Kawan-Kawan

Juadah Pilihan Berbuka Puasa


posted by ceklala

1 comment

bebulan puasa ni biasala...nak update blog memang agakla susahhhhhhh sangat. bukan ape, dengan panas dan penat dan laparnye hihi so agak tak berapa nak produktifla citenye hahaha tapi patutnye bebulan puasa ni kene lebih produktif ye dak

tapi tu la, aku bebulan puasa tahun ni macam lemau jek..apesal ntah

korang puasa2 ni masak ke beli yang banyak? aku tetengah kire sama banyak la. aku gi bazar pun baru 2 kali tu pun just gi beli tepung pelita pastu balik terus. takde nyinggah2 cuci mata beli lauk ke ape memang takde. so meh nak share antara menu buka puasa aku tahun ni :)

mapley bandar sri damansara - tomyam, daging merah, telur dadar

 masak - ketam telur masin, siakap stim limau, kailan ikan masin, ayam tandori

masak - tomyam ayam, cendawan goreng, bubur cha cha

sambal ijau kg pencahala - ayam goreng, sambal ijau, siput lemak cili api, keli bakar, ulam, sayur campur, sambal tempoyak, sambal belacan

 food foundry - salmon n shrimp spagetti

 ketam village steamboat

kokopelli - fried kuey tiow


haaaa amacam? terliur? aku pun perut terus bernyanyi riang lepas tengok sume gegmabo nih! hahahaha. paling best spageti food foundry tu...fuhhh mengancam jiwa dan raga aku betul laaaaaa

semalam masak, arini pun masak. mood masak dah sampai balik. so kenela rerajin skit ye dak hihi. menu arini ayam masak halia, sayur campur dan kerang rebus! fuhhhh harap bertambah la makan nasi arini hihihi


1 comment