Kawan-Kawan

Janda Baik Trip 3++


posted by ceklala

6 comments

mase kat asrama lelaki tu aku dah risau2. yela barang perap tak masuk dalam peti ais. berpanas dalam kete. takut berbau jek. terus aku ajak kawan aku check in. nak ajak balik bako dulu sebenarnye hihi



ok sile jangan terliur pelisss!hahahah. selepas je check in terus idupkan api untuk bbq. yeayyyy bbq time! time ni dok sibuk idup api cecepat sebab dah bunyik guruh. risau la hujan ke ape kan. pastu hari dah nak gelap pulak.

menu of the day..ayam, udang, ikan pari, hot dog dan jugak kambing! ini sume aku da perap awal dari rumah. senang. oh tambahan is coselaw. jugak aku da buat sesiap dari uma.


nampak tak pakar bbq kt sini?hahahah. aku tukang alih2 je hihih. sini port memang best. kalo nak camping ini port paling sesuai sebab lapang! ade cam kantin, nak masak dapo sume siap yek.

bayar bilik dapat sume. iye tak tipu. siyes nih. dah 4-5 kali kot aku lepak sini.


ini adalah pakar jaga api yek. gigih dan penyabar orangnye. sepanjang2 bbq die dok kipas. kipas guna penutup tupperware tau!  +___+

kitorg redha. dah itu je yang ada kan. sile multitasking skit ye kalo dah pegi tempat2 camni hihih

siap bakar terus makan. lapoooo! tetibe cakap lapo aku yang tengah kebuluran skang nih.  =__=. kebetulan ade jiran bilik sebelah. so kitorg bagila skit. rezeki dorang kan. dah la ko bakar tetengah alam pastu ko nak kasi orang tengok je?? tak baikkkk!






lepas maghrib kitorg terus ke asrama perempuan balik. nak shoot dorang solat berjemaah. siyes rumah anak yatim ni cantik giler! aku kalo ade kampung camni memang tetiap minggu balik!hihi

sesambil tu berborak jugakla ngn bebudak ni. ade sorang ni comel sangat2! darjah 5 tapi badan macam darjah 2. cakap orang kan..macam la ko tu besar sangat!! ehh? terkutuk diri sendiri pulak hihih. 

namenye budak comel tu Rais. cakap pandai! tapi warden cakap kuat tido! die bole tido kat mana saje. tepi tangga? tepi meja? asal takde orang cakap ngan die memang selamat la die ke alam lain hihih

tapi kire time kitorg datang tahan jugakla mata die. yela dah kitorg melayan kan. mata da kuyu habis nak tertutup tapi die pun same je layan kitorg berborak hahaha padahal time tu dah kul 11.30mlm. Kak Nor iaitu warden cakap selalunye pukul 11 dah tutup lampu. tapi die kate biasela bebudak kan..dalam tutup lampu tu pun macam2 projek dibuatnye!hihih

inilah die Rais. comel!!

6 comments

  1. Anonymous
  2. Anonymous