje datang bertimbun tanpa dipinta ni ha. sok dak opis cuti lak, nak kene standby keje lagi. adoiyaii..rilex2..chill okeh!

agak blurr skit. baru siap design buku untuk kolej pertanian malaysia. aku kalo bab nak design untuk gomen ni memang blurr skit. sebab mata yang tengok tu orang tua kan. so kaler, design dengan konsep tu paham2 jela kan cane, memang bukan taste aku pun hehe


tak sabar sebenarnye nak tunggu keputusan contest watermark darkbatman tuh. tak tau la dpt ke tak. tengok saingan bole tahan. dah doa banyak2 dah. mintak2 dapat ler. hehe

korang tolong doakan jugak ye. 

nanti kalo dapat hadiah tu aku share ler ngn korang. itu pun insyaallah kalo aku tak tershopping pa pe yang patut hehe :)

CONTEST : WATERMARK UNTUK DARKBATMAN


posted by ceklala

5 comments

salam..

aku terpanggil untuk join contest cik darkbatman nih dari last week lagi mase mula2 cik darkbatman update. tapi mase tu kebizian yang amat sangat! malam tadi sambil layan facebook nampak pulak cik darkbatman reminder lagi pasal contest! terus teringat! segera tido supaya dapat idea dalam mimpi!hehehe

aku join bkn untuk menang duit tp untuk tengok sejauh mane aku bole pergi dalam dunia design ni :)


syarat2 penyertaan:
banner blog darkbatman


wajib ade ayat darkbatman.com 


wajib ade  logo ini 






my final artwork for contest...
option a


option b



option c


ni la hasilnye bile da di letak pd pic :)


aku ni jenis manusia yang buat design tak suke serabut2 buat pening mata nak tengok..tak sampai setengah jam pun aku peruntukkan utk 3 logo ni hehe. yang penting ape yg cik darkbatman nak aku da masukkan and takde tinggal walau satu pun.

so inilah hasilnye..simple tapi kuat..kuat tu maksudnye kat sini aku tanye pada kawan2 lelaki yang lain ape pendapat dorang ler..kadang perempuan suke mende yang aku panggil geli2 tapi lelaki suke yg simple and sampai maksud! sebab dalam design mata perempuan dan lelaki ni berbeza ye hehe. sume logo ni kalo diwatermark kan smpai 50% pun takde masalah :)


p/s: ok x?? pilih jangan tak pilih yek. harap2 cik darkbatman sukela ngn watermark nih pastu leh sy jadik winner!! 1st time nih masuk contest!! hehe kalo tak menang memang xkuar umah seminggu! confirm tak tipu!hehe

pada sape2 yang nak join bole click banner blog darkbatman kat atas skali tu yek :) gud luck guys!!

curang atau setia?


posted by ceklala

No comments

morning!

mungkin arini ramai yang masuk opis lambat. al-maklumla jem merata2. sesak!

i pun terkena jugak tempias. memangla umah sejengkal dari opis tapi arini i  gerak dari pandan indah. maunye tak jem! nak elak jem terkena jugak jem! hahaha.


sesambil drive tu cam biasela dengar radio peberet i hot fm tuh. arini pasal curang. hidup ni memang camtu. kadang yang kite tengok baik sangat tu lah yang paling jahat sebenarnye. cuma mata hati kite je dah buta sampai tak nampak kejahatan tu.

tapi yela kalo dah spesies cam i yang jenis setia pada yang satu ni and memang confirm tak wat perangai memang sah2 selalu jugak jadi mangsa curang nih. so far dah 2 kali jugak ler terkena! nak wat cane kalo dah nasib badan kan hehe padanla muka i

pada i la napela nak curang2 nih? tak baik tau. yela kalo dah pasangan tu setia gila jagala baik2. ni tidak! ko gunakan peluang sebaik mungkin untuk curang kan. kalo dah spesies cam aku yang memang tak kuasa sangat nak ngongkong or ambik kisah ni memang cukup2 ko kenekan kan? pesal camtu ek?

sudah2la tu. tak baik buat orang. hidup ni umpama karma. 

kadang kite di atas kadang di bawah. arini ko buat orang mane tau nanti sok lusa kalo tak kene batang idung sendiri tapi nanti kene kat adik beradik ko! time tu ko nak marah ke gelak?hehe


sume orang ade buat silap. takde yang sempurna :)

kerja hujung minggu


posted by ceklala

7 comments

ok seperti kebanyakkan yang sedia maklum..some of readers memang tau yang aku ade buat kerja part time. untuk yang tak tau buat kerja ape meh sini aku tunjuk skit pic sekitar kejadian yang berlaku jumaat hingga ahad baru ni yek


chak!!hehe...


pose skit kt pintu masuk 


sebenarnye ni adelah sekitar Majlis Resepsi Mizz Nina & Noh di Shangrila Hotel, kl. harap maaf kualiti gambar yang agak kureng disebabkan oleh telipon cap cikai. janji adooo!




dah almost 7 years aku buat kerja part time ni. buat ape? la..ingat dah faham dah hehe. ok aku buat event and management under company Favors by Eddy. FBE ni buat macam2 event such as weddings, annual dinner, corporate functions, gifts and etc.

untuk mizz nina and noh FBE  diberi kepercayaan untuk cover everything dari Nikah kat rumah, Resepsi di Shangrila Hotel dan jugak Press Conference untuk media yang akan berlangsung esok di Double Tree by Hilton, KL. everything ok. later i will update dari pelamin, gifts, deco and etc ok. and for sure da best pic tak macam yang ni!hehe


nak pelamin sebijik macam mizz nina ni?? boleh!!! 
g la contact Favors by Eddy skang! :)


da cantekk! mari bekerja!!hehe

only a smile..


posted by ceklala

No comments

 ‎:: Don't go for the looks, it can be quite deceiving. Don't go for wealth, even that fades away -- go for someone who makes you smile because only a smile makes a dark day seem bright. Hope you find that person..
quote kite untuk hari ni :)
memang betul dengan hanya sebuah senyuman bole buat orang lupa pada dunia sekitarnya. dengan sebuah senyuman bole menjadikan kite hilang arah dan dengan sebuah senyuman jugak bole menceriakan hidup kite seharian.
so ape tunggu lagi? sentiasala senyum agar ianya dapat menceriakan hidup anda dan juga orang sekitar anda =)
 
have a great day guys!! :)

jangan sedih2


posted by ceklala

No comments

tu la..tulis je jangan sedih2..tapi kalo dah sedih jugak cane?

hati parah..jiwa menangis.

 
ketentuan dan takdir ilahi takde sape yang tau. kite hanya mampu merancang, mampu membayangkan dan mampu berharap. tapi penyudahnye hanya allah saje yang tau. 

berusahalah.

tapi, walau sudah usaha sedaya mungkin tapi kalo tetap jugak dikatakan bukan ketentuannya maka semestinye kite tak dapat ape yang kite nak. kite hanya mampu berdoa. mudah-mudahan segala yang di ingini tercapai.


doa.
usaha.
tawakkal.

insyaallah...

yang perempuan buat bile jem dalam kete


posted by ceklala

No comments

morning!!

assalamualaikum..sihat korang? sory yek lame i cuti tak berupdate blog ni ha hehe..ala 3 hari je kan. bukan 3 minggu hehe. banyak mende nak cite sebenarnye. tapi satu2 la kite cite yek

arini gerak ke ofis from pandan indah umah my uncle. sebab pagi tadi kene anta anak die ke sekolah. bapaknye takde, ade keje. nampak mrr2 jem giler! tak taula pesal. so lencongkan jalan masuk ikut maluri la nak ke opis kat bandar tun razak.

mula2 tengok clear. sekali sampai je maluri area menara pgrm ha ko!! terus stuck! dekat setengah jam jugak ler kat situ. 

yang aku geramnye kete depan aku. pompuan cina. aku taula jem. tapi bile kete dah bergerak die tak gerak2 jugak. nak kate mati tapi hidup lagi! haish...ko tau die buat ape? make up!!

ye aku xkisah sangat ko nak make up ke ape dalam kete tu. tapi silela tengok yang depan tu jugak. ni sampai ade space 3-4 kete bole masuk ko bole sibuk lagi dengan make up ko! aku pun kekadang bile jem buat jugak camtu tapi takdela over sangat macam amoi tuh!bukan aku je ramai jugak pompuan nak gi keje make up dalam kete je kan. kan???

last2 aku geram asal kete lain dah gerak tapi die tak gerak2 sibuk dok make up aku hon kan die! aku dah memang susah nak main hon tapi sebab dah geram sangat aku honkan aje! 

agak2 ler weh...