Kawan-Kawan

Review Cuti-cuti Hyatt Regency Kuantan


posted by ceklala

7 comments

morningsss!

sabtu ahad baru ni sempatla aku satu family bercuti-cuti. tak jauh pun dari rumah. 15 minit jek hihi. kat mana lagi kalo bukan Hyatt Regency Kuantan Resort yang terletak di Teluk Cempedak. tempat tumpuan untuk melepaks hahahah

paling happening bila malam menjelma. makin tengah malam makan ramai. kalo hujung minggu takyah cakapla. dengan sekarang segala macam fast food ada kat situ. pilih la ikut selera. sejak-sejak hp aku belum ok lagi so memangla takde gambo. harap maaf yek. aku google je hihi


ini kali ke-3 kalo tak silap aku check in kt Hyatt sini. lama dah tak pegi. sebab pikir dekat ngan rumah kan. teluk cempedak ni takyah cakap tiap kali balik pun pegi lepak hihi.

sampai-sampai dari bilik tengok pantai memang tengah cantik! air membiru. kalah Ao Nang aku pegi aritu. siyes pantai kat Malaysia ni lagi cantik! aku suggest korang pegila ke Tioman atau Perhentian or Redang. siyes tak rugi! sangat cantik

kalo korang tido kat Hyatt Kuantan ni tak perlu risau pasal nak makan ape sume. sebab kat sini sume ade. cafe die food sume sedappppp! kitorg check in dalam pukul 2. lepas tu memasing terus keluar. takdenye nak duduk bilik. bukan penat pun travel dari rumah. 15 min dah sampai!hihi

taknak makan kat hotel pun bole. jalan je kaki ikut pantai ke TC. 2 minit dah sampai hihi. sume ade. Mc D, KFC, Burger King, Chatime sume ade! eh food court pun ade tau. so memang senangla. kebetulan jugak time kitorang check in aritu sabtu aritu ade perjumpaan Twitter Kuantan kt TC. so meriahla dengan segala gerai jualan ape sume.


bilik besar boleh tahan. kitorang sume skali 9 dewasa 3 kanak-kanak dan sorang baby. so yang sorang dewasa kene tido atas lantai tu tak lain dan tak bukan....akula. sape suruh ko tak kawen lagi????  -___-  sadisss!

ade 2 pool. untuk kanak-kanak dan juga dewasa. ade jugak gym, snooker, basikal dan macam2 lagilah aktiviti korang boleh buat kat sini. tak lupa jugak spa!!

layanan memang best! so untuk korang-korang yang nak bercuti ke kuantan aku suggest korang ke sini. sebab memang best! everything best!! 

seronok dapat berkumpul bercuti bersama keluarga. jarang dapat peluang camni :)


7 comments