Kawan-Kawan

Casual Jeans ke Ofis


posted by ceklala

2 comments

morning!

lama kan hilang. hahaha bz yang amat nih. cuti 3 hari korang sume syok sangat bercuti tapi aku hari-hari ke opis menyiapkan keje. nak wat cemana kite keje kan. kalo kite bos lainla cite hihi

tadi mase tengah dok beli sarapan kat akak jual nasi lemak, borak-borakla kejap ngan akak tu. sekali masa dah otw nak ke kereta die bole tanye ape tau? "keje ofis ke ape dik? pakai jeans je"

padahal kan dah 5 tahun aku dok ulang alik pi kedai die selalu baru ni nak tanye?hahaha

takpela. orang tanye kite jawab jela. then aku jawab camni..."keje ofis kak, tapi memang tak kisah pakai jeans ke ape" akak tu pulak jawab balik... "bestla camtu, takyah pening nak pikir"

aku mampu senyum je. padahal pakai cam aku ni lagila hari-hari pening nak pikir pakai baju ape. padahal baju punyela bertimbun hahaha. sebabnye yang jenis tak kisah ni lagi susah! yang memang kene ke ofis pakai bj ofis memang senang la kan

memang kerja aku ni tak memerlukan aku nak pakai cantik gorjes bagai. simple je pun sebab yang aku mengadap hari-hari pun adalah komputer bukan manusia. bukan komputer ni bole buat penilaian pun pada apa yang aku pakai hari-hari ye dak hihi

tapi, bile keluar jumpa client memang bertukarla penampilan aku. itu wajib! ko agak-agakla jumpa client pun nak bedal jeans kannn


aku bukan jenis yang giler fesyen. aku pakai apa yang aku rasa selesa dan aku tengok cantik. cukup bagi aku. aku bukan ape orang panggil tu? hijabista eh? hahahaha

depends atas ofis korang jugak. aku ke ofis memang pakai jeans pun hari-hari. tapi casual la orang kata. bukan jeans lusuh yang terkoyak tu kan. aku selalu pakai jeans bewarna gelap. macam dalam pic ni jeans yang blah kanan sekali.

jeans dan kemeja. cukup casual dah aku rasa. janji tak menjolok mata orang kata. biar bersesuaian dengan keadaan. janganla pi opis dahla pakai jeans pastu ko bedal pakai t-shirt dok umah! itu memang nak kene sound ngan bos!! hahahaha




nampak pic ihsan google ni? tengok dan nilaikan sendiri yek. selamat bekerja!! =)


2 comments